Pošlji povpraševanje

Talno gretje je vse bolj razširjen način za ogrevanje hiše

Talno gretjeTalno gretje je sistem ogrevanja, pri katerem vlogo ogrevala prevzamejo tla. Nosilec toplote je voda, ki kroži po ceveh, zalitih z betonom. Toplota se prenaša na talno konstrukcijo, ta pa ogreva zrak v prostoru. Toplovodno talno gretje se največkrat uporablja za samostojno ogrevanje hiše pa tudi industrijskih objektov ter površin okrog bazenov, vhodov v hiše in toplih gred. Ker je vir toplote pri talnem gretju razporejen po veliki površini, je že pri nižji temperaturi grelne vode poskrbljeno za udobno klimo v celotni hiši. Toplota je enakomerno porazdeljena od tal do stropa, zaradi počasnega gibanja zraka je dvigovanje in kroženje prahu po prostoru precej zmanjšano, manjša pa je tudi izsušenost zraka. Talno ogrevanje odlikujejo hitra in preprosta montaža, tiho delovanje, učinkovitost ter nižji stroški ogrevanja. Tudi z zdravstvenega vidika je ob zmerni temperaturi in upoštevanju navodil ogrevanje hiše s pomočjo talnega ogrevanja popolnoma varno. Zaradi vseh naštetih pozitivnih lastnosti se zlasti pri novogradnjah talno gretje vse bolj uveljavlja.

Električno talno gretje

Poleg klasičnega talnega ogrevanja z vodo poznamo tudi električno talno gretje. Eden glavnih argumentov za izbiro toplovodnega ali električnega talnega ogrevanja je predvsem vse višja cena energentov. Enako kot klasično talno gretje lahko tudi električno uporabljamo za osnovno ali dodatno ogrevanje hiše.

Poznamo več načinov izvedbe električnih talnih ogrevanj:

  • sistemi z bakrenimi žicami
  • sistem grelnega kabla, ki je pritrjen na mrežo iz steklenih vlaken
  • sistem grelne kovinske folije
  • sistem aluminijastega grelnega traku

Prednosti takšnega načina ogrevanja pred klasičnim so nižji stroški naložbe, preprosta montaža, ki jo lahko opravi vsak sam, preprosta regulacija temperature in dolga življenjska doba. Električno talno ogrevanje sicer lahko vgradimo v vse vrste talnih oblog.

OGLEJTE SI ŠE DODATNE PREDNOSTI TALNEGA GRETJA

Talno ogrevanje hiše - pomembna je tudi vrsta talne obloge

Da bi bilo s talnim gretjem ogrevanje hiše čim bolj učinkovito, je zelo pomembna ustrezna izbira talne obloge. Določiti jo moramo že pred montažo, saj je od tega odvisna vrsta uporabljenih cevi, višina temperature ogrevane vode in način polaganja cevi. Najbolj primerne talne obloge so laminat, linolej, parket (razen tistega iz bukovega lesa), kamen, keramika in kakovostne tekstilne obloge. Za neprimerno talno oblogo pa velja pluta, saj lahko lepilo pri visokih temperaturah popusti in povzroči nastajanje mehurjev.

Obiščite nas in poskrbeli bomo za optimalno talno gretje vaše hiše. Vabljeni tudi na našo spletno stran!