Nošenje medicinske maske za obraz bo ostala stalnica tudi v prihodnje

Maske za obraz predstavljajo zaščito v različnih panogah in poklicih že dolga leta, v državah, predvsem na Vzhodu, pa jih nosijo, da se zavarujejo pred izjemno slabim zrakom nasičenim s smogom. Uporabljajo jih vsi državljani, ne le osebe z obolelimi dihali in drugimi boleznimi. Medicinske maske so zanje tako običajne kot čevlji, ki si jih obujejo preden zapustijo stanovanje. Zaradi izbruha novega koronavirusa SARS-COV-2, so tudi pri nas, tako kot povsod po svetu, postale zaščitne maske za obraz varovalna oprema, brez katere ne smemo zapustiti doma in vstopiti v katerikoli javni prostor. Še posebej se morajo strogih ukrepov držati osebe, ki so v rizični skupini ter vse, ki prihajajo z njimi v stik. Medicinske maske imajo različne oznake oz. imena, vse pa morajo imeti oznako CEE, kar pomeni, da so izdelane v skladu z predpisanimi postopki ugotavljanja skladnosti in podvržene vsem potrebnim nadzorom. Zaščitne maske za enkratno uporabo, ki smo jih pripravili za naše stranke, so izdelane iz treh slojev. Zunanja in notranja plast sta narejeni iz netkanega tekstila, notranji sloj pa je izdelan iz posebnih vlaken, ki delujejo kot filter. Pri maskah za obraz je izjemno pomembno, da so vodoodbojne, kljub temu pa morajo prepuščati vodno paro, ki jo vsebuje izdihan zrak. Filter, ki ga vsebuje medicinska maska, mora preprečiti dostop nanodelcem, med katere spadajo virusi in bakterije.

Nošenje zaščitne maske za obraz


Kljub delni sprostitvi ukrepov, je uporaba zaščitne maske obvezna

Pandemija, ki je obkrožila svet, nas je zaznamovala in zagotovo bomo čutili njene posledice še dolga leta. Tako kot nam je bilo ob njenem začetku neprijetno poseči po zaščitni maski za obraz ko smo stopili v trgovino, si danes vstop brez nje v prostor, kjer smo v stiku z drugimi ljudmi, težko predstavljamo. Dejstvo je, da bomo zaradi neprijetne izkušnje, ki smo je deležni zaradi novega koronavirusa, vsi še dolgo časa v sebi čutili strah za svoje zdravje in za zdravje naših bližnjih. Kljub umirjanju situacije in postopnemu sproščanju ukrepov s katerimi smo se in se še vedno trudimo omejiti širjenje okužbe, redno razkuževanje rok in nošenje zaščitne maske za obraz ostaja. Zagotovo bo ostalo tudi v prihodnje. Od 20. 4. 2020 so zopet dovoljeni linijski prevozi potnikov, seveda ob strogem upoštevanju predpisov. To pomeni, da mora biti voznik avtobusa ločen od ostalih potnikov s posebno pregrado, ves čas pa mora pravilno nositi zaščitno masko za enkratno uporabo in jo menjati po potrebi ali na dve do tri ure. Tudi razkužilo za roke, ki ga prav tako lahko najdete v naši ponudbi, mora biti nameščeno ob vstopnih in izstopnih vratih avtobusov. Tako kot voznik, morajo tudi potniki pred vstopom obvezno uporabiti razkužilo za roke in si nadeti medicinsko masko.


Z uporabo kakovostne maske za obraz lahko spet obiščete frizerja

Obisk frizerskega salona je spet dovoljen, kljub temu da narava dela ne dopušča potrebne varnostne razdalje med stranko in zaposlenim. Tveganje za prenos virusa, se zmanjša na minimum ob upoštevanju higiene kašlja, doslednem razkuževanju rok in nošenju (najbolje) maske za enkratno uporabo. Zaščitna maska vas ne bo ubranila okužbe, če boste z nerazkuženimi rokami segali podnjo in se dotikali ust ali nosu. Prav tako se ne spozabite in se ne dotikajte oči ter ostalih površin v salonu in po možnosti plačujte brezstično. Ker pri določenih storitvah nošenje maske za obraz ni mogoče (urejanje brade, odstranjevanje dlačic…), jih strokovnjaki odsvetujejo. Ne glede na to ali ste stranka ali izvajalec storitve, pa smatrajte, da so vaše roke ves čas onesnažene, zato redno in pogosto uporabljajte razkužilo. Pomislite koliko ljudi je prijelo za denar, kljuko, ročaj… Tudi frizerji in kozmetičarke morajo poskrbeti za redno menjavo zaščitne maske, zato so najbolj priporočljive maske za enkratno uporabo, katere lahko ob naročilu večje količine, pri nas dobite za zelo ugodno ceno.

Zaščitna mska iz blaga za večkratno uporabo


Odprti so tudi gostinski lokali - spijte kavo na prostem

Uporaba zaščitnih sredstev v gostinstvu je zelo stroga, saj morajo gostinski delavci zagotavljati varno delo z živili, kar lahko storijo le z neprestanim umivanjem in razkuževanjem rok, nošenjem zaščitne maske za obraz in pazljivim ravnanjem z denarjem. V primeru, da gostinski lokal izdaja hrano, mora le-ta biti pakirana v enkratni embalaži, o prevzemu pa naj bo stik med prodajalcem in kupcem vnaprej dogovorjen. Zelo pomembno je, da podjetja namestijo koše za odpadne medicinske maske, do katerih imajo dostop stranke in zaposleni, saj morajo biti te pravilno odvržene in ločene od ostalih odpadkov. Ob doslednem upoštevanju varnostnih ukrepov, pravilnem nošenju mask za obraz in uporabi razkužil, se lahko uspešno ubranite okužbe z novim koronavirusom ter tako poskrbite zase in za vse, ki so vam blizu. V podjetju Gropik d. o. o. imamo na zalogi kakovostne zaščitne maske za obraz po zelo konkurenčnih cenah, prav tako boste v naši ponudbi našli zaščitni vizir, ki ga lahko enostavno razkužite, priročno milo v lističih, razkužilo v spreju in razkužilne robčke, ki jih lahko spravite v žep ali torbico, da so ti vedno pri roki. Razmislite o tem, da boste potrebovali zaščito tudi v času, ki mu ne bo vladala pandemija. V prihodnosti bomo na svet vsi gledali drugače.