Menjava gum v podjetju Petrol

Datum, ko je v Sloveniji obvezna menjava letnih gum za zimske, je zakonsko določen (Zakon o varnosti cestnega prometa, 114. člen): 15. november. Takrat se uradno začne obdobje, ko morajo biti vsa vozila opremljena z ustrezno zimsko opremo. Poleg osebnih avtomobilov to seveda velja tudi za vsa tovorna vozila, ki so zaradi svoje funkcije tako rekoč ves dan izpostavljena različnim vremenskim razmeram. Menjava in centriranje gum sta postopka, ki ju mora opraviti nekdo, ki ima s tem izkušnje, sicer je lahko nepravilno zamenjana, pritrjena ali centrirana pnevmatika nevarna za osebe v vozilu in tudi druge udeležence v prometu.

Menjava gum naj bo strokovno opravljena

Ljubljana, Kranj, Maribor ali kjerkoli ste se odločili zamenjati pnevmatike, se vedno prepričajte, da je izvajalec strokovno usposobljen za takšno delo. Morda se zdi nepomembno, kje je opravljena menjava gum, a zagotavljamo vam, da je za dobro zamenjane pnevmatike potrebno določeno znanje. V podjetju Petrol poleg prevoza tovora in logistike svojim strankam nudimo tudi avtopralnico in vulkanizerske storitve. Ne čakajte, da vas prehiti datum, ko je po zakonu treba zamenjati pnevmatike. Pokličite nas ali se oglasite že prej ter se tako izognite gneči.

Menjava zimskih gum

Menjava gum za tovornjake in avtobuse

Pri vozilih, ki služijo za prevoz težjega tovora ali večjega števila ljudi, je izjemno pomembno, da je zimska oprema ustrezna. Tovornjaki in druga tovorna vozila ter avtobusi za različno število potnikov so navadno veliko v uporabi, kar pomeni, da so kakovostne pnevmatike izjemnega pomena. Datummenjave gum, je 15. november, obdobje pa traja do 15. marca. A ne pozabite - menjava gum je nujna tudi takrat, ki pnevmatike niso več v skladu z zakonskimi določbami in ne zagotavljajo varne vožnje. Pokličite v podjetje Petrol ter se dogovorite za menjavo gum v Ljubljani ali kjerkoli po Sloveniji. Zagotovite si, da bo vaš vozni park varen in kakovostno 'obut' tudi pozimi.

Petrol d.d. | Menjava zimskih gum v Ljubljani - povezave do naše spletne strani: