Pošlji povpraševanje

Senčila po meri: notranje ali zunanje žaluzije in mnoge druge možnosti

Senčila so možna v najrazličnejših izvedbah. Trenutno najbolj razširjena različica so nedvomno žaluzije. Vendar pa je smiselno, da pri načrtovanju preučite vse možnosti, ki so vam na voljo, da boste lažje izbrali senčila, ki bodo zares najprimernejša za vas. V podjetju Dekor senčila vam z veseljem priskočimo na pomoč pri odločanju. To pomeni, da vam natančno predstavimo tako prednosti kot morebitne pomanjkljivosti, ki jih imajo posamezni tipi, in vam pomagamo pri tem, da izberete senčila, ki bodo povsem ustrezala vašim pričakovanjem.

Senčila

Je bolje izbrati notranje ali zunanje žaluzije?

Četudi ste morda povsem prepričani, da želite na okna namestiti žaluzije, je še vedno potrebna odločitev med notranjo in zunanjo vgradnjo. Notranje žaluzije se priporočajo predvsem v primeru, ko želimo, da bo čiščenje karseda enostavno, obenem pa senčila ne nameravamo uporabljati za izboljšanje toplotne izolacije objekta, ampak izključno za regulacijo svetlobe. Po drugi strani pa so zunanje žaluzije smiselna rešitev za vse, ki želite zmanjšati segrevanje zraka v prostorih v poletnih mesecih in s tem vsaj nekoliko zmanjšati porabo klimatskih naprav. Gre torej za investicijo, ki se vam zaradi prihrankov, ki jih posredno prinese, že kmalu v celoti povrne.

Več informacij o žaluzijah

Za osnovno zaščito zadoščajo notranja rolo senčila oz. pliseji za okna

Zelo preprosta, a moderna rešitev za vse, ki želite imeti več nadzora nad količino naravne svetlobe v stanovanju, so notranja rolo senčila, ki hkrati delujejo kot dekorativni element. Njihovo upravljanje je izredno preprosto, podobno pa velja za vzdrževanje platna. Zaradi antistatične obdelave površine, ki poskrbi, da material odbija nečistoče, je dovolj, če platno občasno obrišete z rahlo vlažno krpo. Ena glavnih razlik, ki ločuje notranja rolo senčila iz platna in žaluzije različnih vrst, je, da v primeru izbire platna seveda ne bo mogoče stopenjsko prilagajanje svetlobe, kot je izvedljivo s spreminjanjem naklona lamel. Različica tega tipa senčil so pliseji za okna, katerih posebnost je, da je platno tu harmonikasto zgubano.

Žaluzije

Panelne zavese sodijo med estetsko najbolj dovršena senčila

Izjemno zanimiva izbira za zatemnitev stanovanja in zaščito pred radovednimi pogledi mimoidočih so zagotovo panelne zavese, ki so lahko samostojni dodatek, še ena možnost pa je, da hkrati uporabljate notranja rolo senčila. Panelne zavese je mogoče potiskati s poljubnimi vzorci oz. dizajni, da dosežete želeni estetski učinek, zato ne gre samo za zelo praktičen dodatek, ampak je to obenem posrečena dekoracija, ki popestri podobo prostora. Za osvežitev estetike stanovanja večinoma niso potrebne drage prenove oziroma popolna zamenjava notranje opreme, saj pogosto že z manjšimi spremembami dosežemo ogromno.

Več o rolo senčilih

Zagotovite si funkcionalna in trpežna senčila modernega videza

Naše dolgoletne izkušnje z izdelavo senčil različnih vrst nam omogočajo, da se popolnoma prilagodimo željam vsake stranke. Za vas izdelujemo tako notranje in zunanje žaluzije ter rolete kot druga, manj tipična senčila, kot so npr. pliseji za okna. Premišljena izbira materialov poskrbi, da imajo tudi zunanje žaluzije in rolete kljub izpostavljenosti manj ugodnim dejavnikom, povezanim z vremenskimi spremembami, izjemno življenjsko dobo. Del našega proizvodnega programa so še pergole, s pomočjo katerih boste nepokriti balkon ali teraso brez težav uporabljali vse leto, saj boste zaščiteni tako pred močnimi sončnimi žarki kot pred dežjem in snegom. Pergole torej uspešno povečajo uporabno površino vašega stanovanja. Zaradi izredne stabilnosti pa jih je možno uporabljati celo v primeru močnega vetra. Kot alternativa pergolam pa pridejo v poštev še tende in markize, ki jih lahko prav tako naročite pri nas. Povsem za konec pa bi želeli omeniti še, da se ukvarjamo tudi z izdelavo komarnikov različnih vrst – fiksnih, drsnih itn. Z njihovo pomočjo boste lahko poleti mirno prezračili stanovanje, ko si boste tega zaželeli, saj vam ne bo treba skrbeti, da bi medtem v vaš dom vdrli insekti.