Hiša grajena z izjemno hitro in kvalitetno montažno gradnjo

Gradnja hiše je težaven in dolgotrajen proces, ki zahteva veliko pomembnih odločitev in pozornosti. Morebitne napake lahko gradbeni proces upočasnijo za več mesecev in povzročijo grozno visoke stroške. Načrtovanje mora potekati natančno in skrbno, da prepreči morebitni kasnejši zaplet. Pri izbiri gradbenega podjetja je smiselno raziskati različne opcije, da bi lahko izbrali to, ki najbolje služi našim osebnim potrebam in pričakovanjem. V Sloveniji na področju montažne gradnje že desetletja deluje družinsko podjetje Javušnik, ki se specializira za lesene gradnje. Za stranko opravijo celoten načrtovalni in montažni proces. Stremijo k ekološko prijazni proizvodnjo in uporabljajo le les slovenskega izvora.
Atrijska hiša s priročno in vsakodnevno prostorsko postavitvijo

Atrijska hiša je odlična za stranke z majhnimi otroci ali domačimi živalmi. Premišljena razporeditev olajša bivanje in omogoči dovolj veliko zunanjo površine za igro, sončenje ali vrtnarjenje. Če ima družina večjega psa, se povprečno odloči pasjo uto namestiti v atriju. Po želji je mogoče dograditi strešno površino, ki domačega ljubljenčka ščiti v primeru dežja. Glede na lokacijo gradnje se je mogoče odločiti za steklena atrijska vrata, ki prepuščajo v dom veliko svetlobe in istočasno nudijo vsakomur v notranjosti prelep razgled. V primeru, da atrijska hiša meji na cesto, je podobna postavitev odsvetovana. Steklo namreč nudi slabšo zvočno izolacijo kot standardna lesena vrata. Atrij je mogoče uporabiti tudi kot parkirni prostor, odvisno od velikosti površine. Če je le prostorsko in cenovno mogoče, je pred zaključno odločitvijo sicer smiselno premisliti, ali bi bila dograditev hiše z garažo bolj priročna izbira?

pestra ponudba modernih mansardnih hiš

Moderna hiša s pomočjo montažne gradnje cenovno veliko ugodnejša

Moderna hiša s vso potrebno opremo in gradbenimi dovoljenji predstavlja za družino izjemno visoko investicijo. Večina strank se za podobno velik gradbeni projekt odloči le enkrat v življenju. Standardni gradbeni proces je lahko dolgotrajen, drag in izjemno stresen za stranko. Montažna gradnja pri Javušnik nudi enako kakovost, a olajša celoten proces. Družinsko podjetje prevzame celoten delovni proces in poskrbi za vso koordinacijo med različnimi specializiranimi strokovnjaki. Po naročilu in prevzemu kosovnega materiala sledi postavitev montažne hiše. Za tem sledi električna montaža, vklop vodovodnega sistema in priključitev požarnega varnostnega sistema. Prav tako je potrebno namestiti svetila in po želji toplotni pod. Za vsako izmed različnih stopenj je potrebno različno znanje in izkušnje, kar posledično zahteva koordinacijo med različnimi profesionalci. Javušnik vodi celoten projekt – stranki je tako prihranjeno veliko skrbi in nepotrebnega stresa.
Nizkoenergijska hiša – odlična toplotna izolacija lesenega materiala

moderna atrijska hiša

Les je material, ki zadnje desetletje ponovno pridobiva na popularnosti. Kot naraven toplotni izolator uporabniku prihrani visoke stroške ogrevanja. V primerjavi z betonom ali opeko omogoča les boljšo zrakotesnost. Izguba toplotne energije je posledično veliko manjša. Energijska poraba vsak mesec zahteva visoke stroške – investicija v leseno nizkoenergijsko hišo olajša varčevanje in se na dolgi rok izplača. Naraven material je prijeten na dotik in privlačen na izgled. Pomaga ustvariti toplo, domače vzdušje. Kot suh material, pa zagotavlja nizko vlažnost prostora, kar dolgoročno pripomore k boljšemu počutju stanovalcev.

Hiša z garažo za shranjevanje in odlično zaščito osebnega avtomobila

Hiša z garažo mora imeti primerno zunanjo površino. V primeru, da bi imela lokacija le omejeno zunanjo površino, se mora stranka odločiti za vrt ali dograditev garaže. V večjem mestnem okolju se je morda bolje odločiti za zaprto garažo, kjer bo osebni avtomobil zavarovan pred morebitno krajo ali manjšo prometno nesrečo na zasedeni ulici. Povprečno se v garažni prostor, če je le mogoče, vgradi tudi shranjevalni prostor. Mnogi uporabniki se odločijo za serijo ozkih nosilnih omaric, kamor je mogoče pospraviti vso tehnično ali športno opremo. Večina uporabnikov načrtuje v prostoru shranjevati tudi družinska kolesa, ki lahko zasedejo dokaj veliko prostora. Že med načrtovalnim procesom se je potrebno odločiti čemu vse bo prostor služil in ga oblikovati primerno veliko.

nizkoenergijska hiša