Nizkoenergijske hiše z okolju prijazno gradnjo po sistemu JUBHome

Nizkoenergijske hiše so vse hiše, ki izpolnjujejo ustrezne standarde. Ti opredeljujejo raven energijske učinkovitosti, udobja in delež rabe energije iz obnovljivih virov. Trajnostna gradnja nizkoenergijske hiše je dosežena z inovativnimi pristopi in definiranimi standardi, ki določajo:

  • dopustne toplotne prehodnosti konstrukcij in stavbnega pohištva
  • odsotnost toplotnih mostov
  • največjo dovoljeno rabo primarne energije za delovanje stavbe
  • raven zrakotesnosti
  • letno potrebno toploto za ogrevanje, ki mora znašati 15 kWh/(m2a) ali manj

Standardi ne določajo le smernice okolju prijaznejše gradnje hiše, temveč zagotavljajo tudi prijetnejšo bivanjsko klimo. Prezračevanje z rekuperacijo nudi čist zrak, primerno vlažnost prostora ter preprečuje nastanek plesni.

Ker so toplotne izgube zanemarljive, se hiša ogreva s kontroliranim prezračevanjem s toplozračnim ogrevanjem. Pasivna ali nizkoenergijska hiša za delovanje potrebuje malo energije, njena poraba pa se brez težav pokrije zgolj z obnovljivimi viri.

Nizkoenergijske hiše

JUBHome gradnja hiše zagotavlja najboljše energijske standarde

Nizkoenergijska hiša predstavlja najvišji standard kakovosti že vse od leta 1991. Ker njena gradnja sledi vnaprej določenim smernicam zahteva več natančnosti, znanja in pazljivost izvedbi. Med glavne komponente nizkoenergijske hiše poleg oblike in lege uvrščamo še ovoj stavbe, uporabljene materiale in dovršen sistem gradnje.

Slednjega so v podjetju JUBHome razvili sami in je zasnovan tako, da preprečuje gradbene napake. JUBHome sistem gradnje dopušča hitro, preprosto in kakovostno sestavljanje toplotno-izolativno optimiziranih glavnih elementov hiše. Le ti so izdelani po meri nizkoenergijske hiše na podlagi brezplačnega sestavnega načrta.

Gradnja nizkoenergijske hiše se začne pri skrbnem projektiranju, del katerega je izračun PHPP. PHPP (Passivhausplanungspaket) je orodje za računanje gradbene fizike. Zanj sta značilna:

  • visoka točnost napovedi bodočih stroškov
  • podrobno modeliranje s parametri, ki vplivajo na energijsko učinkovitost objekta

Gradnja se nadaljuje s po meri pripravljeno nosilno toplotno izolacijo za temeljno ploščo, nosilnimi zidovi in zaključi pri strehi. Gradnja hiše po sistemu JUBHome je hitrejša od običajne gradnje. Edinstveno zasnovan sistem dopušča hitro sestavljanje elementov. To omogoča, da je v ustreznih pogojih (vreme, organizacija gradbišča) pasivna ali nizkoenergijska hiša pripravljena na vselitev v šestih mesecih od začetka gradnje.

Gradnja nizkoenergijske hiše

Kakšna je cena gradnje pasivne ali nizkoenergijske hiše?

Naložba gradnje nizkoenergijske hiše se lahko sprva primerja s “klasično” gradnjo. Zavedati se je treba, da je gradnja hiše po najboljših energijskih standardih podrobno načrtovana, uporabljeni materiali pa skrbno izbrani. Rezultat tega so večje bivalno ugodje, nižji vzdrževalni stroški ter visoka energijska učinkovitost.

Slednjo zagotavljajo optimalna izolacija, kontrolirano prezračevanje z rekuperacijo in tesnjenje, ki občutno vplivajo na zmanjšanje stroškov. Pasivna ali nizkoenergijska hiša je z majhno količino potrebne energije za delovanje dolgoročno precej ugodnejša od običajnih hiš.

Pasivna ali nizkoenergijska hiša

Kako do pasivne ali nizkoenergijske hiše v le nekaj korakih?

Gradnja nizkoenergijske hiše se začne z zazidljivo parcelo in idejo. Pri tem je treba poskrbeti, da se prostorske omejitve, pogoji zazidave, lega in okolica skladajo z željami ter potrebami naročnika. Sledijo idejna zasnova, izdelava projekta za gradbeno dovoljenje ter izdelava projekta za izvedbo. Le ta je osnova za pridobitev točne ponudbe za izgradnjo hiše na ključ.

Gradnja hiše je nekoliko večja naložba, zato je naročnikom skozi celoten proces financiranja na voljo bančni svetovalec. Svetovalec bo poskrbel za transparentne začetne informacije, izračune ter pripravo kreditne ponudbe in zavarovanj. Gradnja po sistemu JUBHome poteka v fazah, kar pomeni, da ima naročnik izbiro, do katere faze naj bo zgrajen objekt.

Ob izbiri gradnje na ključ je s strani izvajalca zagotovljena kakovostna izvedba ter redno vzdrževanje vgrajenih naprav. Naročnikova skrb pa je le namestitev notranje opreme in vselitev.

Niste povsem prepričani, kakšna hiša bi vam najbolje ustrezala? V konfiguratorju hiš na spletni strani JUBHome so zbrani tipski projekti. Izbirate lahko med različnimi parametri gradnje, tlorisne površine, izvedbe, cenovnih okvirjev, etažnosti, tipi streh ter energijskem paketu.

Pester izbor projektov ponuja družinske hiše, kompaktne racionalne hiše, luksuzne moderne hiše, družinske hiše in manjše počitniške objekte. Tipski objekti so racionalno zasnovani za udobno bivanje in omogočajo vse za brezskrbno življenje.

Gradnja hiše na ključ