Vzdrževanje bazenov: Kalna, algasta in slana voda v bazenu

slana voda v bazenuVzdrževanje vode v bazenih je izredno pomembno. Umazana, algasta in slana voda v bazenu ne pomeni nič dobrega za vaše zdravje. V podjetju Ema vam bomo z veseljem svetovali, na kakšen način in s katerimi preparati očistiti vodo v bazenu. Slana, algasta in kalna voda v bazenu, ne prinašajo nič dobrega. Tovrstno slano vodo v bazenu, alge ter vso drugo umazanijo je potrebno takoj odstraniti. Z rednim in pravilnim vzdrževanjem teh težav ne bo, v primeru, da pride do njih moramo ustrezno ukrepati in težave s slano vodo v bazenu, kalno vodo in algami v bazenu, odpraviti. Pri tem imajo filtri za bazene zelo pomembno vlogo. Priporočamo, da si glede na velikost vašega bazena izberete tudi dovolj močan filter, ki bo v večini poskrbel za vso umazanijo. Pri nas vam bomo z veseljem svetovali vse glede vzdrževanja vode v bazenih, bodisi ko imate težave z nastankom alg, s kalno vodo v bazenu ali slano vodo. V bazenu je filter na prvem mestu, zato si izberite kvalitetnega. Vendar morate tudi filtre za bazene redno čistiti. Kljub temu je določena umazanija, ki se v vodi raztopi in je zato filter ne more očistiti, kot so ličila, znoj, urin, kreme za sončenje, itd. Ravno zaradi vseh teh in drugih povzročiteljev nečistoče v bazenih je potrebno bazen redno vzdrževati in čistiti. Pri tem ne mislimo zgolj na filtre za bazene, temveč tudi samo dno. Lahko si omislimo tudi robotski sesalec za čiščenje dna bazena. Umazanija in druge nečistoče lahko hitro povzročijo nastanek alg v bazenu in drugih bakterij, prav tako pa se lahko pojavi slana voda. V bazenih je še posebej potrebno poskrbeti za dezinfekcijo vode v bazenu. V bazene dodajamo klor in preventivno proti algam v bazenih algicid. Ne glede na to, koliko velik bazen imate, ali je notranji ali zunanji masažni bazen, plavalni bazen, za čistočo vode in neoporečnost je potrebno poskrbeti. Vprašate strokovnjake, kakšna je pravilna drža pri vzdrževanju bazena.

Umazana, algasta in slana voda v bazenih zahteva pravilen tretma

filtri za bazeneDa pri domačem bazenu ne pride do umazanij, nastanka alg v bazenu in drugih bakterij, ali da se ne pojavi slana voda v bazenu, moramo skrbno vzdrževati čistočo vode. Pri vzdrževanju vode v bazenih je pozornost vedno usmerjena na raven oziroma vrednost pH. Velikokrat je potrebno poskrbeti za dezinfekcijo vode v bazenu po raznih nevihtah, ki hitro spremenijo pH vode. Vrednost pH v vodi se mora vedno gibati med 7,0 in 7,6 ppm. Pri tem pazimo, da se izognemo kalni vodi, s tem da skrbimo, da je voda vedno čista in dodajamo zadostno količimo omenjenega dezinfekcijskega sredstva. Skrbimo tudi za vrednost prostega klora, da se le-ta giblje med 0,6 in 1,0ppm. Proti nastajanju alg v bazenu pa uporabimo algicid.

Vse za vzdrževanje vode v bazenih: Filtri za bazene in drugi preparati

V podjetju Ema bazeni bodo naši strokovnjaki poskrbeli za nasvete glede pravilnega vzdrževanja vode v bazenih. Svetovali vam bomo vse od začetka, od izbire, načrtovanja, vgradnje, zagona in vzdrževanja bazena. Obrnite se na nas in deležni boste številnih napotkov. Priporočili vam bomo primerne filtre za bazene, in vam svetovali pri uporabi drugih preparatov in sredstev, s katerimi si boste zagotovili vedno čisto in neoporečno vodo v vašem domačem bazenu.

NOTRANJI BAZEN LJUBLJANA