Jedilnice so danes del sodobne kuhinje

 

JedilniceProstora kuhinje in jedilnice sta bila nekoč strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor za druženje. Danes sta moderna kuhinja z jedilnico in dnevna soba združeni v glavni bivalni prostor. Jedilnice tako že dolgo niso več samo prostor za druženje in skupna kosila.

Sodobna oblika kuhinje tako zahteva več usklajevanja pohištva in ostalih dodatkov, na drugi strani pa takšni veliki prostori nudijo ogromno različnih možnosti. V zadnjem času se proizvajalci odločajo  celo za nekakšne podaljške v dnevno sobo, v kateri se dnevni regali vizualno popolnoma skladajo z kuhinjskimi elementi in jedilnico. Takšna združitev prostorov ne daje samo videza velikega in modernega stanovanja, temveč je tudi funkcionalna. Vse je na dosegu roke, hkrati pa se lahko med pripravo jedi družite z ostalimi člani družine ali obiskovalci. Veliko ljudi je trdno prepričanih, da je glavni bivalni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo srce doma.


Nenapisano pravilo, ki velja za vse jedilnice, pravi, da mora biti vsaka jedilnica prijetno in okusno opremljena. Poleg tega mora odražati domačnost in toplino ter zagotoviti, da se bo vsakdo, ki bo sedel za polno obloženo mizo, počutil prijetno in zadovoljno

 

Kuhinja z jedilnico – jedilna miza v neposredni bližini kuhinjskih elementov

Jedilna miza, središče vsake jedilnice, se v sodobni kuhinji nahaja v neposredni bližini kuhinjskih elementov. Včasih je jedilna miza lahko kar podaljšek kuhinjskega otočka oz. zaključek kuhinjskega pulta in tako podaja zaključeno podobo celotnega prostora. Kuhinja z jedilnico na tak način dobi funkcionalno podobo, ker je vse na dosegu rok, prav tako pa tudi družabno vlogo, saj se gostitelj med pripravo jedi s svojimi gosti lahko nemoteno pogovarja.

Kuhinja z jedilnicoŠe posebej v majhnih stanovanjih lahko jedilna miza, omare in masivni stoli ustvarijo videz prenatrpanosti. Zato je treba presoditi, katero pohištvo bo najbolj primerno za našo jedilnico, in se med različnimi materiali, velikostmi ter oblikami odločiti za tisto pohištvo, ki jedilnice ne bo preveč natrpalo. V manjših jedilnicah se odlično obnese tudi jedilni kot, saj poskrbi za maksimalno izkoriščenost prostora. Tam, kjer je kuhinja z jedilnico dovolj velika, pa lahko jedilnico tudi dodatno popestrimo ter vanjo vnesemo bife ali kar dodatno klubsko mizico.

Obiščite našo spletno stran in preverite našo ponudbo kuhinj in jedilnic. Vabljeni! 

 

 

Pohištvo Erjavec | Jedilnice, kuhinja z jedilnico, jedilnica – povezava do naše spletne strani:
  • Jedilnice
  • Kuhinja z jedilnico
  • Jedilnica
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Koreninova ulica 13
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 256 04 26
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
jedilnice, kuhinja z jedilnico, jedilnica
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA