Dvojno knjigovodstvo z nami je zgodba o uspehu

KnjigovodstvoDvojno knjigovodstvo ali enostavno knjigovodstvo za s.p.? Osnove knjigovodstva pravijo, da je v primeru, če ima podjetnik le malo prejetih in poslanih računov, boljše enostavno knjigovodstvo za s.p. Če pa je računov oziroma t. i. dogodkov veliko, potem je bolj primerno dvojno knjigovodstvo. Vodenje poslovnih knjig je razmeroma preprosta zadeva, vendar lahko pride do napak. Poleg tega podjetnik včasih potrebuje informacije na podlagi knjiženja oz. knjigovodstva. V tem primeru je seveda koristno, da za vas dela naj računovodski servis, ki vam bo takoj postregel s potrebnimi informacijami. Dvojno knjigovodstvo vam vsekakor omogoča več informacij. Če imate namreč dvostavno knjigovodstvo v Excelu, to pomeni, da bo vsak računovodski dogodek knjižen dvakrat.

Dvojno knjigovodstvo izvajamo kvalitetno

Ni pomembno le to, da se dvojno knjigovodstvo izvaja natančno in brez napak. Samo po sebi umevno je, da knjigovodstvo potekajo natančno in pravilno. Tako vam lahko dvostavno knjigovodstvo v Excelu ali enostavno knjigovodstvo za s.p. izvaja kdorkoli, ki obvlada osnove knjigovodstva. Toda podobno, kot je to marsikje drugje, tudi v našem poslu detajli in finese ločujejo povprečne računovodje od odličnih računovodij.

KAJ POMENI DVOJNO KNJIGOVODSTVO?

Vodenje poslovnih knjig vam lahko omogoči prihranek

Dobro vodenje poslovnih knjig je zlata vredno, saj lahko dober in podkovan računovodja postreže z informacijami, kako lahko prihranite. Moderno vodenje poslovnih knjig tako ne pomeni le dvojnega knjigovodstva, ampak je to še dosti več. Spreten računovodja, ki se izobražuje, ima dovolj izkušenj in je izvrsten poznavalec področja, bo namreč podjetju omogočil to, kar povprečen računovodja ne more oziroma ne zna. Poslovanje podjetja bo tako v tem smislu enostavnejše in ne nazadnje tud donosnejše.

Vodenje poslovnih knjig