Pošlji povpraševanje

Rolo komarniki za okna omogočajo nemoteno zalivanje rož

Komarniki za okna so preprosta rešitev za preprečevanje vstopa insektom. Tako nemoteno zračimo stanovanje v vseh letnih časih in ob poljubni uri dneva. Če doslej še niste poskrbeli za ta dodatek za svoja okna, je torej skrajni čas, da se odločite za ta korak. Podobno pa velja za različne vrste vrat v vašem stanovanju, npr. za balkonska vrata, skozi katera sicer v vaš domu hitro vstopi večje število žuželk. Zakaj bi vam komarji vsako poletje pili kri, če ste lahko vsaj v zavetju svojega doma varni pred njihovimi piki.

Najosnovnejša opcija je fiksni komarnik za okna

Preden se izvede namestitev, morate dobro premisliti, kateri tip bi bil najprimernejši za vas oziroma za vaš dom. Najpreprostejša možnost, ki je bila v preteklost  najbolj razširjena, je fiksni komarnik za okna. Ta sicer odlično opravlja svojo osnovno nalogo, vendar pa ima obenem določene slabosti. Glavna je ta, da je dostop do zunanjosti precej otežen, kar pa seveda ni nujno posebej moteče, če na zunanjih policah nimate nameščenih rož ali če ne obstaja drug razlog, zaradi katerega bi potrebovali dostop do teh polic. Po drugi strani pa obstajajo pri tej izvedbi pomembne prednosti – v poštev pride denimo tudi pri oknih nepravilnih oziroma manj običajnih oblik.  

Rolo komarnik zagotovi nemoteno dostopanje do zunanje police

Za tiste, ki se težko odpoveste razkošni dekoraciji, za katero poskrbijo lončnice, pa bo verjetno še posebej zanimiv rolo komarnik za okna. Rolo mrežo je namreč mogoče praktično v trenutku dvigniti s pomočjo posebne vrvice. Mreža se s tem navije v rolo omarico, ko želite, pa jo nato ponovno spustite. Velikost omarice za rolo komarnik, ki ga za vas izdelamo pri Dekor senčilih, je zgolj 40 x 40 mm, kar pomeni, da ni treba, da imate na voljo ogromno prostora nad oknom, da bi si privoščili rolo izvedbo, ki je nedvomno zelo praktična rešitev.

V primeru vgradnje novih senčil pridejo v poštev tudi integrirani komarniki

Tretja opcija, ki je doslej še nismo omenili, pa so t. i. integrirani komarniki, ki postajajo v zadnjem času vse bolj priljubljeni. Zanje se je smiselno odločiti predvsem takrat, ko načrtujete nova senčila, natančneje zunanja senčila, kot so rolete ali žaluzije krpan, ki jih za vas prav tako izdelujemo v našem podjetju. Integrirani komarniki za okna se namreč vgrajujejo neposredno v senčila. Čeprav je v določenih primerih sicer mogoče, da jih dodate kasneje, pa so možnosti za to precej bolj omejene, zato je mnogo pametneje, da se zanje odločite že ob naročilu žaluzij. Z veseljem vam natančneje predstavimo prednosti te rešitve ter podrobnosti, povezane z izdelavo in montažo.

Prilagoditev po meri – možni celo komarniki za strešna okna

V podjetju Dekor senčila smo strokovnjaki za zagotavljanje trajne zaščite vašega doma pred insekti, ki ne vključuje uporabe potencialno škodljivih kemikalij. Komarniki za okna (rolo in drugih vrst), ki jih ustvarimo za vas, so izdelani iz izredno kakovostnih, trpežnih materialov, ki ne skazijo podobe vašega doma, saj so skorajda neopazni. Pri izdelavi se prilagodimo vašim zahtevam glede dimenzij, barve in drugih lastnosti. Pri tem naj omenimo, da so po naročilu med drugim možni komarniki za strešna okna in druga okna nepravilnih oblik.  Kot smo že omenili, se pri strešnih oknih ipd. vgradi fiksni komarnik, saj bi bile rolo in podobne različice bistveno težje izvedljive. Ne glede na to, za katero izmed naštetih možnosti se odločite, vam je zagotovljena vrhunska kakovost po dostopni ceni, ob nakupu pa prejmete kar 2-letno garancijo. Vsi komarniki za okna (in za vrata) so izjemno nezahtevni za čiščenje oz. vzdrževanje – za čiščenje boste potrebovali le rahlo vlažno krpo. Ker jih je mogoče preprosto zložiti, pa jih lahko na koncu sezone enostavno pospravite za čas, ko jih boste ponovno potrebovali. Preprosteje torej skorajda ne gre.

Komarniki za okna so preprosta rešitev za preprečevanje vstopa insektom