Pošlji povpraševanje

Visokotemperaturna toplotna črpalka – kaj je in kako deluje?


Visokotemperaturna toplotna črpalka je naprava, ki je primerna predvsem za radiatorsko ogrevanje, saj zagotavlja ekonomično delovanje tudi pri ekstremnih zunanjih temperaturah in je odlična izbira v primeru energetsko potratnih hiš. Primerne so tako za segrevanje bivalnih prostorov, kot tudi za pripravo sanitarne vode. Največkrat se visokotemperaturna toplotna črpalka svetuje kot najboljša rešitev tistim posameznikom, ki želijo napravo uporabiti v primeru starejših objektov, potrebnih prenove oziroma sanacije. Kljub temu, da je objekt energetsko potraten, visokotemperaturna toplotna črpalka pomaga znižati mesečne stroške ogrevanja, zato se nam investicija kmalu po nakupu povrne. Kadar je v objektu prisotno talno, stensko ali stropno ogrevanje, se uporaba visokotemperaturne toplotne črpalke odsvetuje, saj v tem primeru pride v poštev nizkotemperaturni sistem. Toplotne črpalke za radiatorsko ogrevanje prinašajo velike dolgoročne prihranke, zaradi ugodne cene sistemov pa se nam bo investicija povrnila hitreje, kot pri drugih sistemih.

Visokotemperaturna toplotna črpalka

Kateri sistem izbrati za radiatorsko ogrevanje?

V podjetju Orca Energija našim strankam nudimo 4 modele visokotemperaturnih toplotnih črpalk, ki pri svojem delovanju brez dvoma dosegajo odlične rezultate in zmanjšujejo stroške porabe električne energije. Vsi štirje modeli so primerni za ogrevanje prostorov in sanitarne vode v bojlerju, hkrati pa imajo kar 2 funkciji, saj nam omogočajo tudi hlajenje prostorov. Za ogrevanje radiatorskega sistema in sanitarne vode v obstoječem bojlerju je odlična izbira sistem Mono/Single v klasični ali XL izvedbi. Kadar iščemo rešitev za 2-3-članska gospodinjstva, lahko izberemo tudi visokotemperaturno toplotno črpalko zrak voda Duo/Double 200, kije prav tako namenjena radiatorskemu ogrevanju. Njena odlika je vgrajen 200 l bojler za sanitarno vodo. Naslednja rešitev je Duo/Double 300, model, ki je primeren za malce večja gospodinjstva, kot so gospodinjstva s štirimi ali več družinskimi člani. Sistem ima vgrajen 300 l bojler za sanitarno vodo in je idealna izbira za radiatorsko ogrevanje. Duo/Double 300 Solar je zadnji izmed modelov visokotemperaturnih toplotnih črpalk, ki je v resnici nadgradnja modela Duo/Double 300 in nam nudi možnost priklopa na sončne kolektorje – na tak način lahko dodatno znižamo stroške porabe elektrike v gospodinjstvu. Rešitev je skratka ogromno, le izbrati moramo tisto pravo, najbolj ustrezno za naš specifični primer. Pri nas boste tako našli najprimernejšo visokotemperaturno toplotno črpalko za vsak dom po ugodni ceni, ki jo lahko z možnostjo pridobitve subvencije Eko sklada še dodatno znižate.

Toplotna črpalka za radiatorsko ogrevanje

Več o tem

Visokotemperaturna toplotna črpalka – popolna rešitev za starejše objekte

V primeru, da imate opraviti s starejšim in slabše izoliranim objektom, so vse misli odveč, saj se bo visokotemperaturna toplotna črpalka izkazala kot najbolj optimalna rešitev. Visokotemperaturne toplotne črpalke za ogrevanje niso najprimernejše za novogradnje in dobro izolirane objekte, v katerih se bolj izkažejo nizkotemperaturni sistemi. V vsakem primeru pa je potrebno imeti v mislih dejstvo, da so toplotne črpalke sistemi, ki kot vir energije uporabljajo brezplačne in obnovljive vire, s čimer nam omogočajo najbolj učinkovit način ogrevanja doma in poslovnih prostorov. V vsakem primeru toplotne črpalke predstavljajo bistveno boljšo investicijo, kot jo predstavljajo peči, ki za ogrevanje potrebujejo kurilno olje.  Le-to onesnažuje okolje, v katerem živimo, iz leta v leto pa narašča tudi njegova cena, zato je strošek ogrevanja v zimskih mesecih vrtoglavo visok. V podjetju Orca Energija se ukvarjamo s proizvodnjo ogrevalnih toplotnih črpalk in toplotnih črpalk za sanitarno vodo. Pri svojem delovanju, ki temelji na strokovnosti, inovativnosti in usmerjenosti k strankam, sledimo poslanstvu zniževanja stroškov ogrevanja in izboljšanja kvalitete življenja. Z velikim veseljem vam bomo pomagali poiskati najboljšo rešitev za vaš primer.

Več o tem