Zunanje žaluzije za okna preprečujejo pretirano segrevanje vašega doma

Zunanje žaluzije so običajno nekoliko zahtevnejše za čiščenje od notranjih, vendar pa imajo po drugi strani kar nekaj pomembnih prednosti, zaradi katerih postajajo različice za zunanjo namestitev vse pogostejša izbira. Medtem ko smo jih v preteklosti srečevali predvsem na zunanjosti poslovnih stavbah, pa se danes pogosto pojavljajo tudi pri stanovanjskih objektih.

Zunanje žaluzije za okna preprečujejo pretirano segrevanje vašega domaZunanje žaluzije so običajno nekoliko zahtevnejše za čiščenje od notranjih

Kdaj oziroma zakaj izbrati zunanje žaluzije za okna?

Osnovni razlog, zaradi katerega se izvede montaža žaluzij oz. različnih vrst senčil za okna, je običajno uravnavanje svetlobe. S pomočjo tega dodatka namreč sami odločate, koliko svetlobe in kdaj boste spustili v svoje stanovanje. Vendar pa so obenem možni dodatni pozitivni učinki, ki pridejo še posebej do izraza, če se odločite za zunanje žaluzije za okna. Eden najpomembnejših je zagotovo preprečevanje previsokih temperatur v prostorih v poletnih mesecih. Zunanje žaluzije za okna so pri tem izjemno učinkovite, saj poskrbijo, da ne pride do pretiranega segrevanja stekel z zunanje strani, posledično pa je precej lažje ohranjati prijetnejšo temperaturo v notranjosti stavbe. Vse to pa pomeni, da so zunanje žaluzije po meri pametna investicija v povečevanje energetske učinkovitosti objekta. Po namestitvi bo namreč potreba po uporabi klimatske naprave mnogo manjša. Posledično si lahko obetate precejšnje prihranke. Poleg nižjih stroškov pa pomeni manjša poraba energije še manj negativnega vpliva na okolje. Za povrh pa so zunanje žaluzije za okna zanimiv dekorativni element, ki popestri zunanjost objekta oziroma fasade in ki poskrbi za zelo moderen vizualni učinek.

Zunanje žaluzije po meri – različne oblike lamel in barve žaluzij za okna

V podjetju Dekor senčila za vas ustvarimo zunanje žaluzije po meri. Izbirati je mogoče med različnimi vrstami lamel, in sicer so vam na voljo tipi S-90, C-80, C-65, Z-75 in T-80. Pri izbiri je smiselno upoštevati dejavnike, kot so velikost okna, želena stopnja zatemnitve, morebitna potreba po nadpovprečni stabilnosti zaradi močnejšega vetra v določenih okoljih ipd. Če niste povsem prepričani, kateri model bi bilo najbolj smiselno izbrati glede na vaše zahteve, smo vam na voljo za dodatne informacije oz. za strokovno svetovanje. Pri tem naj omenimo še, da so vam tipi C-10, C-65 in T-80 na razpolago še v izvedbi PLUS. V tem primeru vam je zagotovljena nadstandardna protivetrna zaščita, kar je zasluga posebnega mehanizma in izredno močnih nosilcev, za povrh pa je poskrbljeno za dodatno okrepitev vrvice. Ta rešitev pride pogosto v poštev tam, kjer pogoji za vgradnjo morda niso optimalni. Poleg izbiranja med različnimi oblikami in tehničnimi lastnosti pa imate obenem seveda ogromno možnosti pri izbiri barve žaluzij za okna, kar velja tako za lamele kot za maske, vodila in zaključne letve ter za palice. Obiščite našo spletno stran in si oglejte, katere barve žaluzij oziroma kombinacije vse so vam na razpolago.  

Zunanje žaluzije primerne za vse steklene površine na domu

Možna nadometna ali podometna montaža žaluzij

Ena izmed zelo pomembnih odločitev, ki jih boste morali prav tako sprejeti pred naročilom, pa je vrsta vgradnje (podometna ali nadometna). Pri že obstoječih objektih pride seveda v poštev predvsem nadometna vgradnja, pri kateri so vidne maske in vodila (ta se namestijo čelno ali bočno). Po drugi strani pa je v primeru novogradnje ali načrtovane sanacije fasade možna podometna montaža žaluzij, in sicer klasična podometna vgradnja ali pa podometna vgradnja z utopnimi vodili. Pri klasični podometni vgradnji je maska skrita, vodila pa se namestijo nad omet. Za podometno vgradnjo z utopnimi vodili pa je značilno, da se tudi vodila namestijo v fasado in torej niso vidna. Odločite se lahko za vgradnjo, pri kateri sta obe strani vodila nameščeni v fasadni ometi, ali pa za rešitev, pri kateri je zunanja stran vodila vgrajena v fasado, notranja stran pa v aluminij.