Lesena hiša za moderno družino s pridihom rustikalne elegance

Lesena hiša nudi toplotno in zvočno izolacija kot vsakršna standardna betonska gradnja. Izdelavo masivne lesene hiše je v Sloveniji mogoče naročiti pri podjetju Javušnik, ki zagotovi ustrezne delovne in življenjske pogoje. Pred vselitvijo stranke prav tako opremijo novo-postavljeno leseno hišo z ustreznimi proti-potresnimi in proti-požarnimi varnostnimi ukrepi. Uporabniki, ki se odločijo za leseno gradnjo velikokrat želijo za svoj počitniški oddih leseno vikend hišo. Te stavbe, ki jih velikokrat imenujemo brunarice, ustvarijo prijetno, domače vzdušje. Rustikalni pridih lesa obogati dom s privlačno toplino in pomirja stanovalce. Javušnik zavzeto podpirajo gradnjo z lesom. Po želji stranke opravljaje montaže lesenih hiš iz EKO lesa. Vsak projekt strokovnjaki prilagodijo specifičnim potrebam stranke – stroški gradnje lesene hiše se lahko zaradi tega spreminjajo. Za povprečno montažno postavitev potrebuje strokovna ekipa Javušnik le 5-10 delovnih dni.

eko lesena hiša

Masivne lesene hiše ima danes lahko vsak, ki si ji zaželi

Brunarice so EKO lesene hiše. V zadnjem desetletju se za njih odloča vse več strank. Predstavljajo namreč izjemno naravno in udobno družinsko bivališče. Ves les, ki je uporabljen pri montaži, pridobivajo pri Javušnikov iz kvalitetnih hlodov, posekanih v slovenskih gozdovih. Visoka kakovost lesa je ključna za dolgo življenjsko dobo novo-gradnje in dobre življenjske pogoje.

Masivne lesene hiše lahko predstavljajo za številne zainteresirane kupce veliko skrb. Mnogo strank namreč skrbi o visokih stroških ogrevanja in slabi toplotni izolativnosti lesne zasnove. Ta skrb je v veliki večini primerov nepotrebna. Toplotna prehodnost je odvisna od debeline bruna v stenah. Sam les je kot material celo boljši toplotni izolator kot beton ali opečnata gradnja. Vsekakor pa se je mogoče, če bi bila lesena hiša postavljena na predelu Sloveniji, ki bi doživljala še posebej hude zimske mesece, odločiti za dodatno izolacijo. Ta zagotovi toplino doma in pomaga doseči manjšo energijsko potrošnjo.

Lesene vikend hiše za odlično počutje in prijetne počitnice

Lesene vikend hiše nudijo strankam udobje in rustikalni mir. Za počitniško obdobje predstavljajo lesene EKO hiše prijeten oddih od mestnega kaosa in hrupa. Zemljišča na podeželju so trenutno v Sloveniji še vedno relativno cenovno dostopna; regija in kvaliteta zemljišča igrata velik vpliv na zaključno ceno. S pomočjo ugodne montažne gradnje si lahko leseno vikend hišo omisli marsikdo. Tudi samo bivanje v novemu domu je energetsko varčnejše. Les je kot material odličen za toplotno izolacijo in zrakotesnost. Izguba toplote je občutno manjša, stroški ogrevanja pa prav tako. Naslednja pozitivna točka, ki se ji je vredno posvetiti je hitrost gradnje – vselitev je povprečno opravljena v le 4 mesecih od prvotnega oblikovanja načrtov. Vsi elementi so namreč predhodno industrijsko izdelani. Potrebno jih je le dostaviti na izbrano lokacijo in primerno postaviti. Da bo postavitev potekala pravilno in brez neprijetnih zastojev ali napak, se je najbolje zanesti na izkušeno ekipo.

SPOZNAJTE PREDNOSTI LESENE GRADNJE

Lesene hiše – EKO les za trajnostni razvoj in varovanje okolja

Lesena gradnja nudi odlično potresno odpornost. Les je okolju prijazen material, ki pripomore k trajnostnemu razvoju. Odpadnega materiala je malo, izpusti CO2 so nezanemarljivo manjši kot v betonski gradnji. Poleg svoje varčnosti, les zagotavlja nizko stopnjo vlažnosti v zraku. Suho okolje je za človeško telo primernejše, počutje uporabnika se povprečno vidno izboljša. Les, ki ga uporablja Javušnik izvira iz Sloveniji – cena prevoza je primerljivo manjša, kakovost pa visoka. Kar 60% površine Slovenije je pokritih z gozdovi. V Evropi predstavlja tretjo najbolj gozdnato državo, v primerjavi s svojo velikostjo. Slovenski gozdovi so zdravi in nudijo odlično priložnost za kvaliteten material po ugodni ceni.

masivne lesene vikend hiše

Stroški gradnje lesene hiše so izračunani za vsako stranko posebej

Gradnja hiše je lahko izjemno stresen in dolgoročne proces. Izbira montažne hiše olajša proces, ki je takoj mnogo cenejši, hitrejši in manj obremenjujoč. Cilj prve faze načrtovanja nove hiše je prilagoditi dom vsaki posamezni stranki. Javušnik stremi k izboljevanju vseh zahtev in potreb uporabnika, kolikor je to le realistično mogoče. Upoštevati je potrebno lokalne zakone in predvidene varnostne ukrepe. Pred samim pričetkom dela je nujno, da je za projekt priskrbljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje. Ko je bila vsa opremo uspešno pripravljena je zaključni proces neizmerno hiter in učinkovit. Postavitev povprečno traja le okoli 10 delovnih dni.