Lesene hiše iz brun - lesena hiša po ugodni ceni

Lesene hiše iz brun so izdelane iz kakovostnega slovenskega lesa, ki nudi zadovoljstvo, dobro počutje in kakovost bivanja. Vse več ljudi se zaveda, da je lesena hiša (cena več kot ugodna) eden od najbolj zdravih načinov bivanja. Vonj lesa daje poseben občutek domačnosti, varnosti in topline. Gradnja lesenih hiš ima številne pozitivne učinke, ki so posledica dobrih lastnosti lesa. Skupaj z ostalimi, skrbno izbranimi naravnimi materiali je izdelava lesenih hiš energijsko varčna, gradnja pa ne obremenjuje narave. Uporaba neoporečno ekoloških materialov in krajši čas gradnje so vzrok temu, da je cena lesene hiše lahko nižja od zidanih ali montažnih hiš.

moderne lesene hiše iz brun

Lesene hiše iz brun za zdravo in prijetno bivalno okolje

Lesene hiše iz brun predstavljajo eno najbolj zdravih okolij za bivanje, saj zagotavljajo visoke zdravstvene in bivalne standarde. Naravni ekološki materiali vzdržujejo zdravo klimo in vplivajo tako na fizično zdravje kot tudi na psihično počutje posameznika. Les je trajen in prilagodljiv material, ki je živ in ki diha, hkrati pa je odličen toplotni in zvočni izolator. Velike lesne površine delujejo kot filtri in zagotavljajo kakovosten, primerno vlažen in čist zrak v notranjosti. Stalno prezračevanje tako preprečuje razvoj različnih bakterij in plesni, ki bi se sicer razvile na vlažnih površinah.


Les s svojim vonjem, barvo in strukturo daje domu občutek domačnosti in topline ter vez z naravo. Pozitivna energija, ki jo izžareva les, nam vliva nov zagon in življenjsko energijo, kar je pri današnjem tempu življenja še kako pomembno.

Lesena hiša - cena odvisna od oblike, materialov in načina gradnje

Če ceno lesene hiše primerjamo z zidano ali montažno gradnjo, ugotovimo, da je primerljiva. Če upoštevamo kakovost lesenih hiš, pa je v nekaterih primerih lahko celo nižja. Gre predvsem za detajle, bolj kakovostne materiale ter za nizko porabo energije. Lesena hiša je namreč energetsko varčna hiša. Občuten prihranek energije zagotavljajo skrbno izbrani materiali. Ker je gradnja lesenih hiš hitra, prihranimo tako pri denarju kot pri času.

Na končni izračun cene lesene hiše vplivajo predvsem oblika hiše, uporaba materialov in gradbena faza. Klasične in moderne lesene hiše si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer vam je na ogled tudi cenik. Cena lesene hiše iz brun še nikoli ni bila tako ugodna.

cena gradnje lesenih hiš

Izdelava in gradnja lesenih hiš prilagojena posamezniku

Izdelava in gradnja lesene hiše iz brun je v celoti prilagojena vašim željam in načrtom. Lahko pa se odločite za že obstoječe načrte lesenih hiš v naši ponudbi. Gradnja lesenih hiš je popolnoma prilagojena posamezniku: tistim z nekaj znanja in volje do lastne udeležbe pri nastajanju novega doma ponujamo tudi možnost postavitve lesene hiše v fazi konstrukcije, za tiste, ki jim je dan prekratek, pa je na voljo izdelava brunarice na ključ. Od vaše odločitve pa je odvisna tudi cena gradnje.

Pri gradnji z zunanjo izolacijo so izolirane zunanje stene lesene hiše iz brun. Bruna so vidna v večjem delu notranjosti. Zunanjost lesene hiše iz brun je tako izdelana kot lesena fasada ali pa se ta zaključi s klasičnim ometom. Lesena gradnja z notranjo izolacijo pa pomeni, da so bruna kot osnovni konstrukcijski element obenem tudi zunanji fasadni sloj hiše. Bruna, ki so v vogalih vezana s klasično, tradicionalno križno vezjo, dajejo hiši domač in topel videz. Zunanje stene so na notranji strani dodatno toplotno izolirane, pri čemer je vrsta in debelina izolacije odvisna od želja in potreb uporabnika. Notranje obloge iz lesa ali mavčno oblogo pa lahko poljubno izbirate za vsak prostor posebej.

ZAKAJ SE ODLOČITI ZA IZDELAVO LESENIH HIŠ PRI JAVUŠNIKU?

V podetju Hiše Javušnik bomo vašim načrtom, željam in zahtevam dodali naše dolgoletne izkušnje in tako omogočili, da bo vaša lesena hiša privlačna na pogled, zdrava za bivanje in narejena z mislijo na prihodnje rodove. Mi smo za les - vedno.