Zakovice in sorniki (valjčki, zatiči in osi)

Zakovice so produkt kovičenja, kjer gre za spajanje dveh elementov in je še danes izjemno priljubljeno, čeprav gre za eno najstarejših poznanih tehnik. Nastale kovične spoje dveh elementov lahko uporabljamo v različnih industrijskih panogah, spoji pa so lahko iz dveh ali več različnih gradiv, pomembno je le, da obdržijo prejšnje lastnosti. V podjetju Janez Zakrajšek s.p. se ukvarjamo z izdelavo zakovic, sovornikov, valjčkov, zatičev osi in čepov, ki jih naredimo po risbah naročnikov iz različnih materialov odvisno od želja in potreb naših strank. Kovice so najbolj priljubljeni izdelki, poznamo pa več različnih kovic za kovičenje, od kontaktnih kovic, polvotlih kovic do polnih in stopničastih kovic, ki so po navadi primerne za uporabo pri končnih izdelkih in polizdelkih. Zagotavljamo vam kakovost in ugodno ceno kovičenja, obenem pa se z veseljem prilagajmo vašim zahtevam in idejam ter vam prisluhnemo v želji, da delo opravimo najboljše za vas.

Vrhunske kovice

Zakovice – kakovostno spajanje dveh ali več delov iz različnih materialov

Kovičenje je tehnološko izjemno napreden postopek spajanja dveh ali več delov iz različnih materialov, ki jih spojimo v eno celoto s posebnimi visokokvalitetnimi orodji za kovičenje, ki zagotavljajo spajanje enakih in različnih materialov. Izdelava zakovic je prisotna v različnih industrijskih panogah in ima širok spekter uporabe, zato je kovičenje izjemno priljubljeno tudi sedaj, čeprav gre v resnici za eno najstarejših tehnik spajanja elementov. V osnovi ločimo dva osnovna načina za izdelavo zakovic, hladno kovičenje, ki je primerno za jeklene in neželezne kovice ter vroče kovičenje, ki je primerno za jeklene zakovice večjih premerov. Prepričani smo, da boste z našo izdelavo zakovic izjemno zadovoljni, saj zagotavljamo odlično kvaliteto, obenem pa izjemno ugodno ceno, nad katero boste navdušeni. Za več informacij o kovičenju nas kontaktirajte po telefonu ali emailu in z veseljem vam bomo pomagali.

Vrhunske kovice

Zakovice – različne vrste za različne namene

Zakovice nastanejo s spajanjem dveh ali več elementov, ki so lahko iz enakih ali različnih materialov, seveda pa poznamo različne vrste zakovic. Kovice, ki prenesejo največje obremenitve in so primerne za stavbne elemente, sestavljanje pohištva ali dekorativne namene so polne zakovice iz medenine, aluminija, nerjavečega jekla, bakra ali srebra. Druga vrsta so polvotle kovice, ki imajo za razliko od polnih luknjo na spodnjem delu stebla, prenesejo manjšo obremenitev, a omogočajo veliko lažje kovičenje. Stopničaste kovice izdelujemo najpogosteje iz železa, občasno pa tudi iz bakra, medenine, in aluminija ter imajo fi 2-5 mm ter so dolge do 30 mm. Zadnja vrsta kovic so kontaktne kovice, ki spadajo med električne elemente, ki lahko prenašajo električni tok in so odlična rešitev pri različnih stikalnih sistemov. Ne glede na izbiro, vam zagotavljamo kakovostne zakovice, ki bodo odlične za izdelavo končnih izdelkov in polizdelkov.

Pridobite več informacij o kontaktnih kovicah

Kovice na voljo po ugodni ceni

Podjetje Janez Zakrajšek s.p. ima ogromno izkušenj na področju izdelovanja kovic, poleg tega pa se ukvarja tudi z izdelovanjem sovornikov, valjčkov, zatičev in osi. Imamo ogromno izkušenj na področju kovičenja, znanje pa vseskozi nadgrajujemo, saj si želimo kakovostnih izdelkov, s katerimi bomo zadovoljni tako mi, kot naše stranke. Nudimo vam kakovostne kovice različnih vrst, odvisno od vaših želja in potreb, ter materialov, ki jih uporabljate pri delu, obenem pa smo vam na voljo za kakršnakoli vprašanja v zvezi z zakovicami in ostalimi stvarmi, ki jih izdelujemo v podjetju. Kontaktne kovice in elektrode izdelujemo po naročilu, kar pomeni, da vi izberete dimenzije in material, s čimer dobite elemente, ki popolnoma ustrezajo vašim željam. Prepričani smo, da boste navdušeni nad našimi zakovicami, saj vam zagotavljamo kvaliteto, hitro in natančno storitev ter ugodno ceno. Mi smo pravi naslov za različne vrste kovic.