Pošlji povpraševanje

Filter za bazen in bazenska črpalka jedro vsake filtrirne naprave

Filter za bazen in bazenska črpalka predstavljata osnovo filtrirne naprave, ki velja za enega najpomembnejših elementov bazenske tehnike. Filtrirna naprava deluje tako, da vodo posesa v poseben rezervoar in jo nato potiska skozi filtrirni medij, ki delce zadrži, nato pa se voda vrne v bazen. Ko gre vsa voda v bazenu skozi opisani postopek, se zaključi krog filtriranja bazena. Celotna voda naj bi šla skozi filter za bazen vsaj enkrat dnevno, ob višjih zunanjih temperaturah in v obdobju, ko je bazen bolj obremenjen, pa tudi večkrat. Na pogostost filtriranja vpliva tudi velikost bazena, moč vodne črpalke in kapaciteta filtra. Filtrirna naprava mora biti postavljena tako, da bo čim manj ovirala gibanje v prostoru, pri tem pa morata biti tako filter kot vodna črpalka dobro dostopna.
Vsak filter za bazen je opremljen s 6-smernim ventilom, ki deluje kot nekakšna kretnica za bazensko vodo. Z njim določamo filtriranje vode, praznjenje bazena, spiranje filtra itd. Filtrirna naprava je sicer le eden izmed pripomočkov za čiščenje vode, ki pa ogromno pripomore h kristalno čisti vodi. Kako pomemben je pravzaprav filter za bazen, se zavemo šele, ko neha delovati. Voda v bazenu postane motna in že na videz nezdrava.
Čeprav filtri zadržijo veliko nesnage iz bazena, moramo bazen redno čistiti. Da bi bila njegova učinkovitost optimalna, je filter za bazen treba tedensko spirati ter poskrbeti, da je v bazenu pravi nivo vode. V nasprotnem primeru celotni sistem filtriranja ne bo deloval pravilno.

Filter za bazen v Ema trgovini

Bazenska črpalka - brez nje bazen ne more delovati

Bazenska črpalka, imenovana tudi pretočna ali obtočna črpalka, predstavlja srce bazena, saj zagotavlja stalno kroženje vode v bazenu. Sestavljena je iz grobega predfiltra, vstopnega in izstopnega priključka za cevi ter turbine, ki poganja električni enofazni motor. Vgradimo jo pred filtrirno enoto. Pred nakupom se je dobro pozanimati o moči črpalke in njenem pretoku, saj je od tega odvisna učinkovitost filtriranja.

Cevi za bazen povezujejo elemente bazenske tehnike med seboj

V osnovno opremo sodijo tudi cevi za bazen iz PVC-ja, ki povezujejo bazenske hidravlične elemente v celoto. Cevi za bazen, ki se nahajajo izven strojnice, so lahko gibke ali trde, predvsem pa morajo biti najvišje kakovosti, saj bodo trajno zakopane. V strojnici so cevi za bazen trde, med seboj pa jih povežemo s spojnimi elementi.

Bazenska trgovina Ema d.o.o. - poleg osnovne opreme, kot so filter za bazen, bazenska črpalka in PVC cevi za bazen, vam je na voljo tudi vsa dodatna oprema za bazene. Vabljeni!