Samočistilni bazeni

Samočistilni bazeni VANTAGE z dna odstranijo 99 % vseh nečistoč


Samočistilni bazeni so inovativen produkt podjetja Compass Pools, ki se ponašajo s 100% varnostjo ter edinim samodejnim sistemom čiščenja. Definicija čistega bazena veleva, da mora biti čista voda v bazenu kakovostno filtrirana, imeti mora prave kemične parametre ter čisto bazensko dno.

Filtri so obvezna oprema za čiščenje bazena, nameščena v strojnici, kjer dnevno poteka proces odstranjevanja mehanskih delcev. Med kemične parametre uvrščamo ustrezno vrednost pH in dezinfekcijo, ki se uravnavata avtomatsko ali ročno.

samočistilni bazeni

Samočistilni bazeni za čiščenje dna, klopi in stopnic uporabljajo VANTAGE sistem, ki z dna odstrani 99 % vse umazanije. Čiščenje omogoči voda v nenehnem gibanju. Vodni tok pripomore k odnašanju umazanije, prahu in nesnage ter z neprestanim delovanjem preprečuje rast alg in bakterij.

Samočistilni bazeni navdušujejo uporabnike, saj prihranijo mnogo časa, ob tem pa poskrbijo še za nižje stroške. Obtok vode namreč zagotavlja zmanjšanje porabljene količine kemikalij in enakomerno temperaturo vode. To pa posledično privede do nižjih stroškov ogrevanja in nakupa kemikalij. Samočistilni bazeni so namenjeni vsem, ki si želijo sproščujočega plavanja in vodne zabave, ne da bi pri tem morali žrtvovati čas za zamudno čiščenje.

čiščenje bazena


Oprema za čiščenje bazena VANTAGE - Kako deluje in zakaj je tako priljubljena?

Čiščenje bazena opravlja VANTAGE sistem, ki ga sestavljajo strateško razporejene edinstvene patentirane rotirajoče se šobe. Te so nemoteno tovarniško vgrajene v školjko bazena ter se ob delovanju dvignejo iz bazenskega dna.

Poseben mehanizem, ki usmerja curek vedno v drugo smer poskrbi, da je zmeraj čista voda v bazenu. Šobe s tal odstranijo umazanijo ter jo preusmerijo v posebej za to razvito sesalno šobo MDX. Le ta je povezana s filtrirnim sistemom, ki umazanijo in delce trajno odstrani iz bazena. Samočistilni bazeni imajo lahko 10 ali več šob, ki so podzemno povezane s posebej patentiranim Paramount šest smernim ventilom. Ta je vgrajen v strojnici ali zunaj na prostem.

oprema za čiščenje bazena

Visokotlačna črpalka, ki poganja kompleksen hidravlični sistem, nato vodo požene po ceveh premera 50 mm in skupne dolžine 120 m. Oprema za čiščenje bazena, kot je VANTAGE, nudi neslišno in nemoteče kroženje vode, ki vpliva tudi na izboljšano kakovost vode. Sistem je učinkovit, zanesljiv in predvsem varen. Inovativen sistem je dobavljiv le v visokokakovostnih Compass Pools karbon-keramičnih bazenih, ki se ponašajo z vseživljenjsko garancijo. Bazeni so zasnovani po originalni patentirani keramični tehnologiji. Odlikuje jih ojačano keramično jedro brez zmanjšane prožnosti, obogateno s tehnologijo karbonskih vlaken.

Samočistilni bazeni so nadvse funkcionalni, saj omogočajo enostaven vstop in izstop, poleg tega pa nudijo enostavno čiščenje bazena. Ponašajo se še s sodobnimi geometrijskimi oblikami ter estetskimi dodatki, ki dopuščajo vrhunsko doživetje.

čista voda v bazenu