Za kovičenje uporabljamo samo najkakovostnejše materiale

Kaj sploh je kovičenje? Za tiste, ki ne prihajajo redno v stik s tem izrazom naj razložimo, da je kovičenje tehnološki postopek preoblikovanja kovin, pri katerem se spajajo kovinski deli iz različnih materialov. Pri spajanju se uporabljajo tako imenovane kovice, izdelane s pomočjo hladnega ali vročega kovičenja, katere združujejo posamezne elemente med sabo. Hladno kovičenje se uporablja pri kovicah manjših od 10 mm, vroče pa pri večjih neželeznih in jeklenih kovicah. Pri nas uporabljamo le hladno kovičenje, saj premer kovic ni večji od desetih milimetrov. S pomočjo avtomatizacije opravimo delo hitro in kakovostno, izdelke pa lahko popolnoma prilagodimo željam stranke. Potrebujemo le natančna navodila, torej načrt z dimenzijami, opredelitev materiala ali pa vzorec kovice, osi, sornika, valjčka ali čepa. Kovičenje je najstarejši način spajanja dveh ali več elementov in je še danes uveljavljeno in potrebno. Izdelki se uporabljajo tako pri izdelavi strojnih delov kot v lesni in avtomobilski industriji, pri izdelavi kmetijskih strojev, gospodinjskih aparatov, tudi pri proizvodnji letal in ladij. Skratka, kovičenje je univerzalno in nepogrešljivo za mnoge panoge, ki brez takšnih in drugačnih kovic, osi, sornikov čepov, valjčkov… ne bi mogle opravljati svoje dejavnosti. Materiali, ki jih uporabljamo pri kovičenju so nerjaveče jeklo, baker, medenina, aluminij, železo in srebro, tipi proizvodov so različni, prav tako dimenzije. Kovice lahko po potrebi in na željo stranke tudi narebričimo.

Kovičenje osiKovičenje sornikov

Osi, sornike, valjčke, čepe in druge proizvode izdelujemo po meri

S proizvodnjo kovinske galanterije se ukvarjamo že dolga leta in smo si na tem področju pridobili ogromno izkušenj. Že zelo zgodaj smo spoznali, da tipska proizvodnja marsikdaj ne zadovolji strank, saj imajo le-te takšne in drugačne potrebe, ki se skozi čas precej spreminjajo. Najboljša rešitev je izdelava kovinskih osi ter ostalih proizvodov po meri, saj lahko le na takšen način vedno ugodimo strankam, kar je vsakemu proizvajalcu v največje zadovoljstvo. Prav tako se tako pri kovičenju, kot pri ostali proizvodnji trudimo, da osi, kovice, sornike… izdelamo kar najhitreje in po najvišjih standardih kakovosti. Še posebej od osi je odvisno, ali bodo stroji, kamor bodo te vstavljene, delovali nemoteno in kakšna bo njihova življenjska doba. Osi so lahko gibljive in mirujoče in imajo večinoma okrogel prerez. So izjemno močne, trpežne in brez težav vzdržijo prečne sile, ki vplivajo nanje pri delovanju. Če le-te niso izdelane iz najkvalitetnejših materialov, pride do napačnega delovanja ali celo do okvare strojev. Osi morajo biti narejene biti brez napak, da lahko prenesejo največje obremenitve in sile, ki nanje vplivajo.

Kovičenje kovic, osi, čepov in valčkov

Ceno ter plačilne pogoje kovinske galanterije prilagodimo naročilu

Cene osi, sornikov, čepov, valjčkov, vijakov… se prilagajajo glede na material iz katerega so izdelane, na dimenzije, tip in seveda na količino, ki jo posamezna stranka naroči. Ob večjih naročilih so cene ugodnejše, tudi ob manjših pa se vedno trudimo, da so le-te konkurenčne. Pri kovicah je odvisno tudi od tega ali so te polne, polvotle ali stopničaste. Tako se razlikujejo po trdnosti in jih je mogoče uporabiti v najrazličnejše namene. Najmočnejše so polne kovice katere prenesejo tudi največje obremenitve. Zato so nepogrešljive pri izdelavi tečajev in okenskih kljuk pri stavbnem pohištvu, pri proizvodnji gospodinjskih aparatov ter kmetijskih strojev. Polvotle kovice niso tako trdne, je pa kovičenje z njimi enostavnejše. Uporabljajo se pri usnjarski, kartonski, gumarski, keramični in elektroindustriji ter pogosto služijo tudi v dekorativne namene. Odlične so za spajanje tanjših kovin, gume, keramike in usnja. V naši ponudbi boste prav tako našli vijake najrazličnejših dimenzij, navojev in glav, ki jih prav tako lahko izdelamo po vaših merah ali vzorcu. Preverite našo ponudbo in raziščite našo spletno stran, kjer boste našli še dodatne informacije. Lahko pa nas seveda pokličete ali nam pišete. Radi se bomo pogovorili z vami in vam svetovali.