Toplotna črpalka - cena investicije v toplotne črpalke vse bolj ugodna


Toplotna črpalka katere cena je vse bolj dostopna, ponuja energetsko najučinkovitejši način ogrevanja in hlajenja, saj za svoje delovanje uporablja obnovljive vire toplote v naši okolici. Zemlja, voda in zrak vsebujejo koristno toploto, ki se s pomočjo sončnih žarkov nenehno obnavlja. Iz vseh teh virov črpalka pridobiva toploto in jo nato prenese v hišo, kjer jo dvigne na potrebno raven, da segreje objekt ali sanitarno vodo. S toplotno črpalko tekoča voda izredno hitro postane topla. Toplotna črpalka (cena oz. cenik na voljo na spletni strani) iz obnovljivih virov pridobi okoli 75% zahtevane energije, hkrati pa ustvari manjšo količino emisij CO2 kot ostale naprave, ki služijo ogrevanju in uporabljajo fosilna goriva. S pomočjo toplotne črpalke lahko tako stroške za ogrevanje hiše ali stanovanja zmanjšamo tudi za polovico. Ogrevanje stanovanja s toplotno črpalko pa je lahko še bolj ekonomično, če toplotno črpalko priključimo na centralno ogrevanje.


Toplotna črpalka za stanovanje - cena odvisna od vrste toplotne črpalke

Toplotna črpalka za stanovanje ali hišo bo objekt ogrela, ko je hladno, in ga hladila, ko je zunaj vroče. Cena toplotne črpalke je odvisna od različice naprave, prav vsaka pa zagotavlja znaten prihranek, zato se vam bo ta dolgoročna investicije sčasoma povrnila, hkrati pa boste naredili nekaj za okolje. Investicijsko najcenejša vrsta toplotnih črpalk so toplotne črpalke za ogrevanje zrak voda. Ugoden cenik toplotnih črpalk vas bo o tem zagotovo prepričal. Ker za namestitev ni treba vrtati vrtin ali polagati horizontalnih kolektorjev, kot je to praksa pri toplotnih črpalkah zemlja/voda in voda/voda, je temu primerna tudi nižja cena. Toplotna črpalka za ogrevanje stanovanje zrak voda se ponaša tudi s preprosto in poceni montažo, ugodno pa je tudi kasnejše vzdrževanje, saj so vsi deli enostavno dostopni.

Toplotna črpalka ugodna cenaToplotna črpalka za stanovanje ali hišo


Toplotna črpalka - cena investicije nižja tudi po zaslugi subvencij

Toplotna črpalka za stanovanje je vsekakor naložba v prihodnost. Cena investicije toplotne črpalke se vam bo zaradi nižjih stroškov ogrevanja kmalu povrnila. Poleg tega je toplotna črpalka za stanovanje subvencionirana s strani Eko sklada.

PREBERITE VEČ O TOPLOTNIH ČRPALKAH