V podjetju Zakrajšek izdelujemo osi, zakovice in elektrode

V pestri ponudbi podjetja Janez Zakrajšek s.p. so osi ali sorniki, različne zakovice ter elektrode. Smo majhno podjetje, ki svoje stranke zanesljivo oskrbuje že trideset let, pred tem pa smo si izkušnje nabirali v podobnih podjetjih. Specializirani smo za proizvodnjo zakovic in osi oziroma sornikov, ki se uporabljajo za povezovanje dveh delov pri izdelkih v različnih industrijah. V nasprotju s tehniko varjenja, ki se večinoma uporablja za kovinske konstrukcije, pa so zakovice in osi še vedno zelo pogoste v vseh vrstah industrije, saj so izjemno raznoliko uporabne. Kovičenje je tehnika, poznana od srede 19. stoletja, osi ali sorniki pa se pogosto uporabljajo v ladjarstvu in kovinarstvu.

Čep

Naši vijaki so izjemno trdni in trajni

Vijaki oziroma sorniki so majhni kovani elementi, namenjeni spajanju, pozicioniranju, centriranju in varovanju več delov izdelka. Vijaki so pogosti v avtomobilski industriji, kjer so nepogrešljivi zaradi varnosti. Kot nagiba osi pomembno vpliva na krmiljenje vozila, zato je tam kakovost in zanesljivost izdelave še bolj pomembna. V podjetju Janez Zakrajšek s.p. skrbimo za visok standard kakovosti vseh naših izdelkov, ki se uporabljajo v različnih gospodarskih sektorjih. Zakovice so zlasti pogoste v pohištveni, kovinski in strojni industriji. Iz naše lastne delavnice v Črnučah blizu Ljubljane pošiljamo v svet samo najboljše produkte, izdelane iz različnih materialov in v številnih dimenzijah. Pri vsakem naročilu smo v tesnem stiku z naročnikom in skrbimo, da popolnoma odgovarja njegovim željam.

Valjčki

Pri čepih poskrbimo za dolgo življenjsko dobo in kakovostne materiale

Tudi čep je lahko drugo ime za sornike, ki so pogosto sestavni del izdelkov, ko gre za spajanje, centriranje ali pozicioniranje. Ravno kakor zakovice tudi sorniki omogočajo dolgotrajnost spojev. Čeprav je bilo kovičenje nekoč še bolj pogosto, saj je bilo ena glavnih tehnik spajanja, pa je tudi danes izjemno razširjeno. Na takšen način namreč povezujemo sestavne dele v večini kovinskih spojev in izdelkov, pri čemer je treba zagotoviti tudi redno vzdrževanje spoja. Načeloma so spoji lahko fiksni ali gibljivi. V zadnjem primeru uporabimo sornike. Ti so tudi boljša rešitev v primeru velikih premerov oziroma dolžine spoja, pa tudi če je kasneje potrebna demontaža. Takšne spoje je namreč mogoče razstaviti, v nasprotju s kovičenjem ali varjenjem, ki zahtevata naknadno rezanje.

Več informacij o čepu

Tudi valjčke in zatiče izdelamo popolnoma prilagojene naročniku

Valjčki ali zatiči je še eno ime za sornike. Za razliko od kovičenja so lahko zasnovani tako, da prevzamejo napetostne obremenitve in s tem zagotavljajo centriranje in pozicioniranje. Delujejo z zategovanjem vijaka ali matice, s čimer se zmanjšajo posledice obrabe zaradi ciklične obremenitve, česar z zakovico ne moremo doseči. Takšni spoji tudi niso občutljivi na temperaturne spremembe kakor varjenje. To vključuje segrevanje kovine, kar lahko spremeni lastnosti v zadevnem območju, prav tako pa lahko ustvari napetosti ali tenzije zaradi toplote. S sorniki se tej težavi izognemo. S tem je poskrbljeno tudi za varnost, saj ni zelo verjetno, da se bi pri nameščanju vijaka začel požar ali vdihavali strupeni hlapi, kar se lahko potencialno zgodi pri varjenju ali lepljenju.

Vsi zatiči iz naše delavnice imajo dolgotrajno garancijo

Spoji, kjer uporabljamo zatiče ali sornike, so relativno stabilni, saj niso posebej občutljivi na stanje matičnega materiala. Pri zvarih in lepljenih spojih mora biti matični material čist, nemasten, medtem ko je pri tovrstnih spojih lahko tudi nasprotno. S tem si olajšamo delovne razmere in povečamo hitrost dela. Nemalokrat nam naročniki podajo natančne mere za svoje izdelke, da lahko nato hitro in učinkovito vstavijo spoje ter jih s tem optimizirajo za takojšnjo proizvodnjo. Naši izdelki zagotavljajo hitrost, učinkovitost in zanesljivost že trideset let. Na spletni strani preberite več o naši ponudbi in zgodovini podjetja. Tam najdete tudi fotografije in opise naših izdelkov in materialov, ki jih uporabljamo. Oglasite se nam prek elektronske pošte ali telefona, pripravili vam bomo najugodnejšo ponudbo!