Zakaj naše telo za svoje delovanje nujno potrebuje NADH?

NADH oziroma Nikotinamid Adenin Dinukleotid Hidrid je naravna organska snov, poznana tudi pod imenom koencim 1. Gre za esencialen kofaktor, ki sodeluje v več kot 1000 presnovnih procesih, ki se nenehno odvijajo v našem telesu. NADH, ki nastaja v telesu, v vsaki izmed naših celic reagira s kisikom. V procesu vsake od reakcij se ustvari energija, ki jo celica dobi v obliki adenozin trifosfata, ki ga bolje poznamo pod imenom “molekula ATP”.  ATP energijo celice uporabljajo za proizvodnjo vseh esencialnih komponent, ki jih potrebujejo za svoje optimalno delovanje. To vključuje tako celično jedro, kot tudi mitohondrije – celične elektrarne, pa tudi celično membrano. Več ATP energije je celicam na voljo, bolje lahko delujejo in posledično dlje lahko živijo.

NADH prehransko dopolnilo za optimalno delovanje

Prehransko dopolnilo NADH, ki ga ponujamo v Normi, je zelo učinkovito

Zavedati se je potrebno, da je NADH izjemno reaktivna snov, ki se zaradi svoje reaktivnosti tudi zelo hitro prične izgubljati. Pravzaprav je le patentirana stabilizirana oblika NADH stabilna in tako zagotavlja celotno razpoložljivost vsebnosti NADH najmanj do konca roka uporabe izdelka. Prav tako se lahko samo s stabiliziranimi izdelki zagotovi optimalna absorpcija NADH v celice. Produkt, ki ga ponujamo v trgovini Norma to stabilizirano obliko zagotavlja v obliki lingvet NADH, ki se raztopijo pod jezikom. S tem je omogočena neposredna absorpcija v krvni obtok s tem pa tudi takojšnje učinkovanje.

Za optimalen učinek je potrebno zaužiti 1 do 2 lingveti na dan in ju – tako kot je navedeno v navodilih – raztopiti pod jezikom. Lingvete NADH lahko zaužijemo kadarkoli, najbolje pa je to narediti v jutranjem oziroma dopoldanskem času, pred obroki. Priporočenega dnevnega odmerka ne smemo prekoračiti. Prav tako se moramo ves čas uživanja prehranskega dopolnila zavedati, da le-to ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja, zato moramo poleg tega poskrbeti tudi za zdravo in uravnoteženo prehrano.

NADH Original Instant Power lahko uživamo z drugimi prehranskimi dopolnili

Priporočeno je, da NADH uživamo skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili. V trgovini Norma smo vam pripravili še druge izdelke EuBiome, ki bodo skupaj z nikotinamidom poskrbeli za to, da bo vaš imunski sistem deloval odlično.

NeotosilNeotosil je inovativno prehransko dopolnilo. Pohvali se lahko s ciljno zasnovanim kompleksom polifenolov in bioaktivnih vitaminov. Neotosil je proizveden po posebnem postopku, ki zagotavlja maksimalen izkoristek aktivnih učinkovin ter njihovo hitro in visoko absorpcijo. Polifenoli, zeliščni izvlečki in vitamini sinergijsko podpirajo celice in celične procese na prav tistih mestih, kjer je to za ohranjanje zdravja tudi najbolj potrebno. Kombinacija vitaminov, polifenolov in drugih hranil je bila zasnovana posebej za potrebe sodobnega človeka, ki je večino časa izpostavljen določeni meri stresa, ki negativno vpliva na njegov imunski sistem. Stres znižuje raven odpornosti, človeško telo pa je tako bolj dovzetno za različne vrste okužb. Sicer pa stres dokazano povzroča nekatere težave, ki jih lahko sicer relativno enostavno odpravimo. Med drugim med te težave prištevamo tudi migrene, nespečnost, bolečine v ramenih in hrbtu ter težave pri prebavi. Folna kislina, vitamin C in vitamini skupine B12, ki jih izdelek vsebuje, bodo pripomogli k boljši funkciji imunskega sistema, zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter normalnemu psihološkemu delovanju. Poleg tega pa imata folna kislina in vitamini skupine B12 veliko vlogo tudi pri delitvi celic. Vitamin C in vitamin E pripomoreta tudi k zmanjšanju oksidativnega stresa, vitamin A pa prispeva k vzdrževanju normalne sluznice.


NADH Original Instant PowerMulti EM Ferment je večstopenjsko fermentiran napitek, ki vsebuje efektivne mikroorganizme in rastlinske metabolite. EM Ferment ima pozitiven vpliv na imunski sistem, celično zaščito, energijo, koncentracijo, spomin in razpoloženje. V Multi EM Fermentu bomo našli žive EM seve, ki so naravno sposobni prečkati kislo okolje želodca in se naseliti v črevesju, kjer jih naše telo za vzdrževanje dobrega imunskega sistema tudi nujno potrebuje. Prebavni sistem ima pomembno vlogo v ravnovesju imunskega sistema. Zaradi velike površine prebavil je stik z zunanjim okoljem velik. Skozi črevo gre vse, kar zaužijemo, poleg hrane in tekočin lahko včasih sem zaidejo tudi nevarne snovi in mikroorganizmi, kot so bakterije, zajedavci, glive in virusi. V naših prebavilih se nahaja velika večina vseh imunskih celic, limfatičnih foliklov in protiteles, ki skupaj sestavljajo naš imunski sistem, kar kaže na to, kako pomemben je prebavni sistem pri obrambi telesa.


V Normi se zavedamo, kako zelo pomembno je poskrbeti za dober in močen imunski sistem. S tem namenom smo za vas pripravili pestro ponudbo različnih prehranskih dodatkov, ki vam bodo pomagali ostati zdravi. Izbirate lahko med vsemi zgoraj naštetimi izdelki - NADH Original Instant Power, Multi EM Ferment in Neotosil ter drugimi izdelki, ki vas že čakajo na naših policah. Ker se zavedamo, da imajo nekateri tudi določene omejitve pri prehrani, smo poskrbeli za prehranske dodatke brez glutena, prav tako pa lahko pri nas najdete prehranske dodatke za vegane. Vse produkte lahko naročite tudi v naši spletni trgovini, mi pa jih bomo skrbno zapakirali in poslali na želen naslov.