Pnevmatike za tovorna vozila morajo biti vzdržljive in trpežne

Pnevmatike za lahka tovorna vozila - ugodnoPnevmatike za lahka tovorna vozila morajo za zagotavljanje absolutne varnosti na zimskih cestah izpolnjevati več kriterijev. Najboljše vlečne in zavorne lastnosti na zimskih cestah zagotavlja uporaba specialnih zimskih pnevmatik. Številni testi na cestah so pokazali, da je zavorna pot tovornjaka s prikolico, ki je v celoti opremljen z zimskimi pnevmatikami, izrazito krajša. To pomeni, da uporaba ustreznih zimskih pnevmatik na gospodarskih vozilih izboljšuje aktivno in pasivno varnost uporabnikov cest. Hkrati pa zagotavlja visoko stopnjo udobja pri upravljanju vozila.

Tovornjak, katerega prikolica drsi levo in desno, ali avtobus, ki obtiči v snegu, lahko ogrozita človeška življenja, obenem pa lastniku povzročata visoke stroške. Če morajo potniki ali tovor čakati na mrazu, pa to zagotovo škoduje tudi ugledu prevoznika.

Postavite svojo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu na prvo mesto in si priskrbite ustrezne zimske pnevmatike za tovorna vozila. Po ugodni ceni jih dobite tudi pri nas, zato le preverite naš cenik pnevmatik.

Zimske tovorne gume imajo krajšo zavorno razdaljo

Pnevmatike za lahka tovorna vozila imajo velik delež naravnega kavčuka, saj ta zagotavlja izjemno visoko stopnjo prožnosti, ne glede na temperaturo. Trd postane šele pri temperaturah, nižjih od -60ºC. Mehkejši material hkrati izboljšuje oprijem na cesti. Ta lastnost je pri pnevmatikah za gospodarska vozila ključna, saj so izpostavljene izjemno visokim obremenitvam.

Zahteve za tovorne pnevmatike so sicer različne glede na to, ali so gume nameščene na krmilni osi, pogonski osi ali na osi prikolice. Pri tem pa je bistveno, da pnevmatike na pogonski osi prenašajo pogon, najbolj obremenjene pa so tudi pri zaviranju.

Tovorne zimske pnevmatike različnih blagovnih znamk - ugodno

Družba Petrol d.d. s široko ponudbo pnevmatik zalaga avtoprevoznike, vulkanizerje, gradbena podjetja in ostale, ki pri opravljanju svoje dejavnosti potrebujejo kakovostne pnevmatike in zanesljivo dobavo. Smo generalni distributer pnevmatik Hankook, Nokian Tyres in Infinity za Slovenijo. Poleg omenjenih znamk pa našo ponudbo pnevmatik dopolnjujejo gume drugih proizvajalcev, kot so Michelin, Goodyear, Bridgestone, Dunlop, Fulda, Sava, Kormoran in Debica, in sicer v vseh velikostih in za različne vrste vozil.

Naš izbor zajema pnevmatike za osebna, lahka tovorna in terenska vozila, pnevmatike za motorje, traktorje, gradbene stroje, v svoji ponudbi pa imamo tudi obnovljene gume za tovorna in osebna vozila ter damperje, predvsem blagovnih znamk Next trade in Remix.

Obiščite našo spletno stran in si oglejte cenik pnevmatik za tovorna vozila.

Vabljeni!

Petrol d.d. | Zimske pnevmatike za gospodarska vozila na obroke - povezave do naše spletne strani:

- Pnevmatike za tovorna vozila

- Pnevmatike za lahka tovorna vozila

- Cenik pnevmatik za tovorna vozila