Načrti hiš specializirani za potrebe vsake individualne stranke

Načrti hiš zahtevajo natančnost in zanesljivost izdelave. Pri slovenskem podjetju Javušnik se lahko stranka naroči za postavitev montažne gradnje. Tipski načrti hiš so ustvarjeni več mesecev pred pričetkom montaže in stremijo končni rezultat čim bližje približati željam in pričakovanjam strank. Javušnik je znan po svoji prilagodljivosti in skrbnosti pri upoštevanju potreb svojih kupcev, do kolikor je to v meji njihovih moči. Morebitne stranke se lahko k njim obrnejo za načrt brunarice ali klasične hiše. Podjetje se specializira za raznolike načrte lesene hiše. Slovijo po kvalitetnem lesu slovenskega izvora ter učinkoviti toplotni izolaciji.

GRADNJA HIŠE RAZLOŽENA PO KORAKIH

Tipski načrti hiš so v primerjavi z betonsko gradnjo cenovno ugodni

Montažna gradnja in tipski načrti hiš so ekonomična odločitev. Vsi elementi potrebni za postavitev so predhodno proizvedeni in pripeljani na kraj gradnje v večjih kosih. Povprečno traja čas proizvodnje in dostave le 3-4 mesece od naročila. Temu sledita 1-2 tedna intenzivnega dela – montažna ekipa celotno hišo postavi v roku le nekaj dni. Montaža je zanesljiva in časovno izjemno ugodna. Kljub temu je odsvetovano, da bi se projekta lotili uporabniki sami. Potrebna je namreč določena raven delovnih izkušenj in ekipnega dela, da steče vse tako kot mora. Postaviti je potrebno požarno in potresno zaščito. Zatem je nujna postavitev toplotne izolacije, po zahtevi stranke je na voljo tudi zvočna izolacija. Zadnja faza pred vselitvijo vključuje priključitev vse potrebno elektroinštalacije. Delo je natančno in zahteva veliko pozornosti.

tipski načrti klasičnih hiš

Načrt brunarice olajša skrbi in pripomore k bolj ekonomični potrošnji

Les kot gradbeni material je odličen. Slovenija je obkrožena z gozdovi – gozdnate površine predstavljajo kar 60% državnega ozemlja. Material, ki izhaja iz naših gozdov je odlične kvalitete. Bližina predelave pa zagotavlja nizek račun dostave. Istočasno je les odličen za toplotno izolacijo. Izkaže se za občutno boljšega izolatorja kot sta beton in opeka. Posledično pripomore k nižjim stroškom ogrevanja. Letni družinski prihranki in varčnost doma sta odlična.Prav tako je zaradi svoje relativno lahke teže – v primerjavi z betonom – primeren za potresno varnost. Zelo dobra potresna odpornost dovoljuje gradnjo na slabo nosilnih temeljnih tleh.

Načrt lesene hiše pripomore k zmanjšanju škodljivih izpustov CO2

Načrt lesene hiše nudi tradicionalni, rustikalni izgled. Les je naravni material. Služi kot alternativni material betonu ali opeki, in je boljši za trajnostni razvoj naše okolice. Gradnja je okolju prijazna – v primerjavi z betonskim poslopjem je izpust nevarnih plinov kot je CO2 opazno zmanjšan. Podjetje Javušnik podpira odločitev za načrtovanje lesene hiše. Izbira lesu dolgoročno ni le ekonomična, temveč lahko pomaga izboljšati splošno počutje uporabnikov. Les namreč dovoljuje manjšo stopnjo vlažnosti v zraku, kar pripomore k boljšemu zdravju in počutju ljudi. Tudi izgled rustikalne, lesene hiše mnogokomu pomaga pri sproščanju – veliko strank se odloči za leseno vikend hišo.

Načrti lesene hiše

Klasične hiše – načrti za montažo morajo slediti ustrezni zakonodaji

Javušnik strankam pomaga pri izdelavi svoje sanjske hiše po najugodnješi možni ceni. Pred pričetkom dela pa se je potrebno prepričati, da so vse spremembe na zemljišču zakonsko odobrene. Nujna je pridobitev pravnomočnega gradbenega dovoljenja. V primeru, da bi se pojavile nepričakovane težave se je smiselno posvetovati z odvetnikom. Prav tako je lahko izgled, velikost in tip hiše odvisen od lokacije gradnje. V starejših mestih je v določenih primerih veljavno spomeniško varstvo, ki preprečuje gradnje neprimernih stavbenih poslopij. Posebno pozornost je tem potrebno nameniti, če bi montaža potekala v središču Bleda, Ljuljane, Maribora, Ptuja in Kopra.

Načrti za klasične hiše se pri Javušniku izvajajo več let. Njihovi strokovnjaki imajo izkušnje pri osnovanju gradbenega projekta in lahko potencialnim strankam svetujejo glede vseh zakonskih obveznosti. Lokacijska informacija je eden izmed dokumentov, ki so ključni pri načrtovanju. Predstavlja vir podatkov, ki pogojujejo meritve in specifične značilnosti določenega zemljišča.