Voda v bazenu naj bo vedno čista

 

Skrb za ustrezno kopalno vodo v bazenu

Voda v bazenu ima običajno od 20 do 30°C, kar predstavlja idealne pogoje za razvoj različnih mikroorganizmov. Da bi bila voda v bazenu čista, brez vonja in barve, je potrebno poskrbeti za ustrezno vzdrževanje. Čiščenje vode v bazenu v grobem delimo na mehansko in kemično čiščenje.

 

Mehansko čiščenje vode v bazenu z bazensko črpalko in filtri za bazene

Za mehansko čiščenje se uporabljajo filtri za bazene ter vodni sesalci za bazene za čiščenje usedlin na dnu bazena. Ker se najmanjši mikrodelci izmuznejo filtru za bazene, je potrebno uporabiti sredstvo za kosmičenje, ki mikrodelce poveže v večje kosmiče, ki jih nato filter za bazene zlahka ujame. Vodo skozi filtre poganjajo bazenske črpalke (včasih je filter tudi del same bazenske črpalke). Brez bazenske črpalke, ki predstavlja srce bazena, bi bila voda v bazenu kaj kmalu umazana.

Voda v bazenu
Kemično čiščenje vode v bazenu

Poleg mehaničnega čiščenja s filtrom za bazene in bazensko črpalko je potrebno izvesti tudi kemično čiščenje. Najpomembnejše opravilo je zagotovo uravnavanje pH-ja v vodi v bazenu. Ta mora biti nekje med 7,2 in 7,4. Če je voda prekisla, lahko pride do korozije kovinskih elementov v bazenu. Če je pH previsok, pa to omogoča boljše pogoje za razvoj mikroorganizmov in alg, prav tako pa pride do nastanka vodnega kamna. Vrednost pH v vodi v bazenu ugotavljamo z analizo pH-ja in uravnavamo s posebnimi sredstvi za uravnavanje pH-ja. Pri optimalnem pH-ju tudi ostala čistilna sredstva za vodo v bazenu dosegajo boljšo učinkovitost.

 

Vsa oprema za čiščenje bazena na enem mestu

V bazenski trgovini Ema boste našli vse potrebno za čiščenje vode v vašem bazenu: filtre za bazene, bazenske črpalke, ventile za bazene, vodne sesalce za bazene, vsa čistilna sredstva in preostalo opremo, ki bo poskrbela za prijetno in varno kopanje v vašem bazenu.

 

Imate umazano vodo v bazenu? Ema bazeni vam pomagajo pri tem!

 

Ema d.o.o. | Čista voda v bazenu je predpogoj za prijetno in varno kopanje – povezave na našo stran:

  • Voda v bazenu
  • Filtri za bazene
  • Bazenska črpalka
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
EMA d.o.o.
Naslov
Stara cesta 20
2311 Hoče
Spletna stran
E-pošta
02 604 04 55
051 685 441
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
Voda v bazenu, Filtri za bazene, Bazenska črpalka
ZEMLJEVID