Pošlji povpraševanje

Varilna oprema, ki jo mora imeti varilec za varno opravljanje dela


Varilna oprema predstavlja vsa orodja in potrebščine, ki jih varilec potrebuje za varno opravljanje delovnih nalog. Oprema za varilce največkrat zajema vse - od varilnega aparata, zaščitnih rokavic, jakne, naglavne varilne maske do odsesovalnih naprav in reducirnih ventilov. Med najpomembnejšo sodi zaščitna varilna oprema, ki ščiti varilce pred tveganji, povezanimi s poklicem.

Iskre, tekoči zvari in obrizgi pogostokrat povzročijo opekline na koži. Električni oblok, ki nastane pri spajanju dveh materialov oddaja močno svetlobo UV spektra, katera povzroči opekline kože ter okvaro oči. Seveda pa ne gre pozabiti varilnih hlapov in plinov, ki se sproščajo med procesom varjenja.

Nevarna mešanica lahko resno ogrozi zdravje varilcev, saj so fini delci tako majhni, da potujejo vse do pljučnih mešičkov. Kratka izpostavljenost varilnim plinom privede do omotice, slabosti in draženja oči, grla in nosu, daljša pa do poškodb pljuč ter različnih oblik raka. Da bi preprečili poškodbe ter varilcem zagotovili optimalno varnost je poleg rednega prezračevanja delovnih prostorov kakovostna varilna oprema ključnega pomena.

Si želite posodobiti staro varilno opremo? Prodaja zaščitne opreme in opreme za varjenje je poglavitna dejavnost podjetja VARIKON d.o.o., ki se ukvarja še s servisiranjem ter predelavo varilne in rezalne tehnike. Več kot 25 let izkušenj, zaupanja vredni poslovni partnerji in visoka usposobljenost kadra naročnikom cenovno ugodne in kakovostne storitve.

varilni aparat


Prodaja zaščitne opreme - Kaj potrebuje varilec za učinkovito in varno opravljanje svojega dela?

Varilna tehnologija je v zadnjih nekaj letih precej napredovala in temu je uspešno sledila tudi varilna oprema. Ker je delo varilcev nevarno, se prodaja zaščitne opreme sooča z vse večjim povpraševanjem po naprednih materialih, vrhunski prilagodljivosti ter visoki zaščiti, ki bo kos novim tehnologijam.

Učinkovita varilna oprema ni pomembna le za izkušene varilce, temveč tudi za varilce začetnike. Zaradi pomanjkljivega znanja so ti velikokrat bolj izpostavljeni morebitnim nevarnostim in poškodbam. Na trgu je mnogo raznovrstne varilne opreme, zato se seznami kaj naj bi potreboval varilec začetnik med seboj nekoliko, razlikujejo - a ustrezna zaščitna oprema je vedno na prvem mestu.

Toda ali vas bo varilna oprema res zaščitila pred nevarnostmi dela? Ker je varjenje nevarno opravilo, dodatna previdnost ni odveč. A prepričani ste lahko, da vas bo visokokakovostna oprema zavarovala pred opilki, vročino, hlapi, UV sevanjem, vročo kovino in iskrami.

Oprema za varilce mora namreč ustrezati strogim standardom varilne industrije ter izpolnjevati številne predpise in pogoje, preden se kvalificira kot primerna zaščitna oprema.

naglavna varilna maska


Zaščitna varilna oprema - Varilske jakne, rokavice in naglavna varilna maska preprečujejo poškodbe

Varilna oprema, brez katere varilec ne more opravljati svojega dela, je zagotovo varilna jakna, ki je odlična za zaščito trupa in rok. Najpogosteje so izdelane iz ognjeodpornih materialov, kot sta goveje usnje in bombaž. Da bi uporabniku zagotovili optimalno gibljivost in zračnost proizvajalci negorljivi bombaž ojačajo s cepljenim govejim usnjem.

Ker so roke najbolj izpostavljen del pri varjenju, so nepogrešljiv del zaščitne varilne opreme tudi rokavice. Za nemoteno upravljanje varilnega aparata morajo te biti izjemno prožne, a kljub temu zagotavljati ustrezno zaščito. Varilne rokavice so največkrat izdelane iz brušenega telečjega ali cepljenega govejega usnja. Za gibljivost in lažje rokovanje z varilnim aparatom pa poskrbita še odsotnost šivov in ojačanost palca.

Poleg jakne in rokavic varnost varilcu nudijo še varilska odeja, predpasnik, rute in varilske hlače. Pri nakupu varilskih oblačil je pomembno, da se le ta prilegajo, uporabniku zagotavljajo udobje ter omogočajo visoko raven produktivnosti. Varilni aparat je v neposredni bližini glave in obraza, zato je izbira kakovostne varilne maske ključnega pomena.

Naglavna varilna maska, ki jo boste našli v ponudbi podjetja VARIKON d.o.o., uporabniku nudi zaščito celega obraza. Zasnovana iz polikarbonatnih stekel s čvrsto školjko bradi, licem in čelu zagotavlja dodatno varnost. Varilna maska je primerna za uporabo v avtomobilski, kemijski in kovinski industriji ter gradbeništvu, lesarstvu, kmetijstvu itd.

oprema za varilce


Kateri varilni aparat izbrati in kakšne naj bodo njegove lastnosti?

Šele ko je poskrbljeno za varnost, se lahko varilec osredotoči na varilni aparat. Toda katerega izbrati? Varilna oprema, kot je varilni aparat, terja precejšen razmislek. Izbira varilne tehnike je namreč odvisna od uporabljenega varilnega materiala, kakovosti zvara, debeline materiala in produktivnosti. Od izbire varilne tehnike pa je odvisna izbira varilnega aparata.

Podjetje VARIKON d.o.o. ima široko ponudbo varilnih aparatov, ki ustrezajo različnim postopkom varjenja - TIG, MIG/MAG, MMA ter orbitalnemu, točkovnemu in plazemskemu varjenju. Najbolj cenjen je zagotovo vsestranski varilni aparat MIG/MAG, ki zagotovi najboljše rezultate varjenja v domačih delavnicah in industriji. MIG/MAG varilne naprave omogočajo varjenje najrazličnejših materialov, kot so nelegirana in nizko legirana jekla, jekla CrNi, jeklo, aluminij ter druge neželezne kovine.

Zahvaljujoč napredni patentirani tehnologiji nudijo prvovrstne zvare - vse kar mora storiti uporabnik, je le, da izbere standard varilni izvor ali MIG MAG pulz. Individualno nastavljivi programi dopuščajo, da je varilni aparat, primeren tudi za TIG varjenje, MMA varjenje in žlebljenje. Neskončno nastavljiva dinamika obloka poskrbi za dušilni učinek, natančen, zmogljiv 4-kolesni mehanizem pa za varno podajanje vseh polnjenih in trdnih žic.

Najnovejše varilne naprave so bile zasnovane z mislijo na okolje, kar potrjujeta izredna pripravljenost in učinkovitost naprav kljub varčevanju z energijo. Naprave dopolnjuje LED informacijska vrstica, ki kaže trenutno stanje delovanja ter nudi opcijsko omrežno povezljivost s programsko opremo v skladu s potrebnimi standardi.

prodaja zaščitne opreme