Kakšne toplotne črpalke poznamo in katere so njihove prednosti?

Toplotna črpalka dan danes velja za enega izmed najčistejših virov ogrevanja, saj energijo za svoje delovanje jemlje iz enega izmed naravnih obnovljivih virov – zraka, vode ali zemlje. Vse toplotne črpalke za ogrevanje delujejo na podoben način – črpajo toploto iz medija na katerega delujejo (zemlja, zrak ali voda) in ga pretvarjajo v energijo, s katero ogrevajo vodo, mi pa z njo ogrevamo želen prostor oz. sanitarno vodo. Črpalka tako ekonomično prenese toploto iz obnovljivih virov iz okolice v prostor.

Iz navedenega lahko razberemo, da poznamo tri različne vrste toplotnih črpalk:

  • toplotna črpalka zrak voda
  • toplotna črpalka zemlja voda
  • toplotna črpalka voda voda

Več o primerjavi med toplotnimi črpalkami >>>

Delovanje toplotne črpalke za sanitarno vodo zmanjšuje stropke ogrevanja

Toplotna črpalka za sanitarno vodo omogoča izjemno velike prihranke pri ogrevanju sanitarne vode. Nekatere raziskave kažejo celo na to, da naj bi se stroški s pomočjo toplotne črpalke za sanitarno vodo zmanjšali za približno 60%.

Najboljše toplotne črpalke za sanitarno vodo

Za razumevanje delovanja toplotne črpalke za sanitarno vodo si lahko predstavljamo hladilnik, ki deluje v obratnem vrstnem redu. Medtem, ko hladilnik odstranjuje toploto iz zaprtega prostora in jo posreduje okolici, toplotna črpalka za sanitarno vodo vzame toploto iz okolice in jo posreduje vodi v zaprtem rezervoarju. Vidimo torej, da delovanje toplotne črpalke za sanirano vodo ni tako kompleksno, kot bi sprva mislili, vendar se moramo za želen učinek odločiti za nakup kakovostne toplotne črpalke, ki bo lahko zadostila potrebam našega gospodinjstva. Pred nakupom toplotne črpalke za sanitarno vodo zato velja upoštevati naslednje:

  • velikost
  • tip in razpoložljivost
  • energetska učinkovitost
  • skupni stroški

Poleg tega, da lahko s toplotno črpalko za sanitarno vodo z relativno majhnimi stroški ogrejemo veliko sanitarne vode, ima omenjena toplotna črpalka še eno prednost - sanitarna toplotna črpalka se lahko namreč uporablja tudi za ohlajanje poljubnega prostora, denimo kleti. Ko toplotna črpalka toploto, s katero vodo ogreva jemlje iz prostora, le-tega posledično ohlaja, kar je idealno, kadar želimo, npr. v shrambah, ohranjati stalno temperaturo.

Kakovostne in učinkovite toplotne črpalke za sanitarno vodo

Tudi v podjetju Iblo ponujamo kakovostne in trajne toplotne črpalke za sanitarno vodo. Sanitarna voda se lahko ogreva vse do temperature vhodnega zraka -10 °C. tudi montaža toplotne črpalke za sanitarno vodo je enostavna, toplotno črpalko za sanitarno vodo pa lahko namestimo pravzaprav kjerkoli. Kljub temu svojim strankam priporočamo, da namestijo toplotno črpalko za sanitarno vodo na mestu, kjer bodo lahko hkrati tudi ohlajali sosednji prostor, sanitarna toplotna črpalka pa bo tako opravljala dve funkciji hkrati.

Delovanje toplotne črpalke za sanitarno vodo

Ponujamo tudi možnost montaže toplotnih črpalk za sanitarno vodo

Več o toplotnih črpalkah za sanitarno vodo si lahko preberete na naši spletni strani, kjer so podrobno predstavljeni vsi modeli toplotnih črpalk, ki jih ponujamo. Poleg tega lahko na naši spletni strani najdete tudi cenik toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode. Ob sami možnosti nakupa toplotnih črpalk ponujamo tudi montažo toplotnih črpalk za sanitarno vodo. Toplotne črpalke za sanitarno vodo, ki jih ponujamo pri nas so obstojne, vzdržljive in se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Z njihovo pomočjo bodo stroški ogrevanja sanitarne vode v vašem gospodinjstvu minimalni.

V primeru dodatnih vprašanj o najboljših toplotnih črpalkah za sanitarno vodo smo vam na voljo tako pot telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo na vsa vprašanja hitro in natančno odgovorili. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer si lahko toplotne črpalke ogledate v živo, mi pa vam bomo povedali več o delovanju toplotne črpalke za sanitarno vodo ter vam svetovali, za katero toplotno črpalko se je v vašem primeru smiselno odločiti.