Pošlji povpraševanje

Izognite se brenčanju insektov z uporabo komarnikov – tudi na strešnih oknih

Poletje in topli večeri kar kličejo po tem, da zvečer odpremo vsa okna in, da svež nočni zrak napolni našo hišo ali stanovanje. Žal, pa vse to pride z določeno ceno. Gotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste se ravno udobno namestili v svoji postelji, ko vas je naenkrat zmotilo znano in predvsem nadležno brenčanje komarjev. Še huje, da vas je to brenčanje zbudilo sredi noči, zjutraj pa ste se zbudili s srbečimi piki komarjev po celem telesu.

okno komarniki

Marsikdo ta problem rešuje s klimo. Namesto odpiranja oken, preprosto prižgejo hlajenje in na tak način pridejo do ohladitve. Ampak ali je to res dobro in zdravo? Niti ne. Pa še ravno poceni ni. Tukaj pridejo v poštev komarniki. Z instalacijo le teh na vseh oknih, ali pa vsaj na oknih, ki jih najpogosteje odpirate, se boste izognili marsikateri težavi. Pri tem ne pozabiti, da z njimi opremite tudi strešna okna, saj večina ljudi, tudi iz vanorstnih razlogov, odpira prav te in velikokrat nanje tudi pozabi. Ko smo že ravno pri varnosti, ja, komarniki iz močnejših materialov lahko zagrenijo življenje tudi kakšnemu vlomilcu, ki se morda odloči, da bi pokukal v vaše domovanje.

Ali cena komarnika vpliva tudi na njegovo kvaliteto?

Kot pri večini stvari, tudi pri komarnikih cena variira glede na tip komarnika in navsezadnje tudi glede na število in dimenzije komarnikov. Več ali manj vsak komarnik seveda služi svojemu namenu, pa vendar se morda splača na začetku zapraviti malo več in bo na koncu komarnik zato tudi dlje držal. Kot rečeno, je odvisno tudi za kak komarnik se odločimo. Cena komarnika se tako razlikuje če namesto fiksnega izberemo na primer rolo komarnik, ali pa če vzamemo plise komarnik, lahko se odločimo tudi za drsnega in celo za samozapiralna komarnik vrata. Vse je odvisno od naših potreb in želja. Primarna naloga komarnika je sicer trajna zaščita pred mrčesom, ki posledično dobro vpliva na naše zdravje. Naš prostor je tako redno prezračen, z uporabo antialergijske mreže pa se lahko, na primer, zmanjšajo tudi simptomi alergij na cvetni prah. Ne le to, izognete se tudi uporabi kemikalij, saj vam nad insekte ne bo več potrebno stopiti z raznimi spreji in preparati proti mrčesu. Ob vsem tem, je cena komarnika na koncu skoraj nerelevantna. 

PREBERITE ŠE O KOMARNIKIH ZA VRATA Z MAGNETOM

Komarnike lahko skrijete z integracijo

Integrirani komarniki so vedno bolj priljubljeni. Z montažo le teh v vaše rolete ali zunanje žaluzije so vaša okna in posledično tudi dom, dvojno varovani. Medtem ko vas žaluzije varujejo pred svetlobo, vas komarniki varujejo pred insekti. Poleg sprostitve v svežem prostoru in senci, se torej izognete tudi pikom in nepotrebnemu brenčanju. Ker so komarniki skriti in elegantno integrirani v vaše okno, žaluzijo, ruleto ali celo polkno, vas njihova prisotnost ne bo motila.  

Montaža komarnikov brez vrtanja

V kolikor ne želite večjih posegov v svoj dom, vseeno pa si želite varnosti pred insekti, lahko fiksne komarnike namestite preprosto, brez vrtanja. V svoje okno ga vpnete z zatiči, njegov okvir pa lahko celo prilagodite barvam okna. Takšna vrsta komarnikov je primerna za okna, kjer dostop do zunanjosti ni potreben, saj je komarnik, kot pove že samo ime, fiksen.

drsni komarnik

Komarji so na pohodu večinoma poleti, se lahko spomladi in jeseni soočami tudi z drugim mrčesom. Zakaj torej ne bi namestili komarnikov vsaj v prostorih, kjer preživite največ časa in, ki jih tudi najpogosteje zračite? Njihovo vzdrževanje in čiščenje je enostavno, potrebujete le vlažno krpo, s katero jih obrišete, vam pa ne bo več potrebno poslušati nenehnega brenčanja in praskati po nadležnih pikih.