Talno ogrevanje – klasično toplovodno ali električno gretje

Talno ogrevanjeTalno ogrevanje je sistem, pri katerem imajo tla vlogo ogrevalnega telesa. Odločimo se lahko za klasično toplovodno talno gretje, kjer je nosilec toplote voda, ki kroži skozi cevi v tleh in prenaša toploto na talno konstrukcijo, ta pa ogreva zrak v prostoru. Poznamo tudi električno talno ogrevanje, ki ga prav tako lahko uporabimo za osnovno ali dodatno ogrevanje hiše. Sistem lahko vgradimo pod vse vrste talnih oblog, montaža sistema je preprosta in jo lahko vsak opravi sam.

Tako klasično kot električno talno gretje se uporablja za samostojno ogrevanje stanovanjskih hiš, industrijskih objektov ter površin okrog bazenov, vhodov v hiše in toplih gred. Še posebej pa je talno gretje priljubljeno pri novogradnjah.

 

VEČ PODROBNOSTI NA PETROL.SI

 

Talno ogrevanje ugodno vpliva na občutek ugodja v prostoru

Pri talnem ogrevanju objekta predstavlja pomembno prednost velika ogrevalna površina. V primerjavi z radiatorskim ogrevanjem sistem talnega gretja enako toploto prostora doseže s stopinjo ali dvema nižjo temperaturo ogrevne vode. To pomeni, da talno ogrevanje v povprečju prinaša med 6 in 12 % prihranka energije, toplota pa se enakomerno porazdeli od tal do stropa. Zaradi nižje temperature ogrevne vode v talnem sistemu ogrevanja je zrak v bivalnih prostorih bistveno manj izsušen oziroma je relativna vlaga zraka večja. Zaradi počasnega gibanja zraka pa je dvigovanje in kroženje prahu po prostoru manjše.

 

Montaža sistema talnega ogrevanja je preprosta in hitra, medtem ko v prostoru ni vidnih grelnih naprav. Še pred montažo pa se je treba odločiti za vrsto talne obloge, saj ta vpliva na vrsto uporabljenih cevi, višino temperature ogrevane vode in način polaganja cevi. Najbolj primerne so talne obloge, kot so laminat, linolej, kamen, keramika, kakovostne tekstilne talne obloge in vsi parketi, razen bukovega. Neprimerna materiala pa sta pluta in nekakovostna tekstilna talna obloga. Zaradi visokih temperatur lahko namreč lepilo popusti in povzroči nastajanje mehurjev na talnih oblogah.

 

Talno ogrevanje – cena, odvisna od različnih dejavnikov

Za talno gretje se zaradi opisanih pozitivnih lastnosti ogrevalnega sistema odloča vse več ljudi. Cena je med drugim odvisna od velikosti prostora, materiala in seveda vloženega dela. Ker talno ogrevanje ponuja veliko podjetij, je cena odvisna tudi od njih. Talno gretje lahko preverite tudi pri nas, cena vas bo zagotovo prijetno presenetila. Za lažjo odločitev so vam na voljo brezplačni informativni izračuni.

 

Petrol d.d. | Talno ogrevanje cena – povezava do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Dunajska cesta 50
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
(01) 47 14 232
Seznam fraz
talno ogrevanje cena
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA