Komarniki po meri se po potrebi izdelajo tudi za strešno okno

Komarniki so odlična rešitev za vse, ki ste se doslej spraševali, kako prezračiti stanovanje v toplejših mesecih, ob tem pa preprečiti vdor insektov. Izbirati je mogoče med različnimi načini odpiranja in zapiranja, zato boste lahko poiskali komarnik za okna in vrata, ki bo popolnoma ustrezal vašim siceršnjim navadam. Zaščitna mreža npr. ni ovira, če želite še naprej nemoteno dostopati do balkona ali do terase. Prav tako pa ne bo težav z zalivanjem rož na zunanjih policah.

Komarnik za okna

Komarniki so preprosta, varna in učinkovita zaščita pred piki insektov

Pršila za zaščito pred insekti se zdijo na prvi pogled relativno ugodna opcija. Vendar pa morate upoštevati, da se embalaža pogosto precej hitro izprazni. Če upoštevate, da morate stalno dokupovati nova pršila, hitro ugotovite, da je strošek vse prej kot nizek, če želite poskrbeti za resnično optimalno zaščito. Težava pršil pa ni zgolj njihova cena, ampak raziskave pogosto razkrijejo, da vsebujejo tovrstna sredstva snovi, ki predstavljajo nevarnost za resna obolenja. Z njihovo uporabo so torej povezana precejšnja tveganja. Za povrh pa predstavljajo pršila proti insektom povsem nepotrebno obremenitev za okolje. Vse omenjene težave pa je mogoče s komarniki rešiti zelo hitro in enostavno. Gre za enkratni strošek, mrežo pa boste nato uporabljali vrsto let, pri čemer vzdrževanje skorajda ne bo potrebno.

Komarniki


Fiksni komarnik za strešno okno in druga okna nepravilnih oblik

Tako komarnik za okna kot vrata je načeloma lahko poljubne vrste. Vendar pa obstaja pri tem nekaj izjem. Ena takšnih je komarnik za strešno okno oz. za strešna stanovanja. Pogosto namreč strešno okno ni pravilnih oziroma klasičnih oblik, kar je povezano z omejitvami, ki jih prinaša strešni naklon. To sicer še ne pomeni, da komarniki v tem primeru niso možni, le da pride pri netipičnih oblikah praviloma v poštev zgolj fiksni komarnik. Tu sicer ne bo mogoč dostop do zunanjosti, kar pa pri strešnih stanovanjih večinoma niti ni pomembno, zato ta omejitev večinoma ne predstavlja posebne težave. Če je odprtina pravilne oblike, pa lahko seveda tudi za strešna stanovanja izberete komarnik na rolo. Ne glede na dimenzije in oblike je priporočljivo, da gre za izdelavo po meri, da se bo mreža popolnoma prilegala odprtini. Posledično pa praktično ne bo nevarnosti, da bi insekti našli drobno špranjo in jo izkoristili za to, da preplavijo vaše stanovanje. Vaše (poletne) noči bodo odslej mnogo mirnejše – ponoči, ko se zunanje temperature precej spustijo, boste brez težav zračili stanovanje, saj vas bo mreža varovala pred piki.

Preberite več o fiksnem komarniku

Dodatne opcije: komarnik na rolo, drsni komarnik za okna itn.

Pri Dekor senčilih se ne ukvarjamo le z izdelavo različnih tipov senčil, ampak za vas ustvarimo tudi zaščitne mreže, ki varujejo vaš dom ter s tem vas in vaše najbližje pred insekti. Tako se vam ne bo več treba ukvarjati s srbečico in drugimi neprijetnimi posledicami pikov, ki so še posebej pogosti v toplejših mesecih. Pri nekaterih ljudeh pa piki insektov povzročijo celo alergijske reakcije, zato je zanje ustrezna zaščita stanovanje še posebej pomembna. Odločite se lahko za fiksni komarnik, komarnik na rolo, drsni ali plise. Slednji je še posebej primeren za balkonska vrata, ki jih običajno odprete večkrat dnevno. Še ena možnost pa je t. i. integrirana izvedba. V tem primeru se zaščitna mreža vgradi kar v senčila, natančneje v zunanja senčila, torej v rolete ali v zunanje žaluzije. Za to možnost se je smiselno odločiti skupaj z naročilom novih senčil, saj je vgradnja po tem, ko so bila senčila že izdelana in montirana, mnogo težavnejša. Ne glede na tip, ki ga izberete, vam je zagotovljena izredno obstojna mreža. Ta bo izdelana iz steklenih vlaken, pri plise izvedbi pa uporabimo poliestrska vlakna z visoko stopnjo odpornosti na ultravijolične žarke.