Stres je eden izmed glavnih faktorjev, ki pripomorejo k poslabšanemu imunskemu sistemu

Da se dejstva, da je zdravje naše največje bogastvo, običajno zavedamo šele, ko zbolimo, je žalostno. Vsak posameznik bi moral znati poskrbeti zase in za svoje zdravje še preden je le-to zaradi takšnih ali drugačnih okoliščin ogroženo. Se pa v trgovini Norma zavedamo, da je to v teh stresnih in negotovih časih včasih precej težko. Službene in druge obveznosti nas velikokrat spravljajo v stres, poleg tega pa zaradi njih nimamo časa, da bi se sprostili in poskrbeli zase. Vse to vodi v povečan stres, ki traja dalj časa in slabo vpliva na naše telo in na organizem.

Stres in poslabšanje imunskega sistema

Stres zelo slabo vpliva na naš imunski sistem in ob dolgotrajni izpostavljenosti temu škodljivemu dejavniku, vodi v številne tegobe za katerimi dan danes trpijo mnogi. Dokazano je, da stres poslabša simptome pri rakavih boleznih, luskavici, revmatoidnem artritisu, astmi in kronični vnetni bolezni črevesja. Še posebej nevaren za zdravje je kronični stres, ki je posledica dolgotrajne neizogibne izpostavljenosti stresorjem ali posledica povečane nagnjenosti k stresnemu odzivu. Kronični stres povzroča motnje spomina in učenja, duševne bolezni (anksioznost, depresija, samomorilnost), presnovne in srčno-žilne bolezni (debelost, hipertenzija, ateroskleroza) in nagnjenost k zasvojenosti.

Ko se naše telo sooči z enim od stresnih faktorjev, prične izločati hormona adrenalin in noradrenalin. Adrenalin pospeši srečni utrip, krvni obtok v mišicah, ritem dihanja in znojenje, poviša vrednost sladkorja in maščob v krvi in zmanjša dejavnost prebavil. Težava, s katero se soočimo v primeru ”sodobnega stresa” je, da se vsi ti procesi v našem telesu pričnejo dogajati, kljub temu, da nismo izpostavljeni stanju, ki bi ogrožalo naše življenje. Prej opisan proces stresa se sproži ob priložnostih, kot je pogovor pri šefu v službi, v prometu in verjetno še v kopici drugih situacij. Velikokrat pa stres tudi traja. O sestanku razmišljamo še, ko smo že na poti iz službe, situacija iz trgovine nas jezi še dolgo za tem, ko smo prostor že zapustili,…

EM Multi Ferment

EM Multi Ferment nam lahko učinkovito pomaga odpraviti posledice stresa

Da bi kar najbolje poskrbeli za svoje zdravje, je potrebno stres čim bolj omejiti. Seveda pa se vsi zavedamo, da stresa dan danes ne bomo kar izničili. Stresa je v modernem delovnem okolju namreč preveč, da bi se mu lahko zmeraj izmaknili. Vendar to ne pomeni, da ne moremo narediti nič, da bi stres vsaj zmanjšali. Eden izmed zelo učinkovitih načinov boja proti negativnim posledicam stresa je tudi zdrava prehrana. Telesu moramo zagotoviti dovolj hranil, da se bo lahko učinkovito borilo proti posledicam, ki jih stres prinaša.

EM Multi Ferment z mikroorganizmi pomaga k dvigu imunskega sistema

Da bomo v svoje telo zares vnesli dovolj hranil, si lahko pomagamo tudi z različnimi prehranskimi dodatki. Na tržišču se je v zadnjem času pojavil odličen produkt EuBiome, imenovan EM Multi Ferment. Gre za večstopenjsko fermentiran napitek, ki vsebuje efektivne mikroorganizme in rastlinske metabolite. EM Multi Ferment ima pozitiven vpliv na imunski sistem, celično zaščito, energijo, koncentracijo, spomin in razpoloženje. Uporablja se tudi kot antioksidant. Antioksidanti so v našem telesu nujno potrebni, saj nam pomagajo v boju s prostimi radikali, ki uničujejo naše celice in vodijo v različna obolenja. Omenjen napitek je bogat z naravnimi super živili, ki so se v procesu fermentacije preoblikovala v biodostopno obliko, celice našega telesa jih bodo tako enostavno vsrkale in uporabile za svoje delovanje. EM sevi, ki se nahajajo v napitku EM Fermenta, so živi in so naravno sposobni prečkati okolje želodca ter tako najti pot tja, kjer jih naše telo najbolj potrebuje – v črevesje. Tukaj bodo EM sevi ponaselili črevesni mikrobiom in nam pomagali pri izgradnji našega imunskega sistema.

Priporočen odmerek EM Multi Fermenta je 20 mililitrov na dan, vendar nam ni potrebno zavreči vsega naenkrat, pač pa ga lahko razdelimo v več odmerkov. Če je naš želodec preobčutljiv, lahko napitek raztopimo v vodi in tako želodcu pomagamo pri njegovi prebavi.

NADH prehransko dopolnilo

Multi M Ferment ponujamo tudi v prodajalnah Norma in v spletni trgovini

V Normi smo pripravili akcijo Multi EM Fermenta, ki ga lahko sedaj kupite po znižani ceni. Poleg Multi EM Fermenta, ki je primeren tudi za otroke, pa vam v Normi ponujamo še nekatere druge prehranske dodatke s katerimi lahko poskrbite za svoj imunski sistem.

Zelo priljubljen je NADH v obliki lingvet, ki jih postavimo pod jezik in pustimo, da se raztopijo. NADH oziroma Nikotinamid Adenin Dinukleotid Hidrid je naravna organska snov, ki jo poznamo tudi pod imenom koencim 1. NADH je esencialen kofaktor, ki sodeluje v več 1.000 presnovnih procesih, ki se nenehno odvijajo v telesu. Optimalna absorbcija NADH se lahko zagotovi samo v stabilizirani obliki, kot so na primer lingvete, ki jih ponujamo pri nas. Poleg NADH in EM Fermenta pa je priporočljivo uživati še Neotosil. Gre za inovativno prehransko dopolnilo s ciljno zasnovanim kompleksom polifenolov in bioaktivnih vitaminov, proizvedeno po posebnem postopku, ki zagotavlja maksimalen izkoristek aktivnih učinkovin ter hitro in visoko absorpcijo le-teh.