Notranje žaluzije so najpogostejša, a ne edina opcija

Žaluzija je danes zagotovo najbolj priljubljena in razširjena oblika senčil, ki jo je mogoče opaziti na številnih objektih. Pri tem pa so seveda možne številne različice oziroma žaluzije po meri. Vsaka izvedba je torej po potrebi malce posebna, ustvarjena z upoštevanjem individualnih potreb vsakega naročnika, kar bo nedvomno pripomoglo k funkcionalnosti senčil in k prijetnejši uporabi. 

Žaluzija je danes zagotovo najbolj priljubljena in razširjena oblika senčilŽaluzije, zunanje in notranje, so namenjene enostavnemu preprečevanju vdora sončnih žarkov

Žaluzija – praktičen dodatek za enostavno regulacijo svetlobe v prostorih

Žaluzije, zunanje in notranje, so namenjene enostavnemu preprečevanju vdora sončnih žarkov v vaš dom. Čeprav je stanovanje z veliko naravne svetlobe načeloma nekaj pozitivnega, pa je včasih vendarle dobrodošle malce zatemnitve. Nihče si na primer ne želi, da bi ga med vikendom že navsezgodaj zbudili močni sončni žarki, ki vdirajo v notranjost spalnice. Količino svetlobe v notranjosti svojega doma lahko s premišljeno izbranimi senčili ob kateri koli uri dneva prilagajate svojemu počutju in različnih dejavnostim. Zelo preprosto upravljanje omogoča, da lamele praktično v trenutku dvignete, spustite ali uravnate prepustnost s spreminjanjem nagiba lamel. Dodatna vloga senčil pa je, da nas uspešno varujejo pred radovednimi pogledi mimoidočih, zaradi česar nekateri niti ne vidijo več potrebe po uporabi zaves.  

Notranje žaluzije ali zunanje – katero možnost izbrati?

Odgovor na vprašanje o tem, katere so najboljše žaluzije, zunanje ali notranje, ni preprost. Prve se običajno priporočajo tistim, ki bi želeli zmanjšati segrevanje zraka v prostorih v poletnih mesecih in s tem nekoliko znižati stroške hlajenja. Po drugi strani pa predstavljajo notranje žaluzije manjši izziv pri čiščenju, še posebej če živite v višjih nadstropjih. Ko se torej odločate za nakup, upoštevajte različne vidike in dobro razmislite o tem, katere lastnosti so za vas najpomembnejše. Še bolje pa bo, če se pred izbiro posvetujete s strokovnjakom za senčila.

Žaluzije po meri – vse lastnosti bodo prilagojene vašim potrebam

Potrebujete kakovostne žaluzije po meri, ki bodo ohranjale prvotni videz in funkcionalnost še vrsto let? Storitve podjetja Dekor senčila so natanko tisto, kar iščete. Za vas namreč ustvarimo senčila, ki bodo povsem ustrezala vašim željam. Izbirati je mogoče med različnimi barvami, dimenzijami, med izvedbo brez prekrivne maske ali s prekrivno masko mehanizma itn. Po želji se lahko odločite za izvedbo, ki omogoča še posebej visoko stopnjo zatemnitve, saj praktično ne prepušča žarkov, ko so lamele zaprte. Notranje žaluzije je mogoče izdelati tudi za okna nestandardnih oblik, denimo za trikotna strešna okna ipd. Izredno zanimiva možnost za vse, ki razmišljate o tem, da bi montirali notranje žaluzije, pa je zagotovo tudi izvedba »venus«. Posebnost tu je, da se okno in senčilo navidezno zlijeta v celoto, kar poskrbi za izjemno moderen vizualni učinek.

Tehnični podatki žaluzij so dostopni na naši spletni strani

Čeprav je stanovanje z veliko naravne svetlobe načeloma nekaj pozitivnega, pa je včasih vendarle dobrodošle malce zatemnitve

Vabimo vas, da obiščete našo spletno stran, kjer vas čakajo podrobnejše informacije o tipih in modelih senčil iz naše ponudbe. Na voljo so vam tehnični podatki žaluzij, s čimer je mišljeno predvsem razmerje dimenzij pri posameznih izvedbah. Pri tem se zavedamo, da zgolj tehnični podatki žaluzij za večino kupcev še niso dovolj, da bi sprejeli pravilno odločitev glede vrste senčil. Tako je zelo priporočljivo, da nas obiščete v našem razstavnem salonu na Vrhniki. Tam si boste v živo ogledali različne izvedbe senčil, vključno z roletami, ki so za marsikoga še vedno najljubša rešitev. Posledično si boste precej bolje predstavljali, kako bodo senčila, kot ste si jih zamislili, videti v praksi, ko bodo nameščena na okna. Obenem pa boste imeli v našem salonu na voljo pomoč strokovnjaka, ki vam bo olajšal odločitev z nasveti. Ob obisku salona Dekor senčil si lahko hkrati ogledate različne vrste komarnikov (fiksni, rolo, plise itn.), ki predstavljajo izvrstno zaščito pred žuželkami. Med drugim so možni t. i. integrirani komarniki, ki se vgradijo kar v samo senčilo, zato jih je smiselno načrtovati skupaj z načrtovanjem nakupa in montaže novih senčil.