Zgradite svoj bazen in imeli boste čudovit prostor za druženje

Bazen na domačem vrtu ni več nedosegljiv kot je bil včasih. Pred marsikatero hišo lahko slišite otroški živ žav in čofotanje vode, zvečer pa nazdravljanje staršev v družbi prijateljev. Tudi notranji bazen ni več redkost in spričo ugodnih cen se zanj odloči marsikatera družina. Prijetno druženje in ne nazadnje tudi skrb za zdravje prevlada, da začnejo ljudje razmišljati o gradnji bazena, opremljenega z visokokvalitetno bazensko tehniko in ostalo opremo za bazene. Obstajajo različne vrste bazenov zato dobro premislite in se z vprašanji obrnite na strokovnjake, če ga imate namen postaviti oz. graditi v lastni režiji. Ni dovolj, da vam je bazen in njegova oblika le všeč, biti mora funkcionalen in primeren za okolje v katero ga boste umestili. Tudi bazenska tehnika se razlikuje in je odvisna od tega kar vaše domače morje potrebuje, se pravi da je vsak bazen opremljen drugače. Če bo lepo sovpadal z okolico, bo čudovit okras vašega dvorišča. Z uporabo primerne in učinkovite opreme za bazene in z izbiro možnosti ogrevanja bazena ga boste lahko uporabljali skoraj skozi vse leto. Bazen je lahko pozidan oz. narejen iz zidakov z dodano bazensko tehniko, druga možnost je pločevinast obod, ki je zaščiten z tanko folijo, da je nepropusten, tretja varianta pa je poliestrska školjka, ki je dostavljena v enem kosu na samo mesto postavitve bazena. Odločitev o vrsti bazena je odvisna predvsem od možnosti, ki jo nudi prostor šele nato od želje posameznika.

Bazen

S kvalitetno bazensko tehniko vam bo bazen v čisti užitek

Načrtovanje in izgradnja bazena ni mačji kašelj, tega ni mogoče izvesti kar čez noč. Bazenska tehnika mora biti primerna oz. prilagojena za vsak bazen, še posebej če se odločite tudi za ogrevanje bazena. Od količine vode je namreč odvisno kako zmogljivo črpalko boste vgradili v bazen, biti mora dovolj močna za velike količine vode, ki jo prečrpa. Tudi cevi, ki povezujejo hidravlične elemente so pomemben del bazenske tehnike, njihova kvaliteta naj bo vrhunska, saj bodo položene v zemljo in do njih kasneje dostop ne bo več mogoč. Vsak bazen potrebuje filter, ki bo iz vode odstranjeval grobe delce, skimer ali prelivni rob, cevni razvod, šobe in talni izpust. Če se boste odločili za ogrevanje bazena so nujni tudi električni grelci. To je oprema za bazene, ki nikakor ne sme manjkati. Če bo vaš bazen prelivni, potem boste potrebovali tudi nivojske sonde skupaj z sistemom, ki bo vodo dotakal. Voda namreč ne sme pasti pod nivo. Ko je v bazenu večje število kopalcev višek vode preko prelivnega kanala odteče in se kasneje preko filtra in šob vrne v bazen. Oprema za bazene je bistvena in nanjo pri izgradnji bazena nikakor ne smete pozabiti, zato ne izbirajte najcenejših izdelkov ter od neznanih proizvajalcev. Bazenska tehnika naj ima vse potrebne certifikate in dovoljenja prav tako pa si priskrbite kvalitetno opremo za čiščenje bazena brez škodljivih sestavin, s katero boste svoj bazen optimalno vzdrževali.

Bazenska tehnika

Več o bazenski tehniki

Kakovostna oprema za čiščenje bazena bo nežno poskrbela zanj

V prvi vrsti spada med najnujnejšo opremo za čiščenje bazena tekočina, ki preprečuje rast alg. Naj bo pH nevtralna, da bo pripomogla k vedno idealni pH vrednosti. Tudi tekočina, ki preprečuje penjenje vode je dobrodošla na polici kjer boste shranili opremo za čiščenje bazena. Priporočljivo je, da ne uporabljate preveč algecidov in čistil, ki penjenje vode povzročajo. Zagotovo boste potrebovali tudi regulatorje za zviševanje ali zniževanje pH vrednosti ter nevtralizator klora. Oprema za bazene in oprema za čiščenje bazena je nujna, zato se vnaprej pozanimajte kako boste vzdrževali kvaliteto vode, da boste že prej podkovani v tej smeri. Nikar pa ne pozabite, če želite podaljšati sezono in čim dlje uživati v plavanju, je ogrevanje bazena pametna in finančno sprejemljiva rešitev.

več o opremi za čiščenje bazena