Žaluzije za okna vam bodo zagotovile intimo in vas zaščitile pred soncem

Če v stanovanju želite kar najbolje regulirati svetlobo, potem potrebujete kakovostne žaluzije. Zunanje, notranje ali na obeh straneh, kar je čisto izvedljivo. Žaluzija je najenostavnejše senčilo, ki ne zahteva veliko vzdrževanja. Pravzaprav se na notranji žaluziji nabere le prah zato je za čiščenje potrebna le mehka krpa in od časa do časa malo vode z blagim čistilom. Z žaluzijo na oknu se boste učinkovito zaščitili pred neželenimi pogledi mimoidočih, prav tako pa bo pripomogla k vzdrževanju temperature. Žaluzije za okna ali vrata lahko namestite doma ali v poslovnih prostorih. Mogoče jih je vgraditi tudi na notranjih oknih npr. med pisarnami, kjer je še posebej potrebna zaščita pred radovednimi pogledi. Žaluzija je navadno izdelana iz aluminijastih lamel in profila. Vgradnja žaluzij za okna ali vrata je lahko diskretna – pomeni, da so neopazno vključene v prostor, lahko pa z različnimi barvami žaluzije uporabite kot okras oz. vam jih izdelamo v barvni kombinaciji s pohištvom. Prednosti žaluzij za okna so odpornost na vlago, svetlobo je mogoče z njimi regulirati po stopnjah, so enostavna za vzdrževanje, njihova cena pa je nadvse ugodna. Žaluzija je univerzalna rešitev, saj jo je mogoče namestiti znotraj in zunaj. Notranje žaluzije za okna in vrata si lahko omislite brez ali s prekrivnimi maskami, za večjo stopnjo zatemnitve v prostorih kjer je to zaželeno, pa je mogoče naročiti žaluzije s širšimi lamelami, katere, zaradi prekritih luknjic ob straneh, prepuščajo dosti manj svetlobe. Tako notranje žaluzije za okna kot podometne zunanje žaluzije za balkon, teraso, vrata in okna vam izdelamo po naročilu v vseh mogočih dimenzijah.

Dekor žaluzija

Žaluzija je lahko tudi druge oblike, ne le kvadratna

Če imate okna, ki malce odstopajo od povprečja naj vas nikar ne skrbi. Na željo vam lahko izdelamo tudi žaluzije za okna z okroglinami. Niti polkrožna in okrogla okna ne predstavljajo nobene težave pri izdelavi, prav tako pa je mogoče izbrati tudi žaluzijo trikotne oblike. Tudi svetlobo na oknih različnih oblik boste lahko po želji regulirali s pomočjo verižice (ta je bolj praktična, saj upravlja vse komande) ali s pomočjo paličice in vrvice. Prva upravlja z naklonom lamel, druga pa žaluzije odpira in zapira. V ponudbi boste našli tudi kakovostne zunanje žaluzije, pri katerih lahko izbirate med petimi različnimi modeli oz. tipi lamel. Način vgradnje zunanjih žaluzij se razlikuje, razlikuje pa se tudi njihovo upravljanje. To je lahko ročno ali pa s pomočjo elektromotorja (daljinsko upravljanje ali stikalo). Pri zunanjih žaluzijah je zelo praktično, če jih je mogoče odpirati in zapirati z daljinskim upravljalnikom, verjemite, hitro se boste razvadili.

Dekor Senčila žaluzija

Zakaj se odločiti za zunanje žaluzije in katere so primerne

Obstajajo različni tipi žaluzij. Izbirate lahko med podometnimi zunanjimi žaluzijami ali takšnimi, ki so vgrajene nadometno. Te lahko vgradite na obstoječo fasado - njihova maska in vodila so vidna. Podometne zunanje žaluzije pa so vgrajene ravno obratno, saj so vodila in maska skriti pod fasado. Mogoče jih je prilagajati različnim postavitvam oken še posebej pa so podometne zunanje žaluzije primerne za sanacije zgradb in novogradnje. Njihova montaža je mogoča na različne fasade, naknadno pa lahko vgradite tudi komarnike. Idealen čas za vgradnjo podometnih zunanjih žaluzij je takrat, ko se na zgradbi izdeluje fasada, saj je s tem delo precej olajšano. V zadnjih časih se ljudje precej zanimajo za zunanje žaluzije za balkon, ki so odlične za vzdrževanje temperature poleti in pozimi. Tudi kot zunanjih žaluzij za balkon je mogoče poljubno nastavljati zato boste lahko v notranjost spustili toliko svetlobe kot boste želeli. Njihova vodila so izjemno stabilna in jim močen veter ne pride do živega. Določeni tipi lamel zunanjih žaluzij za balkon, se lahko obračajo tudi do 110°, kar je zelo praktično in zaželeno. V ponudbi lahko pregledate še druge tipe zunanjih in notranjih senčil katerih cene so konkurenčne in kakovost vrhunska.

Več o podometnih zunanjih žaluzijah