Pošlji povpraševanje

Gaming računalnik naj bo zmogljiv in hitro odziven

Ko se odločate za nakup namiznega računalnika, je najprej treba razmisliti, katero vrsto računalnika želite - najosnovnejšega in najcenejšega, za vsesplošno rabo ali nadpovprečno zmogljivega. Bistvenega pomena je tudi izbira računalniških komponent, saj bo izbira procesorja in grafične kartice vplivala na zmožnosti računalnika, pa tudi na sistem, spomin in trdi disk. Razumevanje delovanja komponent vam bo pomagalo, da izberete tiste, ki vam bodo pomagale sestaviti računalnik po vaših željah in glede na vaše potrebe. Obenem pa se boste izognili tudi nepotrebnim stroškom za nakup komponent, ki jih ne potrebujete.

Gaming računalnik MEGA


Ker so igre eden najzahtevnejših elementov programske opreme, mora biti gaming računalnik temu primerno zmogljiv in hitro odziven. Namizni računalniki, ki jih najdemo v tehničnih ali drugih večjih trgovinah, so povečini zasnovani tako, da niso zares namenjeni igranju iger. Če vsebujejo vse možne računalniške komponente, pa so predragi. Zato je najboljša rešitev, če gaming računalnik sestavimo kar sami oz. prepustimo sestavljanje računalniški trgovini. Večina računalniških trgovin ponuja že vnaprej sestavljene modele. Nekatere omogočajo tudi nakup določenih računalniških komponent po občutno nižji ceni, ko izdelke umaknejo iz redne prodaje.

Najboljši GAMING računalniki z i7 procesorjem

Gaming računalnik - najpomembnejša sta procesor in matična ploščaRačunalnik i7 procesor

Sestavljanje se začne pri procesorju in matični plošči, saj sta to osnovna gradnika sistema, ki deloma narekujeta tudi nadaljnje komponente. Gaming računalnik naj ima močan in hiter procesor ter velik pomnilnik, da bo lahko hitro obdeloval podatke. Od izbire procesorja je odvisna oblika in velikost računalnika ter seveda tudi njegova cena. Na splošno velja, da višja kot je hitrost procesorja, višja je cena in bolje deluje računalnik. Gaming računalniki uporabljajo Intel ali AMD procesorje. Intel trenutno velja za prvaka med procesorji, vendar je AMD po ceni svojih dvo-, štiri- in šestjedrnih procesorjev veliko bolj konkurenčen.


Pozornost je treba nameniti tudi velikosti predpomnilnika: več ga je, boljši je gaming računalnik. Core i3 imajo 4 GB, Core i5 imajo 4 do 8 GB predpomnilnika, medtem ko ima najboljši Core i7 procesor kar 6 GB, 8 GB ali celo 16 GB predpomnilnika. Računalnik z i7 procesorjem je namenjen zahtevnejšim uporabnikom, ki potrebujejo zares ekstremno močan procesor. Če radi igrate najnovejše igre ali se ukvarjate z grafičnim oblikovanjem in načrtovanjem, potem je gaming računalnik z Intel Core i7 procesorjem prava rešitev za vas.

Mi pa smo pravi naslov za vse, ki želijo imeti odličen gaming računalnik i7. Vabljeni na našo spletno stran!

E-misija d.o.o. | Gaming računalnik, računalnik i7, i7 procesor - povezave do naše spletne strani: