Pri nas dobite vse dimenzije pnevmatik

Dobre zimske pnevmatike pomenijo kakovosten oprijem in varno oziroma zanesljivo vožnjo tudi pozimi, zato njihove vloge ne gre zanemarjati. Če ste že kdaj skušali voziti avto z nekakovostnimi ali povsem izrabljenimi gumami, potem veste, kako nevarno je to in kakšne razlike se pojavijo že na ravni cesti, kaj šele pri zavijanju in zaviranju. Pred nakupom je pomembno predvsem to, da pazite na dimenzije zimske pnevmatike, sicer pa je na voljo toliko različnih proizvajalcev, da boste zanesljivo našli, kar želite, ne glede na dimenzije pnevmatik. Pokličite nas ali pa se oglasite pri nas in pomagali vam bomo pri izbiri.

Zimske pnevmatike ne glede na dimenzije

Dimenzije pnevmatik, ki so na voljo v podjetju Petrol so tako različne, da lahko pri nas najdete gume za osebna in dostavna vozila, tovornjake, avtobuse, motocikle in delovne stroje. Poleg tega so vam na volje še drugi izdelki, ki si jih lahko ogledate tudi na naši spletni strani. Pri nas lahko ugodno kupite zimske ali letne pnevmatike za tako rekoč vsa vozila, ne glede na dimenzije. Seveda pa je ob tem pomembno vedeti, kakšne gume so primerne za vaš avto, kakšne zahteva proizvajalec vozila. Treba je upoštevati tudi to, kakšnemu namenu služi vozilo in koliko kilometrov v povprečju naredite v eni sezoni. Glede na to vam bomo pomagali pri izbiri optimalnih gum.

Kako se prepričati, kakšne so dimenzije vaših pnevmatik

Dimenzije zimskih pnevmatikNavadno proizvajalec vozila že sam preferira določenega proizvajalca pnevmatik, a tega se vam ni treba držati. Dimenzije pnevmatik in drugi podatki o njih so zapisane tudi na pnevmatiki sami, in sicer na bokih. Tam so oznake s številkami in črkami, ki lahko označujejo naslednje: prečni prerez pnevmatike v njeno višino v %, oznako konstrukcijske izvedbe gume, premer platišča, indeks nosilnosti in indeks hitrosti. Na njih je poleg dimenzije (zimske ali letne pnevmatike) tudi indikator obrabe, da vas opozarja, kdaj je treba gume zamenjati. Lahko se o dimenzijah gum prepričate sami, lahko pa se preprosto oglasite pri nas in ste brez skrbi.

Petrol d.d. | Dimenzije zimskih pnevmatik lahko preverite v naših poslovalnicah - povezave do naše spletne strani: