Asta omega 3 maščobne kisline – prehransko dopolnilo Eubiome

Najverjetneje se danes vsi zavedamo, kako zelo pomembne so omega 3 maščobne kisline za delovanje našega telesa. Pozitivno učinkujejo na naše srce in ožilje, veliko doprinesejo k zdravju naše kože in sklepov, poleg tega pa pomembno prispevajo tudi k zdravju naših oči. Raziskovalci v omega 3 maščobah vidijo tudi dober potencial za podporo pri obvladovanju raka. Del zaslug za to gre verjetno pripisati protivnetnemu učinku uživanja omega 3 maščob, del pa tudi direktnemu vplivu na zaviranje rasti raka.


Omega 3


Neravnovesje med omega tri in omega 6 v našem telesu

Omega 3 maščobne kisline so maščobne kisline, ki skrbijo za strukturo celic. Omega 3 maščobnih kislin si naše telo ni sposobno izdelati samo, zato jih moramo vnašati s prehrano. Poznamo pa tudi omega 6 maščobne kisline, ki so v današnji prehrani veliko bolj pogoste kot omega 3 kisline in zato v prehrani velikokrat prihaja do neravnovesja. Prav zato je še toliko pomembneje, da skrbimo za zadosten vnos omega 3maščobnih kislin.

Eden izmed najpomembnejših virov omega 3 maščobnih kislin je ribje olje. Različne ribe, od tistih najbolj revnih do najbolj bogatih z ribjim oljem, vsebujejo od 0,5% do 15,5% olja. To olje je bogato predvsem z dvema 3 omega maščobnima kislinama:
• z eikozapentaenojsko kislino (EPK) in
• z dokozaheksaenojsko kislino (DHK).


Asta omega 3 - okusno in zdravo prehransko dopolnilo

Ker se v trgovini Norma zavedamo pomena omega 3 maščob, smo vam pripravili prehransko dopolnilo Asta omega 3 Eubiome

Asta omega 3

Gre za olje, ki je pridobljeno iz svežih rib, ki so bile ulovljene v čistih vodah Arktike. S tem je zagotovljena najvišja možna čistost in posledično tudi najboljši okus, zaokrožen z naravno esenco limone.

Sveže ribe prihajajo iz trajnostno certificiranega ribolova, v njih pa se ves čas preverja tudi na vsebnost težkih kovin. Za maksimalno biorazpoložljivost so ohranjene naravne kompozicije trigliceridov, ki jih telo takoj in z lahkoto uporabi.

Poleg tega se v procesu proizvodnje asta omega 3 prehranskega dopolnila veliko pozornosti namenja tudi preprečevanju oksidacije. Ključni element pri tem je predvsem uporaba popolnoma svežih surovin in proizvodni proces, ki poteka pri zelo nizkih temperaturah. Tako smo dobili olje, ki ima najnižjo stopnjo oksidacije na trgu, ki se izraža tudi v 100% nevtralnem okusu olja. Prehransko dopolnilo je tako prijetno za uživanje, uživajo ga lahko tudi mlajši, ki se morda še soočajo s težavami uživanja prehranskih dopolnil v tableti.