Toplotne črpalke zaradi svoje varčnosti hitro povrnejo začetno investicijo

Ena izmed najosnovnejših človekovih potreb je potreba po toploti in vsakoletna skrb za pravočasno nabavo goriva je prioriteta mnogim ljudem. V zahvalo, ki gre napredku je ta skrb vedno redkejša, saj so ogrevalni sistemi kot so npr. toplotne črpalke enostavni za uporabo. Edina misel ki je povezana z njimi je, da pravočasno pritisnete na stikalo in toplotno črpalko vklopite. Ker je pač tako, da nas sonce ne more dovolj ogrevati skozi vse leto, se je potrebno znajti in poskrbeti za ogrevanje tudi pozimi. Ogrevalni sistemi kot so toplotne črpalke v vseh svojih izvedbah, omogočajo najenostavnejše ogrevanje saj delujejo avtomatsko, način kurjenja pa se popolnoma razlikuje od »nalaganja na peč« v preteklosti. Današnji načini ogrevanja in temelji toplotnih črpalk, s svojimi idejami segajo daleč v preteklost. S pomočjo naprednih izumiteljev, ki so v vsakem obdobju nekaj doprinesli tudi k razvoju toplotne črpalke, je varno ogrevanje in optimalna toplota samo tako daleč kot je daleč termostat ali pametni telefon. Z njegovo pomočjo je toplotno črpalko danes mogoče zelo enostavno upravljati. Pri izbiranju toplotnih črpalk je pomembna pravilna izbira tipa ter dobra vgradnja, saj morajo optimalno ogrevati stanovanje pozimi in ga, če se le da, ohlajati poleti. Le tako bodo toplotne črpalke nudile največji prihranek pri energiji in mesečnih izdatkih. Zato se dobro pozanimajte katera toplotna črpalka je za vaš dom ali morda poslovni prostor najprimernejša, saj morajo biti pri nekaterih tipih izpolnjeni določeni pogoji.

Toplotna črpalka zrak voda nudi najvišje prihranke pri stroških

Toplotna črpalka zrak voda s svojim delovanjem z lahkoto ustreza potrebam ogrevanja stavb in minimizira stroške ogrevanja vode. Njena visoka učinkovitost je posledica dobrega krmiljenja delovanja kompresorja ter usklajevanja hitrosti obtočne črpalke in ventilatorja. Cena toplotne črpalke zrak voda je najbolj ugodna izmed vseh toplotnih črpalk – investicija je najnižja zaradi izjemno enostavnega načina vgradnje. Toplotna črpalka voda voda zahteva malce več priprave terena, saj je zaradi uporabe drugega vira njeno delovanje popolnoma drugačno. Toplotno črpalko zrak voda odlikuje izjemno tiho delovanje ventilatorja zaradi načina izdelave in zaradi dobre izolacije kompresorja. Parametre toplotne črpalke zrak voda nastavite z lahkoto in jih lahko krmilite tudi z uporabo pametnega telefona ali tabličnega računalnika. To vam omogoča stalni nadzor in vsak trenutek se lahko prepričate, da vaša toplotna črpalka deluje res tako kot mora. Tudi toplotna črpalka voda voda pomeni velik prihranek saj se z njeno pomočjo ogrevate na geotermalno toploto podzemne vode, do katere pridete s pomočjo vrtin. Naloga toplotne črpalke voda voda je, da termalno vodo dogreva in jo s pomočjo sistema poganja po radiatorjih v stanovanju. Višja kot je temperatura načrpane vode, manj energije ta porabi. Predpogoj za vgradnjo toplotne črpalke voda voda je, da stavba stoji na območju ki je bogato s podzemno vodo.

Delovanje toplotne črpalke

Več o toplotni črpalki

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je nadomestila stari »bojler«

Toplotna črpalka za sanitarno vodo uporablja sobni ali zunanji zrak iz katerega črpa toploto in ogreva vodo, ki jo potrebujete za gospodinjstvo. Obstaja več različnih modelov toplotnih črpalk za sanitarno vodo, z različnimi volumni zalogovnikov oz. z različnimi zmogljivostmi. Porabi tudi do trikrat manj energije, kot so jo porabili klasični »bojlerji«, kateri se bolj kot ne umikajo v pozabo. Toplotna črpalka za sanitarno vodo lahko ogreje do 1400 litrov vode na dan in je pri tem zelo varčna. Toplotna črpalka, naj bo voda voda za ogrevanje prostorov ali toplotna črpalka za sanitarno vodo, vam bo zagotovila nizko ceno ogrevanja in investicija bo povrnjena tako hitro, da boste presenečeni. Če ste naravnani k ohranjanju narave, so toplotne črpalke tiste, ki so okolju prijazne, zato jih naravovarstveniki naravnost obožujejo. S takšnim načinom ogrevanja boste tudi sami doprinesli k boljši prihodnosti.

Najboljša toplotna črpalka za sanitarno vodo

Več o toplotni črpalki za sanitarno vodo