Pošlji povpraševanje

Akcija prinaša ugodne cene računalniških komponent

Ko izbiramo namizni računalnik, se moramo najprej vprašati, za kaj ga bomo uporabljali. Ali bo namenjen bolj splošni uporabi ali igranju iger, grafičnimu oblikovanju oziroma boste na računalniku uporabljali zahtevne programe in aplikacije? Za slednja opravila namreč potrebujete močan Intel procesor, ki je seveda tudi dražji. Izbira računalniških komponent vpliva na zmožnosti računalnika, pa tudi na sistem, spomin in trdi disk.

Sestavljeni namizni računalniki predstavljajo eno cenejših možnosti. V računalniški trgovini E-misija d.o.o. so vam poleg računalnikov in računalniške opreme različnih proizvajalcev, oblik in zmogljivosti na voljo tudi sestavljeni namizni računalniki MEGA. Gre za lastno blagovno znamko podjetja, v kateri so zajeti namizni računalniki serije 3000 in 5000. Medtem ko je serija 3000, ki vključuje računalnike z i3 in i5 procesorjem, namenjena osnovnim potrebam uporabnika, je serija 5000, kjer so namizni računalniki z i7 procesorjem, bolj primerna za zahtevnejše stranke.

Če imate dovolj računalniškega znanja, si namizni računalnik za igre lahko sestavite tudi sami. Če ne, pa je najbolje, da sestavljanje namiznega računalnika prepustite računalniški trgovini. V trgovini E-misija namizni računalnik velja za ugoden nakup, še zlasti kadar je akcija.

namizni racunalnik

Gamerski namizni računalniki - najpomembnejša sta procesor in matična plošča

Najnovejše računalniške igre so vedno bolj tehnično zahtevne, kar pomeni da za njihovo igranje potrebujemo dober, zmogljiv in hitro odziven računalnik. Zato se sestavljanje začne pri procesorju in matični plošči, saj sta to osnovna gradnika sistema, ki deloma narekujeta tudi nadaljnje komponente. Namizni računalniki za igre naj imajo močan in hiter procesor ter velik pomnilnik, da bo lahko hitro obdeloval podatke. Od izbire procesorja je odvisna oblika in velikost računalnika ter seveda tudi njegova cena. Na splošno velja, da višja kot je hitrost procesorja, višja je cena in bolje deluje računalnik. Gamerski namizni računalniki uporabljajo Intel ali AMD-procesorje. Intel trenutno velja za prvaka med procesorji, vendar je AMD po ceni svojih dvo-, štiri- in šestjedrnih procesorjev veliko bolj konkurenčen. Pozornost je treba nameniti tudi velikosti predpomnilnika: več ga je, boljši namizni računalnik za igre bomo imeli.

Prav tako je priporočljiva tudi dobra grafična kartica, ki lahko po potrebi omogoča priklopitev več monitorjev na en računalnik, s čim dobite dosti večjo delovno površino. Zaradi bolj profesionalne uporabe računalnika kot igralci iger vedo razvijalci ceniti zmožnosti različnih oblik povezav: wireless, Bluetooth, FireWire, bralnik pomnilniških kartic. Gamerski namizni računalniki potrebujejo tudi snemalnik DVD-jev, s katerim lahko naredite hitre in kakovostne varnostne kopije podatkov oziroma z njim posnamejo svoj izdelek na DVD.

VEČ O GAMERSKIH NAMIZNIH RAČUNALNIKIH

gaming namizni racunalnik

Več o namiznih računalnikih si preberite tukaj:http://www.e-misija.si/