Zunanje žaluzije izkušenega podjetja Dekor senčila

Zunanje žaluzije s 5-letno garancijo dobite pri priznanem podjetju Dekor senčila d.o.o., kjer imamo 20-letne izkušnje. Žaluzije so v celoti izdelane v naši lastni proizvodnji, zato lahko jamčimo za njihovo visoko kakovost. Vse od profiliranja do montaže žaluzij izvedemo sami. Tekom let smo razvili že mnoge tehnološke rešitve za najbolj optimalno senčenje in vgradnjo, zaradi katerih so stranke izredno zadovoljne. Če se odločate o senčilih, vam bomo na kratko pojasnili, katere so prednosti žaluzij, katere vrste zunanjih žaluzij so na voljo in kako poteka montaža. Za vsa nadaljna vprašanja smo seveda na voljo.

Zakaj izbrati zunanje okenske žaluzije

V našem podjetju ponujamo vse vrste senčil, zato dobro poznamo prednosti in slabosti posameznih. Zunanje žaluzije so prava izbira, če želite dobro zaščito pred vročino (preprečevanje segrevanja prostora prek steklenih površin), hkrati pa si želite stopenjske regulacije svetlobe. Pri žaluzijah lahko namreč z naklonom lamel sami izbirate mero svetlobe in sence. Pri tem naj poudarimo, da žaluzije poudarijo tudi videz fasade ter so odporne proti različnim vremenskim razmeram. Tudi v vetru so obstojne in varne. Še ena dobra lastnost je varčevanje z energijo. Poleti se bo z zunanjimi okenskimi žaluzijami občutno znižala potreba po dodatnem hlajenju prostorov.

Ker na trgu obstaja veliko ponudnikov žaluzij, naj povemo še, zakaj izbrati nas. Prinašamo sodobne tehnološke rešitve, ki so odraz dolgoletnih izkušenj z izdelavo in montažo žaluzij. Naša lamela S-90 ponuja najboljše razmerje med odbojem toplote in senčenjem. Ustvarja mehko svetlobo in s tem veliko prijetnejši ambient. Odtekanje vode je boljše, čiščenje pa preprostejše. Zagotavljamo tudi najmanjšo višino paketa zložene žaluzije (odlična kompaktnost). Spoznamo se na vse vrste vgradnje in vam znamo svetovati, kaj je najbolj primerno pri vas.

Vrste žaluzij

Fiksne zunanje žaluzije lahko naročite z več vrstami lamel. Naša najnovejša in najbolj izpopolnjena je zunanja žaluzija S-90, a ponujamo tudi več drugih, vsaka ima svoje prednosti:


Zunanje žaluzije serije C-80

Zunanje žaluzije C-80

Zunanje žaluzije serije C-65

Zunanje žaluzije C-65

Zunanje žaluzije serije Z-75

Zunanje žaluzijeZ-75

Zunanje žaluzije serije T-80

Zunanje žaluzijeT-80

Zunanje žaluzije serije S-90

Zunanje žaluzije S-90

Protivetrni mehanizem za žaluzije Plus

Protivetrni mehanizem PLUS

Vsaka črka označuje svoj model, številka pa širino lamele. Različne oblike pripomorejo tudi k temu, da lahko izberete videz, ki najbolj ustreza stavbi. Krpan žaluzija PLUS pa ima še nekatere nadstandardne detajle. Močnejši nosilci zagotavljajo stabilnost, življenjska doba vrvic je še daljša, optimalna vgradnja je mogoča tudi pri nestandardnih pogojih. Dve sosednji žaluziji imata skupno sredinsko vodilo, kar pomeni, da je videz še lepši, senčenje pa boljše. Več o posamezni vrsti žaluzij si lahko preberete tukaj.

Kakšna je montaža žaluzij

V osnovi obstajata dve vrsti montaže oziroma vgradnje žaluzij: nadometna in podometna vgradnja. Pri nadometni montaži zunanjih žaluzij gre za vgradnjo na obstoječo fasado, pri čemer je maska žaluzije vidna, prav tako pa so vidna vodila, ki so pritrjena čelno ali bočno. Pri podometni vgradnji uporabljamo tako imenovana utopna vodila. Vodila žaluzij so tako vgrajena v fasado, maska se ne vidi. Takšna montaža žaluzij je primerna za vse vrste fasad, za novogradnje in sanacije, tudi za vse tipe lamel. Priporočamo tudi integracijo komarnikov, s katerimi bodo poletja veliko bolj prijetna, prostori pa dobro prezračeni. Obstajata dve možnosti vgradnje vodil žaluzij: z obeh strani v fasadni omet (ADUT-F in ADUT-S) ali pa iz zunanje strani v fasadni omet, na drugi strani pa v aluminij (tip ADUT-A). Več o konkretnih postopkih montaže žaluzij si lahko preberete tudi na naši spletni strani.

Prilagoditev videza zunanje okenske žaluzije

Oblika oziroma model lamele že zelo veliko pripomore h končnemu videzu žaluzij, seveda pa so na voljo tudi različne barvne kombinacije. Za fiksne zunanje žaluzije lahko izbirate med številnimi barvami lamel, barvami maske, vodil in zaključne letve ter barvami palic za upravljanje. Na koncu tako dobite produkt, ki vam do potankosti ustreza.