Toplotne črpalke zrak voda za sanitarno vodo in njihovo delovanje

Toplotne črpalke zrak voda za svoje ekonomično delovanje koristijo temperaturo iz okolice ,v kateri je le ta postavljena. Ker je zrak stalen in brezplačen vir energije, je delovanje toplotne črpalke zrak voda za ogrevanje sanitarne vode izredno ekonomično, saj zaradi njenega ekonomičnega delovanja, s pomočjo koriščenja prosto dostopnega in neomejenega energetskega vira iz okolja, lahko prihranimo tudi do 75% energije.

Delovanje toplotne črpalke zrak voda

Toplotna črpalka zrak voda za svoje delovanje koristi zrak, ki ga ohladi, njegovo toploto pa porabi za gretje sanitarne vode in bivalnih prostorov preko možnega priklopa bojlerjev, radiatorjev ali talnega ogrevanja. S postavitvijo toplotne črpalke v prostor, kjer je zaželena nižja temperatura, npr.: kletni prostor, lahko zaradi načina njenega delovanja istočasno hladimo oz vzdržujemo nizko temperaturo v kletnem prostoru in s hlajenjem oz vzdrževanjem nizke temperature v kletnem prostoru istočasno ogrevamo bivalne prostore ter sanitarno vodo.

Delovanje toplotne črpalke zrak voda IbloToplotne črpalke zrak voda cenik

Ogrevanje s visokotemperaturno toplotno črpalko zrak voda

Visokotemperaturne toplotne črpalke so zmogljivejše in namenjene ogrevanju objektov, ki imajo večjo ogrevalno površino.
Zaradi koriščenja temperature zraka je delovanje visokotemperaturnih toplotnih črpalk izredno ekonomično, istočasno pa temperatura zraka predstavlja naravni in popolnoma ekološki vir energije ki ne posega v okolje in ga ne onesnažuje.

Razlogi za odločitev za nakup toplotne črpalke zrak voda

Poleg ekonomičnega delovanja, je izbira toplotne črpalka zrak voda cenovno najugodnejša, saj so cene ugodnejše od ostalih vrst toplotnih črpalk. Vir ogrevanja je v primeru črpalke zrak voda na voljo vsem brez poseganja v okolje, njena montaža toplotne črpalke zrak voda pa je hitra in enostavna. Njeno delovanje je bolj ekonomično od ostalih, saj ne potrebujejo npr vira podtalnice in dovoljenja za vrtanje in poseg v okolje.

Prodaja toplotnih črpalk:https://www.vsi.si/iblo/prodaja-toplotnih-crpalk

OGREVANJE S TOPLOTNO ČRPALKO ZRAK VODA

DODATNA OPREMA TOPLOTNIH ČRPALK