Zakovice za kovičenje - bogata ponudba tehnike za spajanje

Zakovice so uporabne na najrazličnejših področjih in industrijah, saj so zelo trpežne, izdelamo pa jih lahko iz veliko različnih materialov. V podjetju Zakrajšek Janez s.p. vam jih pripravimo po naročilu ter vam svetujemo pri vseh vprašanjih s tega področja. Prodajamo najrazličnejše kovice za kovičenje, ki odlično prenesejo visoke obremenitve, zato jih zaupajo že mnogi mojstri po vsej Sloveniji. Če izhajate iz avtomobilske industrije, področja pohištva, gradbenih in kmetijskih strojev, dobro poznate kovice za kovičenje, uporablja pa se jih celo za dekorativne namene. Še vedno gre za verjetno najbolj priljubljeno tehniko spajanja, ki je zaradi široke uporabnosti zelo zaželena.

Zakovice za kovičenje

Kakovostne kovice za kovičenje po vaših željah

Poznamo več vrst kovic, ki se jih uporablja za spajanje dveh ali več delov. Najbolj pogoste so polne kovice, ki tudi prenesejo največje obremenitve. Po želji vam jih izdelamo iz nerjavečega jekla, aluminija, bakra, medenine, železa ali srebra, tudi dimenzije so poljubne. Vsi našteti materiali so se tekom let izkazali za zanesljivo izbiro. Odvisno je sicer, kakšne obremenitve material prenese, pomembno pa tudi, da se sklada z osnovnim materialom. Pri vsem tem vam lahko pomagamo tudi mi, če še niste končno odločeni.

Polvotle kovice za kovičenje prenesejo nekoliko manjše obremenitve, a so zelo enostavne za delo. Od polnih se razlikujejo po tem, da imajo na spodnjem delu stebla luknjo. Izberete jih lahko v bakru, železu, medenini ali aluminiju, primerne pa bodo tako za tanke kovine in keramiko kot za gumo, usnje in papir. Stopničaste zakovice imajo, kot že ime pove, stopničasto steblo in so primerne za posebne projekte.

Kovice

Sorniki, osi in valjčki za gibljive spoje

Pomemben segment naše dejavnosti so tudi sorniki. To so majhni kovani elementi za gibljive spoje. Uporabljamo jih za spajanje, pozicioniranje, centriranje in varovanje položaja. Verjetno jih poznate tudi po imeni valjčki, osi, čepi ali zatiči. Polno jih je v pohištveni industriji (pritrjevanje polic, tečaji vrat ipd.). Zaradi gibljivosti so izpostavljeni obrabi, zato potrebujejo redno vzdrževanje. Os namreč pravilno deluje le, če je dobro podmazana. Tako kot ostale zakovice, vam tudi sornike izdelamo v želenih dimenzijah. Na željo naročnika jih še narebričimo. Cena je zelo odvisna od uporabljenega materiala, seveda pa tudi od dolžine in količine. Naši valjčki so natančno izdelani, saj so specifičen sestavni del aparatov in strojev ter morajo kot taki točno ustrezati zahtevam.

več o sornikih

Kontaktne kovice in elektrode

Poseben tip zakovic, ki jih uporabljamo v elektrotehnični industriji, so kontaktne kovice in elektrode. Spadajo med elemente, ki brez izgub prenesejo električni tok, ter so uporabljene v stikalih, na področju informacijskih tehnologij, pri elektriki v motornih vozilih in še na drugih področjih, kjer se pri delu uporablja električna energija. Takšne zakovice morajo biti še bolj trdne in prav tako odporne na korozijo, da nudijo optimalno prevodnost. Njihove lastnosti določajo predvsem materiali, iz katerih so izdelane. V podjetju Zakrajšek Janez, s.p. lahko za vas izdelamo tudi elektrode, ki omogočajo kontakt. Obrnite se na nas s svojimi željami in z veseljem začnemo sodelovanje z vami.

Prednost našega podjetja pri naročanju zakovic

Ker smo majhno podjetje, ne izdelujemo standardiziranih izdelkov, ampak so naši produkti vedno prilagojeni individualnim željam posameznega naročnika. Prinesete nam risbo oz. skico zakovice ali pa vzorec in izdelamo vam natanko to, kar potrebujete. Ustvarjamo trdne stike s strankami, ki so nam zato zveste dolgo let. Če na podobnem področju delujete tudi vi, bomo veseli vašega klica ali sporočila, da se lahko za vas potrudimo po najboljših močeh. Izdelava zakovic je specifična dejavnost, ki je ne obvlada veliko mojstrov, zato je najti dobrega izvajalca še toliko bolj pomembno. Naše kovice za kovičenje, valjčki, sorniki in osi so vrhunske kakovosti.