Poslovna darila za vsako priložnost

Poslovna darila so odlično marketinško orodje za promocijo podjetij. Poslovno obdarovanje kupcev in potencialnih strank ima lahko izjemen učinek in drobne pozornosti, s katerimi izkažemo, da si z nekom želimo globljega poslovnega odnosa, lahko podarjamo ob različnih priložnostih vse leto. Pri poslovnem obdarovanju velja pravilo – obdarimo tiste svoje poslovne partnerje, ki pripomorejo k rasti in uspešnosti našega podjetja. Poslovna darila odlikuje predvsem njihova praktičnost in uporabnost. Nikoli ne podarjajmo nečesa, kar je le na videz lepo, posebne praktične vrednosti pa nima. Krama, ki nosi logotip našega podjetja, bo zagotovo naredila več škode kot koristi za promocijo našega podjetja. Enak učinek imajo tudi slabo izdelana in neestetska poslovna darila, ki ob uporabi razpadejo, ali niso narejena dovolj natančno in kakovostno. Bodimo zato pri izbiri promocijskih izdelkov pozorni na njihovo izdelavo, kakovost, barvo, velikost logotipa in seveda, ceno.

poslovna darila, marketinsko orodje


Klasična poslovna darila

Ne odkrivajmo tople vode, ko gre za izbiro poslovnih daril našega podjetja. Če se le ozremo okoli sebe, hitro prepoznamo, kateri so tisti predmeti, brez katerih si vsakdanjega življenja sploh ne predstavljamo več, hkrati pa njihov nakup ne predstavlja velikih stroškov. Različna podjetja že dolga leta za svoja poslovna darila izbirajo promocijski tekstil, kamor sodijo majice s kratkimi rokavi, puloverji in jopice s kapuco, brezrokavniki, rokavice, čepice, nogavice, pa tudi odeje, kravate, šali in torbe vseh vrst – nahrbtniki, torbe za prenosne računalnike, potovalke, kovčki in torbice za dokumente. To je čista klasika poslovnih daril in ljudje jih običajno z velikim veseljem nosimo in uporabljamo.

Tudi skodelice vseh vrst so zelo klasično poslovno darilo, s katerim ne moremo zgrešiti. Običajna pisarniška skodelica z logotipom in sloganom podjetja, ne služi le toplim napitkom, temveč lahko stalno mesto dobi na pisalni mizi, kjer shranjujemo pisala in pripomočke za beleženje naših opravkov. Nekoliko bolj inovativna različica skodelice kot poslovnega darila, je plastični lonček za kavo na poti v službo, plastična, steklena ali kovinska steklenička za vodo, termo posoda za toplo malico ali vse bolj priljubljen pločevinast lonček z ročajem.

Poslovno darilo so lahko tudi promocijski lončki

Če so naše stranke športniki, je zelo primerno poslovno darilo, brisača. Kakšno velikost brisače bomo podarjali, je odvisno od tega, s katerim športom se ukvarjajo naše stranke. Uporabnost, tega res ne smemo pozabiti, je pri poslovnih darilih, na prvem mestu. Naš logotip je lahko izvezen na veliki kopalni brisači za na plažo, ali pa na vsestransko uporabni brisači klasične velikosti. Brisača je lahko lično zvita v klobčič in dodana bidonu za vodo. Skupaj predstavljata praktično poslovno darilo za vsakega športnika.

promocijska majica Gropik

Še ena večna klasika poslovnih daril, je dežnik. Čeprav smo najbrž prav vsi že kdaj dobili v dar promocijski dežnik, vemo, da se njihova kvaliteta lahko od izdelka do izdelka zelo razlikuje. Med uporabniki so zelo cenjeni dežniki, ki zaradi svoje uporabnosti nekoliko odstopajo od vsakdanjih dežnikov. Poiščite med ponujenimi promocijskimi izdelki poseben dežnik – večjega od klasičnih, bolj priročno zložljivega od običajnih ali bolj nenavadnih oblik od klasično okroglega. Na dežnik še natisnemo logotip ali drugo promocijsko besedilo in uporabniki bodo naše podjetje oglaševali prav na vsakem svojem deževnem koraku.


Inovativna poslovna darila

Če pa smo naveličani ostajati v klasični coni udobja tudi kar se tiče poslovnih daril, tržišče ponuja drzne in nenavadne, a še vseeno zelo uporabne izdelke, ki lahko služijo kot mali oglaševalski predmeti. V takšnem primeru združimo zgodbo svojega podjetja z inovativnim poslovnim darilom. Tehnično usmerjeno podjetje lahko kot svoj promocijski izdelek podari kemičnik, ki je hkrati tudi izvijač. Joga studii in centri za boljše počutje in telesno vadbo pa lahko kot poslovno darilo svojim strankam podarijo antistresne izdelke, katerih struktura je zasnovana tako, da s stiskanjem, vrtenjem ali dotikanjem, blažijo stres. Inovativna poslovna darila so tudi estetsko oblikovane denarnice, toaletne torbice, pa pripomočki za šport in prosti čas. Odeja za piknik, prenosni žar ali ušesni čepki za dušenje hrupa – prav vse je lahko zelo inovativno poslovno darilo, če se sklada s filozofijo našega podjetja in življenjskim slogom obdarovanca.