Pošlji povpraševanje

Zunanje žaluzije prispevajo k občutnemu znižanju stroškov bivanja

Žaluzija je danes precej pogostejša izbira kot roleta, za kar obstaja kar nekaj pomembnih razlogov, o katerih bomo nekoliko natančneje spregovorili v nadaljevanju. Hkrati pa vam ponujamo nekaj smernic, ki vam bodo v pomoč pri iskanju odgovora na vprašanje, ali bi se bilo bolje odločiti za notranje ali zunanje žaluzije.

Žaluzija

Žaluzija – osnovni dodatek za uravnavanje količine svetlobe v stanovanju

Ena najpomembnejših lastnosti, zaradi katerih je žaluzija tako priljubljena, je nedvomno možnost regulacije količine svetlobe. Ne gre torej zgolj za vprašanje, ali bomo v stanovanje spustili sončno svetlobo ali ne, ampak svobodno odločamo o tem, kolikšna količina naravne svetlobe nam v določenem trenutku ustreza. To je mogoče zaradi lamel, ki jim kadar koli preprosto spremenimo naklon – ročno, pri novejših modelih pa je hkrati možno elektronsko upravljanje.

Oglejte si zunanje žaluzije

Kdaj je smiselno izbrati zunanje žaluzije?

Lega določenih objektov je takšna, da so v poletnem času temperature v prostorih vrtoglavo visoke. Zrak se začne pogosto segrevati že navsezgodaj zjutraj, vročina pa nato ne popusti do poznega večera. V takšnih okoliščinah so zunanje žaluzije zagotovo boljša izbira od notranjih, saj so mnogo uspešnejše pri preprečevanju pretiranega pregrevanja stavbe. Klimatsko napravo boste zato zlahka vsaj občasno izklopili in s tem na dolgi rok prihranili kar nekaj denarja, obenem pa ohranili prijetno okolje, v katerem se lahko nemoteno ukvarjate s svojimi obveznostmi, kar je praktično nemogoče, kadar je vročina prehuda.

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije po meri z izjemno življenjsko dobo

Pri Dekor senčilih za vas izdelamo zunanje žaluzije po meri – za vašo hišo, poslovni objekt ali katero koli drugo stavbo. Pravi naslov smo tako za manjše kot za večje, zahtevnejše projekte. Zavedamo se, da so zunanja senčila izpostavljena najrazličnejšim vplivom, ki ogrožajo njihov videz in funkcionalnost. Prav zato smo še posebej pozorni na izbiro materialov. Za zunanje žaluzije po meri uporabimo izjemno trpežne materiale, ki so odporni na močne sončne žarke, vlago itn. Posledično bo vzdrževanje žaluzij zelo preprosto. Ponujamo vam možnost izbire med različnimi vrstami oz. oblikami lamel. Ko se odločate, katero izmed opcij bi bilo najbolj smiselno izbrati, je pomembno upoštevati predvsem naslednje dejavnike:

  • velikost okna,
  • želena stopnja zatemnitve,
  • morebitna potreba po posebej tihem zapiranju/odpiranju,
  • pogostost vetrovnih razmer v okolju, kjer se nahaja objekt,
  • omejitve, povezane z možnostjo vgradnje.

Poleg tega pa lahko pri nas naročite notranje žaluzije, in sicer klasično izvedbo brez prekrivne maske ali t. i. vgradno venus žaluzijo s prekrivno masko. Okvirni cenik žaluzij je dostopen na naši spletni strani, kjer je mogoče obenem najti vzorce barv, v katerih je dobavljiva posamezna žaluzija.

Več ozunanjih žalozijah po meri

Druga zunanja senčila: možna še izdelava zunanjih rolet ali screen roloja

Seveda pa je še vedno možna izdelava zunanjih rolet, s katero se ukvarjamo tudi pri nas. Čeprav so te, kot omenjeno, danes nekoliko manj razširjene kot v preteklosti, se zanje še vedno odloča vse prej kot zanemarljivo število ljudi. To opcijo priporočamo predvsem takrat, ko želite dodatno protihrupno in protivlomno zaščito (poleg možnosti zatemnitve stanovanja in zmanjšanja količine energije, potrebne za hlajenje prostorov v poletnih mesecih). Ob izdelavi oziroma montaži vam pripada tudi 2-letna garancija. Še ena izmed možnosti, ki so vam na voljo, pa je screen rolo. Največji odliki tu sta zagotovo nizka teža in enostavna namestitev, v poštev pa pride celo takrat, ko želimo poskrbeti za senčenje večjih površin. Ker je omarica pri screen roloju razstavljiva, bo to močno olajšalo servise. Poleg tega, da ščiti pred premočno svetlobo, screen rolo deluje kot dodatna izolacijska plast, kar je koristno tako poleti kot pozimi. Živite v precej vetrovnem okolju, zato niste povsem prepričani, ali si lahko privoščite screen rolo? Brez skrbi – zaradi obtežitve zaključne letve ostaja blago povsem napeto celo v primeru zelo močnega vetra.