Vrtne hiške, vrtna lopa in zimski vrtovi z veliko naravne svetlobe


Vrtne hiške so idealna rešitev za tiste, ki ne veste, kam odložiti vse stvari, ki ne sodijo v stanovanje. V vrtni lopi lahko namreč najdete prostor za praktično vse – orodje (kosilnica, žaga, grablje in podobno), vrtno pohištvo (ležalniki, mizice, blazine...), pripomočke za rože in pripomočke za peko na žaru.

V primeru, da v stanovanju res nimate prostora, se v vrtni hiški najde prostor tudi za športno opremo in druge večje predmete. A pri načrtovanju vrtne lope se velikokrat zatakne pri izbiri najboljšega materiala, ki bo odporen na različne vremenske razmere.

Svetujemo vam, da izberete polikarbonatne plošče, ki so zares kakovostne. Le-te pogosto sestavljajo vrtne hiške, zimske vrtove in vrtne nadstreške, saj jih poleg izjemne kakovosti odlikujeta tudi praktičnost in estetika.

vrtna lopa

Vrtne hiške iz polikarbonatnih plošč prilagodite svojim željam

Se vam približno dozdeva, kaj vse bi radi pospravili v vrtno hiško, a niste čisto prepričani, koliko stvari se bo zares nabralo? Potem je vrtna lopa iz polikarbonatnih plošč za vas odlična izbira! Izbirate lahko namreč med več različnimi velikostmi, zato vam svetujemo, da izberete malce večjo, kot si jo trenutno predstavljate.

Saj najbrž sami veste, da se pripomočki za vrt in različno orodje hitro naberejo, kajne? Polikarbonatne plošče se sicer sestavljajo s sistemom opažev »Slide and Lock«, zato je montaža zares enostavna in hitra. V vrtni hiški po meri boste tako lahko imeli že isti dan pospravljeno opremo, ki pa bo nevidna radovednim pogledom in morebitnim tatovom.

Polikarbonatne plošče sicer prepuščajo naravno svetlobo, a od zunaj ohranjajo neprozorno vidljivost. Z dodano ključavnico bodo stvari v vaši novi vrtni hiški vedno na varnem.


Uredite svoj sanjski zimski vrt

Zdaj, ko bodo vse stvari lično pospravljene v vrtni hiški oziroma vrtni lopi, pa boste lahko uživali v dodatnem prostoru na vaši terasi ali balkonu. A kaj, ko poletja vedno minejo prehitro, temperature pa so v drugih letnih časih prenizke za prijetno posedanje na svežem zraku. Najboljša rešitev je ureditev zimskega vrta.

Tako kot za vrtno lopo lahko tudi za zimski vrt uporabite polikarbonatne plošče. Slednje ne prepuščajo UV-žarkov ter so izjemno odporne na različne udarce. Zagotavljamo vam, da ni lepšega kot branje knjige v zastekljenem prostoru, medtem ko zunaj pada dež ali divja nevihta.

V prijetnem toplem zavetju se počutijo domače tudi vaši gostje, ki si v takšnem vremenu sploh ne bodo želeli oditi. Večerja v dobri družbi, klepet s prijateljicami in prijatelji ali le poležavanje s toplim čajem v rokah so v zimskem vrtu iz polikarbonata nadvse prijetni.

zimski vrt

Namesto zimskega vrta le vrtni nadstrešek

Bi radi uživali na dnevni svetlobi, a se vam zdi, da se boste v zimskem vrtu počutili utesnjene? Odlična alternativa so vrtni nadstreški, ki vas ščitijo pred padavinami, a prostora ne zasteklijo v celoti. Tako kot pri vrtnih hiškah ali vrtnih lopah lahko izbirate med različnimi velikostmi in barvami.

Prilagodite lahko celo naklon vrtnega nadstreška ter število stebrov. Postavitev je mogoča na dveh ali štirih stebrih, dobra izbira pa je tudi, da je vrtni nadstrešek vpet v steno hiše. Polikarbonatne plošče ne gnijejo, ne rjavijo in se ne luščijo, zato vzdrževanje ni potrebno. Z integriranim sistemom žlebov voda dobro odteka, na strehi pa se ne nabirata plesen ali mah.


Še nekaj koristnih nasvetov

Ne glede na to ali se odločate za nakup vrtne hiške za orodje ali pa zimskega vrta, vam svetujemo, da dokupite ključavnico. Slednja bo poskrbela za dodatno varnost vas, orodja in drugih pripomočkov.

Z dodano ključavnico boste imeli tudi več zasebnosti. Pred nakupom vrtne lope se prav tako pozanimajte, kakšne stopnje zatemnitve so mogoče, saj boste le tako lahko izbrali pravšnjo za vaše potrebe.

vrtni nadstreški