Hiše postavljene z montažno gradnjo in lesa slovenskega porekla

Hiše je danes mogoče postaviti skorajda kjerkoli in na kakršnikoli oblikovni način. Montažna gradnja je privlačna, saj olajša gradbeni in načrtovalni proces. Prav tako je občutno cenejša, gradbeno delo pa je opravljeno v roku le desetih delovnih dni. Vse skupaj povprečno od pričetka načrtovanja do končne postavitve objekta in vselitve steče le do štiri mesece. Takšna časovna in cenovna dostopnost je zagotovila, da priljubljenost gradnje hiše na ključ raste vsako leto. Razvoj na prodročju montažne gradnje je hiter in dopušča poigravanje tako z različnimi arhitekturnimi oblikovnimi slogi in prostorsko postavitvijo. Družinsko podjetje Javušnik izvira iz Slovenije in se ukvarja z montažno gradnjo že več desetletij. Uporabljajo izključno slovenski les in stremijo k visoki kvaliteti proizvodnje. Zadnja leta je bilo opaženo vidno zanimanje za varčne hiše z ravno streho.

enodružinske hiše

Varčne hiše s pomočjo ekonomske toplotne izolacije in ogrevanja

Varčne hiše nudijo manjšo letno energijsko porabo. Uporabniku pomagaja zmanjšati stroške ogrevanja in pripomorejo k trajnostnemu razvoju. Slovensko podjetje Javušnik stremi k leseni gradnji, ki porabi veliko manj energije kot standardna gradnja. V zrak je izpuščeno opazno manj škodljivih plinov kot ogljikov dioksid, katerih industrijski izpust je kriv za vse večje onesnaženje okolja. Za dodatno varčnost doma je mogoče namestiti strešne solarne celice – te dom oskrbujejo z električno energije s konstantno pretvorbo sončne svetlobe. Primerne so predvsem za predele, ki so redno obsijani z močnim soncem.

Montažna gradnja je prav tako varčna, saj podjetje poskrbi za ves delovni proces. Morebitni stranki je prihranjen stres in skrb za koordinacijo različnih delovnih ekip. Ker je proces celovit, je posledično tudi hitrejši in cenovno ugodnejši. Že ob prvotni postavitvi montažne hiše je vpeljana vsa varnostna opreme. Javušnikove varčne hiše so kvalitetno toplotno in zvočno izolirane in imajo nameščeno tako potresno kot požarno varnost.

TRADICIJA IZDELOVANJA VARČNIH HIŠ

Hiše z ravno streho nudijo večjo površino za druženje ali strešni vrt

Hiše z ravno streho so v zadnjih letih vzbudila številen interes. Ravna streha uporabniku zagotavlja dodaten prostor, ki ga je mogoče izkoristiti za shrambo, za sončenje ali druženje. Namestiti je mogoče ležalnike ali otroški bazen. Prav tako priljubljeni so strešni vrtovi. Posebej v središču mesta, kjer je primerna okoliška zelenica lahko izjemno draga, je majhen privaten vrt priročen. Paziti je potrebno, da je odtočni sistem pravilno urejen. Zaradi ravnosti površine se lahko ob slabi gradnji prične na strehi zbirati voda. Povprečno se problem uredi z do 10% naklonom strešne površine.

Gradnja hiše na ključ je v Sloveniji za bivanje dokaj nepoznana

Gradnja hiše na ključ se v tujini uporablja več desetletij za hitro, učinkovito gradnjo družinskih domov. Montažna gradnja je tako zelo priljubljena v centralnih poljanah Združenih držav Amerike, kjer je lahko prebivalstvo prisiljeno zaradi hudih vremenskih razmer večkrat obnavljati domačo hišo. Cenovna dostopnost montažne gradnje je prav zato privlačna. Nasprotno je v Sloveniji gradnja hiše na ključ še dokaj nepriljubljena. Montažna gradnja je uporabljena predvsem za industrijske ali delovne objekte. Prav tako je priljubljena za bivalne projekte, kjer je potrebno v hitrem času namestiti veliko količino ljudi – počitniške tabore ali podobne ustanove. Kljub temu se tudi pri nas vsako leto več strank odloča za montažno gradnjo, zaradi njene ekonomskosti, hitre izgradnje in pestre oblikovne izbire.

enodružinske varčne hiše

Enodružinske hiše – hitra in ekonomska gradnja za mlade družine

Za enodružinske hiše se odločajo predvsem mladi pari ali upokojenci, ki si povprečno želijo določeno neodvisnost in privatnost, a ne potrebujejo toliko prostora. Mogoče se je odločiti za montažno garsonjero ali za izjemno majhne gradnje z le enim ali dvemi prostori. Povprečno si stranke izberejo mansardno montažno hišo, ki nudi kuhinjo, dnevno sobo ter dve spalnici. Takšna postavitev je cenovno dostopna in preprosta za montažo, istočasno pa dopušča možnost razširitve družine ali obiskov. Prav tako je mogoča odločitev med gradnjo pritlične montažne hiše ali gradnjo z več etažami. Predvsem za starejše stranke, ki bi imele lahko v prihodnosti potencialno težave s stopnicami, je pritlična gradnja priročna izbira.