Cilindrična ključavnica - različna tehnična zaščita za različne namene

Obstaja več vrst cilindričnih ključavnic, ki se razlikujejo po zgradbi, materialih, kvaliteti, odpornosti, predvsem pa po stopnji zaščite, ki jo zagotavljajo. Pomembno je, da ima cilindrična ključavnica zaščito proti vrtanju in izvleku ter čim več varnostnih elementov, ki so pomemben faktor za zaščito pred lomljenjem in drugimi zlorabami.

EVVA cilindrične ključavnice omogočajo štiri stopnje varnosti in kompleksnosti glede na različne potrebe organizacij: osnovni (EPS), standardni (ICS), premium (3KSplus) in premium plus (MCS) nivo.

Cilindrična kjučavnicaTehnična zaščita se izboljšuje z vsakim višjim nivojem varnostnega sistema preko tehnološke zaščite, ki onemogoča kopiranje, ponarejanje in prebiranje ključev s pomočjo najmodernejše tehnologije. Višji kot je potreben novo varnosti, boljša je zaščita proti kopiranju ključev. Po osnovnem principu vsi sistemi vključujejo organizacijsko zaščito (varnostno kartico), pravno zaščito (zaščito s patentom) in tehnično zaščito (zaščita proti kopiranju, ponarejanju in branju ključev).

Standardna EPS cilindrična ključavnica EVVA je tako primerna za osnovnejše sisteme za vhodna vrata, najnaprednejša cilindrična ključavnica MCS pa zagotavlja maksimalno varnost zapiralnih sistemov kjer je potrebna visoka zaščita zelo občutljivih predmetov in javnega interesa (velike bolnišnice, vladna poslopja, letališča, raziskovalne ustanove, infrastrukturo, državne banke in ambasade).

Cilindrična ključavnica EVVA zagotavlja naslednje vrste tehnične zaščite:


Zaščita pred vlomom in branjem

Cilindrična ključavnica med drugim vsebuje skrita vrata na zapornih zatičih, ki preprečujejo branje cilindra, zato ga je praktično nemogoče odpreti z vlomnimi orodji.

Zaščita pred vrtanjem

Cilindrična ključavnica je zaradi elementov iz zlitine kroma in vanadija zavarovana pred nezakonitimi načini odpiranja in različnimi napadi.

Zaščita pred izvlekom ohišja

Zatiči iz zlitine kroma in vanadija v cilindru skupaj z modularno zasnovo (SYMO) zagotavljajo visoko zaščito pred izvlekom ohišja cilindra.

Strokovnjaki iz podjetja ID Shop d.o.o. vam z veseljem svetujemo pri izbiri najustreznejšega sistema zaklepanja za vašo organizacijo. Za več informacij vas vabimo na našo spletno stran.

ID Shop d.o.o. | Cilindrična ključavnica, zaščita - povezave do naše spletne strani: