Kaj so prehranska dopolnila in kako NADH vpliva na imunski sistem?

V zadnjem času je veliko povpraševanja po prehranskih dopolnilih za imunski sistem. Potrebno je jasno omeniti, da prehranska dopolnila niso zdravila, pač pa gre za proizvode, ki so namenjeni dopolnjevanju običajne prehrane in jih obravnava zakonodaja o živilih. Prehranska dopolnila človeškemu imunskemu sistemu namreč pomagajo pri obrambi pred mikroorganizmi (največkrat virusi in bakterijami), ki bi nam lahko škodovali.

Med poletjem navadno lahko veliko različnih mikrohranil užijemo s pomočjo hrane, ki nam je ponuja narava. Sadje in zelenjava sta namreč bogata z vitamini in minerali. Vendar jeseni in pozimi nimamo dostopa do kvalitetne domače zelenjave in sadja, zato so mikrohranila, ki jih v telo vnesemo, nekoliko manj pestra. V tem času si velja pomagati s prehranskimi dopolnili, ki nam bodo pomagala nadomestiti vse esencialne elemente, ki jih s hrano ne moremo vnesti v naše telo.

Prehranska dopolnila za dober imunski sistem

NADH Eubiome pomaga pri zaščiti in obnovi naših celičnih struktur


V trgovini Norma se zavedamo, kako zelo pomembno je zdravje vsakega izmed nas, zato smo pripravili pester nabor prehranskih dodatkov, ki jih lahko uživate in tako poskrbite za dobro imunsko odpornost. Med drugim smo za vas pripravili tudi inovativen prehranski dodatek NADH Eubiome. NADH bi lahko opisali kot vir energije, ki pomaga našim celicam pri njihovi obnovi. Kadar v celici primanjkuje energije, se ta najprej porabi za osnovne procese, za bolj kompleksne pa energije včasih tudi zmanjka. Posledično se, na primer regeneracija ne izpelje v celoti in v takšni celici zaostajajo toksini, prosti radikali, oksidacijsko aktivne snovi in drugi razkrojni produkti, ki obremenjujejo sistem in celice hitreje propadajo, kar lahko vodi v različna obolenja, vsekakor pa to pripomore tudi k hitrejšemu staranju celic našega telesa.

NADH je tudi najmočnejši celični antioksidant. Nekontrolirana oksidacija, ki se ves čas dogaja v celici poškoduje snovi, membrane in občutljiva tkiva, zato so antioksidativni biološki sistemi pomembni za preživetje in kakovost življenja.

Kako je najbolje NADH uživati, da bo kar se le da učinkovit?

NADH Eubiome najdemo v obliki lingvalet, ki se raztopijo pod jezikom in tako telesu zagotovijo neposredno absorpcijo v krvni obtok in takojšnje učinkovanje. Na dan lahko odrasla oseba zaužije 1 do 2 lingvaleti. Zaužije jih lahko kadarkoli, najbolje pa se je za NADH odločiti v jutranjem ali dopoldanskem času pred obroki. Poleg NADH pa vam v trgovinah Norma ponujamo tudi druga prehranska dopolnila Eubiome, ki vam bodo pomagala pri kakovostnejšem in bolj zdravem vsakdanu.

Preberite več o prehranskemu dopolnilu Eubioma Multi em ferment