Jedilnice so danes del sodobne kuhinje

JedilniceProstora kuhinje in jedilnice sta bila nekoč strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor za druženje. Danes sta moderna kuhinja z jedilnico in dnevna soba združeni v glavni bivalni prostor. Jedilnice tako že dolgo niso več samo prostor za druženje in skupna kosila.

Sodobna oblika pohištva kuhinje tako zahteva več usklajevanja pohištva in ostalih dodatkov, na drugi strani pa takšni veliki prostori nudijo ogromno različnih možnosti. V zadnjem času se proizvajalci odločajo celo za nekakšne podaljške v dnevno sobo, v kateri se dnevni regali vizualno popolnoma skladajo z kuhinjskimi elementi in jedilnico. Takšna združitev prostorov ne daje samo videza velikega in modernega stanovanja, temveč je tudi funkcionalna. Vse je na dosegu roke, hkrati pa se lahko med pripravo jedi družite z ostalimi člani družine ali obiskovalci. Veliko ljudi je trdno prepričanih, da je glavni bivalni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo srce doma.


Nenapisano pravilo, ki velja za vse jedilnice, pravi, da mora biti pohištvo za jedilnice prijetno in okusno opremljena. Poleg tega mora odražati domačnost in toplino ter zagotoviti, da se bo vsakdo, ki bo sedel za polno obloženo mizo, počutil prijetno in zadovoljno.

Kuhinja z jedilnico - jedilna miza v neposredni bližini kuhinjskih elementov

Jedilna miza je kot pohištvo središče vsake jedilnice, se v sodobni kuhinji nahaja v neposredni bližini kuhinjskih elementov. Včasih je jedilna miza lahko kar podaljšek kuhinjskega otočka oz. zaključek kuhinjskega pulta in tako podaja zaključeno podobo celotnega prostora. Kuhinja z jedilnico na tak način dobi funkcionalno podobo, ker je vse na dosegu rok, prav tako pa tudi družabno vlogo, saj se gostitelj med pripravo jedi s svojimi gosti lahko nemoteno pogovarja.

Kuhinja z jedilnicoŠe posebej v majhnih stanovanjih lahko jedilna miza, omare in stoli ustvarijo videz prenatrpanosti. Zato je treba presoditi, katero pohištvo bo najbolj primerno za našo jedilnico, in se med različnimi materiali, velikostmi ter oblikami odločiti za tisto pohištvo, ki jedilnice ne bo preveč natrpalo. V manjših jedilnicah se odlično obnese tudi jedilni kot, saj poskrbi za maksimalno izkoriščenost prostora. Tam, kjer je kuhinja z jedilnico dovolj velika, pa lahko jedilnico tudi dodatno popestrimo ter vanjo vnesemo bife ali kar dodatno klubsko mizico.

Obiščite našo spletno stran in preverite našo ponudbo kuhinj in jedilnic. Vabljeni!

Pohištvo Erjavec | Jedilnice, kuhinja z jedilnico, jedilnica - povezava do naše spletne strani:
3