Naj vam odsesovalna naprava osveži zrak in olajša delo

Kakovostna odsesovalna naprava vam lahko pomaga do veliko večje delovne uspešnosti pri procesih, kot je varjenje. Pripomore k večji kakovosti zraka in tako varuje zdravje in varnost pri delu. Varjenje proizvaja veliko dima in hlapov, saj v tipičnem varilnem oddelku, kjer je nameščena odsesovalna naprava, pogosto uporabljamo žerjave, viličarje, dvigala in različne materiale. Vse to je lahko velik izziv za odsesovalne naprave, da zajamejo nevarni dim in varjenje. Varikon je eno najbolj prepoznavnih slovenskih podjetij, ki je uvoznik in distributer kakovostne varilne opreme, tudi odsesovalnih naprav. V naši ponudbi najdete več preizkušenih in priznanih sistemov za prezračevanje in odsesovalnih naprav, ki preprečujejo težave z dihanjem in filtrirajo zrak v delavnici.

Odsesovalna naprava

V Varikonu ponajmo odsesovalne sisteme, ki vam pomagajo zmanjšati porabo energije

Odsesovalni sistemi iz naše ponudbe so energetsko učinkoviti v industrijski in zasebni rabi, saj zagotavljajo pretok zraka. To kakovost zraka,, ščiti varilce, varuje vaše premoženje in ohranja vzdržne stroške energije. Naši odsesovalni sistemi celo pripomorejo k manjši porabi energije ter obenem poskrbijo za zdravje zaposlenih. Ne smemo namreč podcenjevati nevarnosti varilnih plinov, ki jo lahko zmanjšamo s primerno uporabo odsesovalnih naprav. Varilci so pri svojem delu vsak dan izpostavljeni tveganjem, od škodljivih varilnih plinov in svetlobe do toplote. Ta tveganja so neizogiben del dela, ki ga opravljajo. Lahko pa jih zmanjšamo ali pa se jim izognemo tako, da uvedemo ustrezne previdnostne ukrepe, kamor spada tudi primerna zaščita in uporaba odsesovalnih naprav.

Odsesovalni sistemi na naši spletni strani

Kemper odsesovalni sistemi so najbolj primerni odsesovalni sistemi za varjenje

Kemper odsesovalni sistemi se odlikujejo po svoji kakovosti priznanega svetovnega proizvajalca. Ti odsesovalni sistemi za varjenje so tehnološko dovršeni in pametno povezani z aplikacijami na telefonih ali računalnikih. Zato so primerni tudi za najbolj odmaknjene ali industrializirane hale in delovne procese, kjer boste zagotovo vedeli, da ohranjate optimalne pogoje dela. Če ne uporabljate odsesovalnih naprav, svoje delavce in delovne prostore izpostavljate večjim tveganjem za zdravje, kot si morda mislite. Največje tveganje za varilce pa so hlapi, ki se izločajo med varjenjem. Če se ne odvajajo in ne filtrirajo pravilno, lahko namreč povzročijo poškodbe možganov, živčnega sistema in pljuč - simptomi, ki lahko postanejo hujši, če se daljša izpostavljenost. Zato pri Varikonu vztrajamo, da je treba investirati v kakovostno in dolgotrajno zaščitno opremo in odsesovalne naprave. Različne vrste kovin sicer proizvajajo različne delce s hlapi. Vsi so tvegani, vendar so nekateri bolj tvegani od drugih.  Obstajajo različni stranski učinki, ki so odvisni od vrste kovine, vendar so skupni učinki premalo zaščite pri delu lahko zelo zaskrbljujoči. Med simptome namreč spadajo razdraženi nosni prehodi, razdražena pljuča in grlo, težave s sinusi in astma.

Odsesovalni sistemi

Prenosni odsesovalni sistemi in ostala ponudba je opisana na naši spletni strani

Prenosni odsesovalni sistemi se od klasičnih razlikujejo po tem, da niso fiksno pritrjeni na mesto, temveč jih lahko premikamo. To nam omogoča večjo prožnost pri delu in zadovoljevanju potreb naročnikov. Pri Varikonu razumemo naravo dela varilca in vam zagotovimo kar največ prilagodljivosti. Sistem Kemper PlasmaFil Compact je recimo izjemno primeren za  različne možnosti postavitve in ima dolgotrajno življenjsko dobo. Zlasti je primeren za postavitev centralnih odsesovalnih sistemov ali za prilagodljivo lego. Tudi da sistem je izjemno kakovosten in izdelan po najvišjih tehnoloških standardih. V naši delavnici lahko vse izdelke tudi brezplačno preizkusite in se pogovorite z našimi strokovnimi sodelavci. Tako vedno najdemo pravo rešitev za vse delovne potrebe. Vabimo vas, da se nam oglasite in nam zaupate svoje želje, na katere bomo odgovorili strokovno in tehtno. Imamo že več kot tri desetletja izkušenj dela s strankami in partnerji iz Slovenije in tujine. Smo med uporabniki svojih storitev in naš pristop temelji na terenskem delu. Zagotavljamo vam vse potrebne garancije in certifikate, ki smo si jih pridobili skozi dolgoletno prakso.

Več o odsesovalnih sistemih za varjenje