Prehransko dopolnilo Neotosil z visoko vsebnostjo vitamina C in B12

V prehodnih obdobjih, ko so na ”pohodu” najrazličnejša prehladna in druga virusna obolenja, mi pa se pred njimi težje zaščitimo, saj v standardni prehrani zaradi letnega časa najdemo manj vitaminov in mineralov, se ljudje zatekamo k prehranskim dopolnilom. Prehranska dopolnila nam pomagajo, da nadomestimo primanjkljaj vitaminov in mineralov v naši prehrani in tako ohranjamo dober in zdrav imunski sistem, ki nas brani pred najrazličnejšimi okužbami.


Vitamin C v prehrani


Vsekakor pa moramo imeti v mislih, da prehranska dopolnila niso namenjena zdravljenju ali preprečevanju bolezni, pač pa so namenjena dopolnjevanju naše prehrane – kar lahko razberemo že iz njihovega imena “dopolnila”. Kot podpora našemu imunskemu sistemu pa se je razvilo tudi inovativno prehransko dopolnilo Neotosil.

Neotosil Eubiome celicam našega telesa nudi zaščito, poleg tega pa poskrbi za njihovo obnovo. Učinkovito vzpodbuja imunski sistem in deluje kot antioksidant. Antioksidante naše telo nujno potrebuje, saj delujejo v boju proti prostim radikalom, ki v naših celicah nastajajo pravzaprav ves čas in povzročijo različna obolenja, med drugim pa tudi to, da se celice starajo.


Vitamin C je eden najmočnejših antioksidantov

NeotosilPoleg tega pa prehransko dopolnilo Neotosil vsebuje tudi veliko vitaminov. Med njimi gre še posebej izpostaviti vitamin C, ki je v svoji osnovi zelo močan antioksidant. Poleg tega ima omenjeni vitamin pomembno vlogo tudi pri izboljšanju absorpcije železa v prebavnem traktu, zaščiti pred prostimi radikali v organizmu, zmanjšanju oksidativnih poškodb DNK in zmanjšanju oksidacije LDL holesterola.

Vidimo lahko, da ima vitamin C izjemno pomembno vlogo v našem telesu, zato bi morali skrbeti, da je vnos tega vitamina že s prehrano visok. Ta močan antioksidant lahko najdemo v veliko agrumih – še posebej so z njim bogate limone, velike količine tega vitamina pa lahko najdemo tudi v kiviju.


Vitamina E in B12 skrbita za dober imunski sistem in zmanjšujeta utrujenost

Poleg vitamin C Neotosil vsebuje tudi vitamin B12 ter vitamin E. Vitamin E je glavni antioksidant v našem telesu. Naše celice ščiti pred poškodbami kisikovih prostih radikalov. Naravno ta vitamin vsebujejo rastlinska olja, tista z več nenasičenimi maščobami ga imajo več, saj tudi njih ščiti pred oksidacijo. Tudi vitamin B12 je izjemno pomemben vitamin v našem telesu, saj pomaga pri zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, velik pomen pa ima tudi za normalno delovanje imunskega sistema in živčevja v našem telesu.


Uporaba Neotosila je mogoča tako pri odraslih kot tudi pri otrocih

Uporaba Neotosila je zelo enostavna. Otroci od štirih let naprej lahko zaužijejo 1ml Neotosila dnevno, medtem, ko se odraslim priporoča odmerek 5ml. Dobro je, da se uporaba Neotosila omeji na zaužitje vsaj 15 minut pred obrokom, razredčenega v 200ml vode ali soka.