Kontrola pristopa in dostopa | Cilindrična in elektronska ključavnica | Čitalec kartic

Kontrola pristopa in dostopa je skupek strojne in programske opreme, ki omogoča, da posameznikom ali skupinam dovolimo ali onemogočimo dostop do določenih objektov oziroma vstop v določene prostore ali izhod iz njih. Kontrola dostopa v prostore podjetij, trgovin, pisarn, v poslovne stavbe, banke ali letališča, je dandanes nuja. Le tako namreč lahko zagotovimo ustrezno varnost premoženja, zaposlenih, predvsem pa učinkovito varovanje zaupnih poslovnih informacij.


Kontrola pristopaZato se v podjetju ID Shop d.o.o. posvečamo različnim sistemom identifikacije in varnosti. Kontrola pristopa in dostopa je v skladu s poslovno in varnostno politiko naročnika.

Poleg vseh vrst identifikacijskih kartic vam za še bolj učinkovito, predvsem pa varnejše poslovanje ponujamo tudi sistem mehatroničnih ključavnic, med katerimi sta tudi cilindrična in elektronska ključavnica. Sistem ključavnic Kaba evolo predstavlja novo generacijo samostojnih vstopnih sistemov, ki navdušuje s svojo modularnostjo in ki je varnost in aktualnost dodeljevanja pravic vstopa dvignila na novo raven.


Čitalec kartic podatke pošlje pristopnemu kontrolorju

Cilindrična ključavnicaKontrola pristopa na enostaven način omogoča odpiranje različnih vhodov (na primer vrat ali zapornic) s pomočjo ID kartic, daljincev, prstnega odtisa ali katere druge biometrične značilnosti. Uporabnik mora dokazati, da ima pravico dostopa do določenega vira. V primeru, da uporabnik uporablja kartico, jo približa napravi, imenovani čitalec kartic, ki prebrane informacije pošlje pristopnemu kontrolorju.Elektronska ključavnica

Pristopni kontrolor primerja podatke (npr. številko brezkontaktne kartice) s seznama vseh vpisanih pravic, ki jih je prejel od programa, ki upravlja sistem kontrole pristopa. Na podlagi tega odobri ali zavrne uporabnikovo zahtevo - ključavnica se odklene in uporabniku omogoči prehod skozi vrata ali pa mu to onemogoči. Hkrati pa dogodek zabeleži v dnevnik. Čitalec kartic običajno da uporabniku tudi povratno informacijo o odobritvi ali zavrnitvi zahteve - zvočni signal ali spremembo barve signalne lučke na čitalniku.

Cilindrična in elektronska ključavnica Kaba evolo - prednosti

Prednosti cilindrične in elektronske ključavnice Kaba evolo so:

  • udobna in zanesljiva varnost;
  • natančno premišljena elektronika;
  • vsestranskost;
  • varna in zaradi možnosti nadgradnje in združljivosti z nadrejenim sistemom tudi dolgoročna naložba;
  • preprosto dodajanje dodatne opreme in razširitev obstoječih mehanskih sistemov ključavnic.

ID Shop d.o.o. - povezave do naše spletne strani: